Çupra hakkında

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Ağustos sonuna geldiğimiz şu günlerde Tahminim çupralarda av vermeye başlayacaktır. Çupra avı ile ilgili çok fazla tecrübem olmadı, sadece ras gele yakaladığım 10-15 çuprayı saymazsak.

Bölgesel olarak zamanlarının değişeceğini tahmin ediyorum ve sizlerden bu günlerde ve yakın bir süre yani eylül başında ( bayramda ) nasıl olabilir bilgi istiyorum. Çupra olta düzeneği, yemi, iğnesi vb.

Herkese güzel avlar diliyorum

2. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
  3. kunsal

kunsal kaan

bülent abi valla bu soruyu senin sormana cok sasırdım desem yeridir.seni avlakta birkaç kez görmüşlüğüm var ve burdanda takip ettiğim kadarı ile söyledim bunu.ben 2 hafta önce 2 tane ,önceki hafta 1 tane.çift köstek (köstekler biraz uzun) , iğne malum 1 no 496 mustad ve yem boru kurdu yalnız biraz uzak çalışmak lazım diye düşünüyorum çünkü 2.5 saat balık vurmadı ve son 1 kurt kaldı deneme yapıp atabildiğim( genelde kıyıya yakın çalışıyorum) kadar attım ve son çuprayı cekip avı bıraktım. (1 mırmır, 1 karagöz ve 1 cupra ile). gündüzde olsa boru kurdu dene bence cuprayı saat 8.5 civarı aldım yanımda bir arkadas canlı teke ile avlakta kaldığım sürece balık alamadı belkide kısmet.

4. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Kaan kardeşim bu soruyu tabiki izmit için sormadım. Çupra bazı bölgelerde çok daha iyi av veriyor, bizim olta attığımız yer ne gelirse tarzında. Tabiki muhtemel çupra yakalamak ancak benim sorduğum ege sahilleri mesela asos kadırga koyu burası bir türlü gidemediğim bir yer, yine merakım bu bölge ve civarı. yemi takıp attığında % 90 çupra diye atmak manasınında sordum. Yem tabiki madya ve yengeç.

5. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Merhaba nacizane fikrim tek gezer kursunlu takim yem sizinde dediginiz gibi madya yengec yada subye.Zaman olarak gece tavsiye ederim.Dediginiz gibi eylul cupra sezonu=))Rastgele

Son düzenleme: 22 Ağustos 2011