Daiwa Emblem Pro bulamıyorum.

Konu, 'Makineler' kısmında janberk tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Alayım bakalım şu meşhur methi olan makinadan Ceyhun,doğru eski model üretilmiyor ama stoklarda halen bulmak mümkün...

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Hangi marka olursa olsun yeni modelini çıkardıysa düzeltilen, yenilenen özellikleri vardır. Eskiyi almanın bir mantığını göremiyorum. Hayırlı olsun abi, güle güle kullan.
    Örgüyü powerpro kullanma ses yapıyor. Makinayı Amerika'dan sipariş vereceksen yanında birde rapala core titanium braid 0,20mm (12 veya 15lb di tam hatırlamıyorum) sipariş ver, kaymak gibi örgü :) 150yrd $15 civarında.

4. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Bende 4 adet abu 707 2 adetde abu 706 vardı.Hepsini iyi fiatlara aldım.
    Ben çok kullanmadım ama makinalar taş gibi.
    Makinaların bir tanesini küçük yiğenime bir tanesinide büyük yiğenime verdim.
    Büyük yiğenimdeki ses yapıyor.Nedeni kolun orjinal olmaması.Makinanın kolu denize düşmüştü.Bende orjinal olmayan bir kol taktırdım.Zannedersem bu kol
    makinayı hırpaladı.Zaten yiğenimde çok sert makina kullanıyor ve bakım yaptığınıda zannetmiyorum.
    Makinanın fiatı şu anda ebayda 60 dolar cıvarına kadar düştü.Yol parası ile maliyeti 105 dolar.Bu fiata alınabilecek iyi bir makina.
    Çok makinam olmasa idi hemen bir tane daha alırdım.
    Dalyan da sırtı yaparken büyük bir balığı botun altına kadar bu makina ile zorlanmadan aldık.Balığı yukarı çekerken kaçırdık.
    Seneler önce bir kitapta iki uzaylı arasında şuna yakın bir konuşma geçiyordu
    Uzaylı diyordiki "insanlar yaptıkları makinalara güvenseydi kapaklarını vidalı değil
    kaynaklı yapardı"
    Her makina bozulabilir.
    DAIWA lardada kapaklar vidalı.

5. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Teşekkürler Selim abi müsait olduğumda bir telefon edeyim bakalım.

6. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Aradım şimdi zamanında bir parti mal getirmişler ama 707 alsbd diye bir makine varmış ellerinde 241 lira.

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yurt dışı alışveriş için bir site adresi verdim,gerlinger diye,bu sitede şahin adı ile bir türk çalışıyor,istersen bu sitede ya alamanca yada ingilizce sorabilirsin bu şahin isimli arkadaşı,tam bilmiyorum ama yurt dışına malzeme gönderiyordır muhtemelen,istersen şansını bir dene,telefonu istersen yazarım buraya...

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu siteye girince hemen üst sol köşesinde Hotline diye yazan yerde telefon numarası var,çift sıfırı ekle ve tüm geri kalan numaraları çevir,direk olarak bağlanırsın...

http://www.gerlinger.de/Frontbremse/1222/24/0

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Aynen katılıyorum yazdıklarınıza,zaten bu makina için hep iyi yorumlar okuyorum,eh bende anlarım biraz,iyi makinadan...

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  11. furunotr

furunotr Haluk

Bilgi açısında AR-C makaralar Exage modeline kadar inmiş durumda; yani Exage ve üzeri modellerin hepsi AR-C spool...

Ben genelde surf tipi makinalara sıcak bakmıyorum...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Rotoru kaçıran şey di miydi o Exage?

Mesele AR-C olmakla bitmiyor Haluk abi. Emblemin muadili, ancak stellalar olabilir, her yönden, rahatlık, sarım, kalama vs. vs. vs.

