Dağdan İndim Denize - 2 (Ege Avları)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında John Dory tarafından paylaşıldı.

1. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Teşekkür ederim.

Deniz avları tat vermedi desem yalan söylemiş olurum. İstanbul olsun, Bodrum olsun, yakalamayı hedeflediğim türlerin neredeyse hepsini yakaladım. Bir de o fırtına araya girmeseydi, çok daha unutulmaz avlar yapabilirdim, ama buna da şükür.

Turnaya gelince... Balığın türü Sphyraena sphyraena... Literatürde Avrupa baraküdası (European barracuda) diye geçiyor. Ama nedense forumlarda bu balığa baraküda diyince anlaşılmaz bir tepki doğuyor. Bu balığın ıskarmoz, turna gibi yöresel isimleri var. Benim bulunduğum çevrede de daha çok turna kullanıldığı için ben bu ismi kullanıyorum. Bu balık için en doğru isimlendirme yine de baraküdadır.

2. maviyel

maviyel Ahmet YILMAZ

En İyi Avı:
    Kuşadası Açıkları, Köpekbalığı, 48 küsür kg
    Tebrikler. Güzel bir av tatili geçirmişsiniz. Gerek ralli gibi 10 dk lık yoldan gerekse avlandığınız son yerin taş iskele olmasından belkide birazda şanstan avlandığınız yeri google earht yardımıyla buldum. ;) Gümüşlük diyorum sadece. En kısa zamanda ordayım. Raporları paylaşırım inşallah