resimde gördüğümüz çok büyümeyen modeli birde siyaha yakın gri renkte olan modeli vardır bu model çok büyür. antalya çevresinde 3-4 kiloyu geçenlerini gördüm. kuzunun sevdiği halat zincir batık gibi yerlerde sürüler halinde yaşar. büyük boylarını canlı yemle özellikle canlı fare balığı ile yakalayabilirsiniz. hatta bir keresinde arkadaşın tuttuğu balığ takip eden 1.5 kilo kadar birini kepçe ile almıştım. balıkta şaşırmıştı bende
slm.usta bu anlattığın fare balığının bir resmi varmı acaba ilk defa duydum da o bakımdan yani sevgiyle kal ......
1 ay önce İskenderun Körfezinde bu balıklardan avlamıştık. Her biri yaklaşık 1 kg geliyordu. Özel bir takım kullanmadık. Klasik 3-4 iğneli dip oltası ve karides ile avladık.
zaten özel bişey gerekmez. olduğu yerde kütür kütür yem alır dediğim sürünün en büyükleri için. seçme av yapmak bakımından
kızkalesinden susanoğluna kadar ki sahil şeridinde bana da denk geldi.yalnız boyları 15 cm nin altındaydı.çirkin yüzünü ve zımpara gibi derisini görünce yallah denize geri gönderdim.parça karidese çok vuruyor.
Domuz Kebabi Bu balık ADANA-Yumurtalık-Karataş da Çıkmaktadır.Çok değerli,çok lezzetli bir balık türü.Tipine bakınca bundan cacık olmaz diosunuz lakin inanın bana çok kıymetli bir cins...Pişirimini şu şekilde yapıyoruz: Derisini yüzüyoruz ve etini kuşbaşı doğrayarak Kebap yapıyoruz.Yalnız pişirim esnasında zeytinyağı ile sürekli desteklemek lazım eti yoksa yanar alimallah...
büyükleri fosforlu herseye vuruyor özellikle tasucu seka kayalıklarında denk geldi bana 600 grlık bi tanesi sadece kursuna yapısmıs sekilde aldım bazı arkadaslar erkek karidesle aldıgını söylüyor
Arkadaşlar çütre de balon balığı da aslında lezzetli balıklar ama bu balığı öven, yenmesini tavsiye eden herkesin, " üreme döneminde, barsak içeriği ete bulaşır ve iyi temizlenip yıkanmassa balığın toksik özelliği vardır, aman dikkat" demesi lazım. Aman dikkat !!!
Ben adanada oturuyorum yumurtalık ve karataşta avlanma imkanım oluyor akdenizde çıkarmı. Baştan sona okudum herkezin bir bildiği var sanırım kafasına göre her takıma geliyor en iyi hangi takım yada kendi takımı varmı.
İşte benim yaşadığım yerler bende adanada oturuyorum yumurtalık ve karataşta avlanma imkanım oluyor ama bin de bir yumurtalığa gidiyorum peki karataşta çıkarmı nasıl bir takım öneriyorsunuz. ?? çok merak ettim bu balığı.
merhaba ben sitenize yeni katıldım .ben ankarada oturuyorum dün tesadüfen bizim balıkçıda gördüm domuz balığını ,balıkçının tavsiyesi üzerine aldım fırında pişirdim ama eti sanırım yağsız olmasından dolayı biraz kuruydu.
Keşke balığı almadan önce sitede dolansaydınız. Daha geniş bilgiler var. Bence pazardan satın alınıp yenecek bir balık değil. Kendimiz tutarsak belki yenir.
Bir arkadaşım bu balıgı komşumuza satıyor;komsum balığı pişiriyor pişiriyor çatalı balıga batırıyor çaal girmiyor;balıgı 4 saat pişirmiş balık pişmemiş komşu: ula tüp bitti balık pişmedi ...... küfürün bini bi para ,balığı tavayı pencereden atıyo. Derisini yüzerek pişirin en lezzetli balıklardandır.tezgahta olmaz çünkü balığın herzaman müşterisi hazırdır.