13. furunotr

furunotr Haluk

Rotor kaçıran Exage hiç görmedim ben; oralarda kim kaçırıyor ise herhalde kalama vidasını hiç sıkmamış:D :D :D

Stella'yı Emblem ile değil ancak Saltiga ile karşılaştırabiliriz... Emblem ile olsa olsa Ultegra karşılaştırılabilir...

Daiwa'da iyi surfler var; fakat mesela Saltiga Surf bulunmuyor ülkemizde; yahut Tournament'ler... Tabii fiyatları biraz yüksekçe...

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Saltiga, Baisa ve Tournament'ler var Türkiye'de. Emblem serisi pek bulunmuyor şu ara.

Ama Ultegra, Emblem kadar olamaz, belki ancak Emcast'lar ile kapışabilir. Fiyat segmentine filan bakınca öyle olacak gibi görünüyor ama, hiç alakası yok.

15. Since1453

Since1453 NoYaN

emblem pro kullanmak bır kısmet olmadı metını cok duyduk :D

16. Since1453

Since1453 NoYaN

serdar abi emblem die die banada bır emblem aldırcak :d emblem pro benımde aklımda olan bır makıne bır turda 120 cm civarı sarıyor yanılmıyorsam guclu bır makıne oldugundan rapalada guzel sonuclar verır dıye dusunuyorum. gerci bogaz ıcın bu traz makıneler sart arc-spool kafa draglı guclu makıneler her daım ıyı ıs cıkarır

17. furunotr

furunotr Haluk

Bu arada makara ile rotoru karıştırmışım; demek ki rotoru sabitleyen cıvata ile oynamışlar diyelim o zaman...:D :D :D

Ya da +1 bilyalarına yağ basmışlardır bolca ki; bu tip sistemlerin bir tanesi hariç yağlama yapılmaz... Yaparsanız da rotor kaçırır haliyle...

18. balikoltasi

balikoltasi Birol

Emblem pro'nun devri 5 in üzerinde sanırım. Bende 100 cm saran 4.1 devirli Japon Emblem z5500a var. O bile ağır kurşun ve akıntılarda hafiften zorluyor. Belki aynı fiyat aralığında değil ama ben olsam Shimano Bulls Eye alırdım İstanbul boğazı rapalacılığı için. Emblemler biraz eski model oldu artık.

19. furunotr

furunotr Haluk

Fiyatlara bakarak karşılaştırmıyorum; kağıt üzerindeki durumlarına bakarak karşılaştırabiliyorum... Maalesef Daiwa'nın ürünlerini bulabilmek güç ülkemizde; üstelik belki de ederinden yükseğe satılıyorlar; aslen böylesi kıyaslamalar hiç doğru değil; aynı kulvarlarda; aynı şartlar altında en azından bir sezon koşturup kıyaslamayı ona göre yapabilmek gerek... Bence her iki firmanın da çok güzel ürünleri var; birine ulaşabiliyoruz; diğerine ulaşmak oldukça güç...

Elbet sipariş falan verirseniz getiriyorlar; ancak ben gözümle görüp incelemediğim bir makinayı almak istemem şahsen...

Ancak 120 cm. sarabilen bir makina benim av alanımda kullanılası bir makina değil; kan kusturur insana... 90 cm. civarı idealdir benim için; bilemedin en fazla 100...

20. furunotr

furunotr Haluk

Entoh ile Biomaster'ı denemiştik biliyorsunuz; Biomaster daha güçlü gelmişti bana; ancak Biomaster'de 0,16 ip; Entoh'da ise monoflament sarılı idi ki en azından 0,26 falandır; bu durumda kıyaslamadaki oranı geri almış ve Entoh'u da ip ile denemek gerekir v.s. demiştim aynı şartları sağlayabilmek adına; yalnız Entoh'un tutma topuzu fazla langır lungur geldi bana; en azından bir bilya atsalarmış zımba gibi olurmuş makina... Biomaster'da orada bir bilya; bir de burç tarzı birşey var; gerekirse o da bilya yapılabilir ki istediğim kıvamda birşey...