slm. büyük balık tutmanın en önemli püf noktası ince misina ve ufak iğnedir. geçen hafta tuttuğum 1.5 kg levreği 015 misina ve ucundada sinek oltası ile yakaladım.tabii marefet yakalamakta değil oltanın ucunda tutmakta.lüfere fleto yapıp atmak için istavrit yakalamaya çalışırken yakaladım levreği.daha öncede aynı şekilde ispendek vurmuştu fakat balığı alırken misina koptu.kopması normal tabiki.falat bu defa balığı su içinde tutmayı başardım ve kepçe ile aldık.gece saat 2 de şarköy iskelesinde
şu anda çorludayım.marmara ereğlisine gitmeyi planlıyoruz.fakat daha önce hiç gitmedik. biraz teke toplayıp şansımı denemek istiyorum.
en çok av yaptığım yer şarköy iskelesi ama tüm avlarımı gece yaptım 12 den sonra.levrek ,lüfer , sarıkanat , mırmır oradan aldığım balıklar.yem sorunumda olmuyor.balıçıda da var.limandada var.limanda çok teke var 10 dakikada bir gecelik av için topluyorum
ama çorlu plajında yeniçiftlikte marmara ereğlisinde avlanacak yer bulmak çok zor.bilmiyorum yada ben bulamadım.arayış içerisindeyiz.bazen tekirdağ,kumbağ da yapıyoruz ama iyiy av yok.
Şarköy iskelesini çok iyi bilirim benim memleketim aslen Şarköy dür. Bende çok levrek yakaladım. Ama Şarköylü balıkçılar genelde canlı kayabalığı ile levrek yakalar.Canlı teke ilede yakalanır ama tekeye değişik balıklar gelme ihtimali çoktur. Kayabalığına levrek gelir ben fener balığı bile yakaladım. Mürefte iskelesinde daha büyük levrekler var.
evet kaya balığıyla deneyenler vardı.dedimya benimki birazda şansa oldu. eve gittiğimde özellikle balığı ben temizlledim içinden kaya balığı ve yengeç çıktı.kaya balığı işaret parmağı büyüklüğünde balıkta hiç yara yok tamamen yutmuş.
Arkadaşım sana zahmet şu imza ayarlarını bir yapıver de sana abi mi, kardeş mi, amca mı, yeğen mi dememiz lazım bir görelim
Levreğin dişleri olmadığı için yakaladığı balıkları boğazında sıkarak ölmesini bekler. Bu arada levrek yemi ağzında tuttuğu için oltanı çekersen canlı yemi hemen kusar bunun için bir müddet oltayı çekmek için beklemek lazım.Canlı yemin öldüğünü anladığında yutar özellikle kuyruğundan yutarki yemin ağız kısmı midesine zarar vermesin diye. Günlerce onu midesinde erimesini bekler. Bu arada midesi dolu olduğu için başka yem yiyemez.Levreğin herzaman yem yememisinin sebebide budur.Yengeç yediği zaman bu süre dahada uzar.
çorlu plajında nato limannıda çok iyi balıklar fakat av yapmak yasak bir defa izin alabildik çok güzel balık çıkardık
levrek aldığım duyumlara göre sultanköyde çok varmış.herneyse ben en kısa zamanda şarköye gitmeyi planlıyorum orada en azından leverek veya lüfer var .bildiğin yerde avlanmak en güzeli yıllardan beri çorludayım ama burada adam gibi avlanacak bir yer görmedim.nato limanı dışındada güzel avım olmadı.mırmır görmekten midem bunaldı artık.