Arkadaslar herkese selam. İkilemde kaldigim icin tecrubelerinize ihtiyacim var. Ozellikle kullanan arkadaslarin artilarini eksilerini belirtmeleri, benim de kafamdaki bazi bulanik noktalari netlestirecektir. Forumda okudugum yorumlarda genel itibari ile her iki makine icin de olumlu degerlendirmeler yapilmis. Birbirine denk veyahut muadil makineler olmayabilirler fakat, fiyat ve ihtiyaci karsilama noktasinda bu iki makine bende son ikiye kaldi. Bogazda yogun olarak anadolu yakasinin akintili burunlarinda ve kiyi seritlerinde rapalada, kasikta simdilik yerine gore salina uc parca veya albastar bosphorus kamislarimda kullanmayi dusundugum bu iki makineden siz olsaydiniz hangisini tercih ederdiniz ve neden? Daiwa emblem pro 6000a alip daha az maliyet cok is hazzi mi? Yoksa madem aliyorsun tournament entoh al olay bitsin mi? Sizce Emblem'i kullandiktan sonra entoh alma ihtiyaci duyar miyim? Umarim aciklayici olmustur. Degerli yorumlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
Selamlar Fuat , Elimdeki DAIWA 2013 Katalogu,,, TOURNAMENT ENTOH ve EMBLEM PRO modellerinin sadece 5000 ve 5500 tipleri oldugunu gösteriyor ! Sana bilgiyi ulastiran kaynagi kontrol edebilmen mümkünmü ?
entoh turnuva makinesidir 9 crbb +1 10 bilyeli 4.1 devirli güçlü bir makinedir bir ara almaya niyetlenip windcast 5000 z aldım 8 crbb bilyeli makine fiyat olarak aşağı yukarı 300 tl daha ucuz güzel bir makine emblem pro vardı bende bir ay kullanmadan sattım kolda boşluk yaptı sevmedim entoha nazaran daha zayıf bir makine çünkü devir 4.9 dur benim size önereceğim makine dikkate almanızı tavsiye ederim bu üç makinenin üstü ve dayanamayıp aldığım ve hiçbir zaman değiştirmeyeceğim saltiga surf 6000 33 kg.draglı 13 bilyeli bir makine akıntıda 300 gr.kurşunu boş çeken 3.9 devirli bir makine dışarıdan entoh fiyatına alabileceğiniz bir makine incelemeniz tavsiye ederim buarada hayalimdeki bundan sonra sahip olmak istediğim tek makine z 45 dir fiyat olarak yetişebilirsem alıcam bütcenizi bilmiyorum düşünün derim saygılar.
Selam Boran Bey, Hassasiyetiniz ve benim icin degerli vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim. Tavsiyeniz uzerine tekrar kontrol ettim, asagidaki linkte sayfanin altinda emblem pro'nun 6000'ligine ait bazi spesifikasyonlari gorebilirsiniz. Mobil cihazdan yazdigim icin daha detayli bir döküman gonderemiyorum maalesef.
Verdiginiz bilgiler ve onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Kolda bosluk yapan, memnun kalmadiginiz makine yeni emblem serisi midir acaba? Entoh ile emblem arasinda kalma sebebim tam olarak su; Emblem isimi gorur mu, alirsam pisman olur muyum? Pisman olacaksam hic ugrasmayayim entoh alayim. Herkesin memnun oldugu bir makine. Fakat, neredeyse yari fiyatli emblem pro ihtiyaclarimi karsilayacak pisman etmeyecek beklentilerin uzerinde bir makineyse beni inanilmaz tatmin edecek, az para cok is. O yuzden kullananlarin yorumlarina ihtiyacim var. Saltiga surf fiyat olarak biraz daha yuksek olmasina ragmen dusunulebilir tabi. Yillardir orta karar makineler ile en iyi neticeyi alma gayretinde oldum, simdi ust seviyelerdeki makinelerde de ayni fiyat performans dengesini yakalayabilmek istiyorum. Yoksa parayi basip almak degil tabiki maharet.
wintcast z5000 i deneyin derim işçiligi olsun gücü olsun iyidir emblem pro 6000 ile karşilastirmasini ceyhun yapmisti fark yok gibiydi daiwa kullanip memnun olmayani gormedim ve nasil bi meretse marka bagimlisi yapiyor benimde aklimda vardi ama biraz daha kucuk capli birsey alayim istiyorum catalina 5000 de benim hayalim
daiwa entoh 5500 kullanıyorum. çok büyük bir kafası yok. devri düşük o nedenle boğazda rahat rahat çalışıyor, nerelerde avlanıyorsunuz bilmiyorum ama 175 gram üstü kurşun ve akıntıyı hesap edersek emblem pro zayıf kalabilir
Emblem Pro 6000 Avrupa kataloglarinda bulunmuyor Boran agabey, ABD`den bulunabiliyor. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-DAIWA...999?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53fb8a5eb7 Fuat, Entoh 5500 tecrubesine sahip bilgili arkadaslarimizdan Roy'a ozelden yazarsan yardimci olacaktir. Bana sorarsan, ikisi de basa guresen makaralar malum, kullanmis degilim, zorlu bogaz kosullari icin masrafa girmek gerekiyor biraz tabi ama cok daha ucuz ama guclu bir makara olarak Daiwa Emcast Plus 5000 kullanan Bogaz avcilarinin da fikrini al derim. Mesela Isa dostumuza (Simal) sorabilirsin... Simdiden hayirli olsun...
Tavsiyenizi paylastiginiz icin tesekkur ederim, Almayi dusundugum makineyi istavritte kullanmayacagim icin haliyle sonbahar kis sezonunda yogunlukla 175, 185, 200gr. calisiyoruz. Bu yuzden bahsettiginiz gibi emblem pro zayif kalacaksa almanin cok bir mantigi kalmiyor cunku amac acik atis kasik ve rapala.
Simdi, tournament entoh konusunda cogu insanda bir hemfikirlik mevcut. Peki emblem pro 6000'i bogazda ve akintida agir kursunla kullanan arkadaslar varsa fikirlerini ve yorumlarini yazabilirler mi? Ozelden yazmaktansa burada bulunsun ki bilgi paylasimi artsin.
boğazda balık zaten seyrek güçlü makine alıp balıkla mücadele zevkinden mağrum kalmakda istemiyorum. çünkü olta çevirirken balığın çekişini hissetmek benim için keyif o nedenle boğazda 20000 lik stelleları görünce yazık diyorum sadece... boğazda uzağa atmak önemli surf kafalar fayda sağlıyor zaten akıntı biranda alıp götürüyor ip misinada kullanıyorsan kurşun saniyeler içinde dipte oluyor ve en fazla 20 metre yürüyorsun balık bindi yada binmedi çekiyorsun ne gerek var çok ağır işçi makinelere sonuç olarak boğaz için makine alırken uzağa atmak fark yaratabiliyor seçim anında para sözkonusu olmasa stella yerine z45 i tercih ederdim. ve konuya hitabende birşey yazayım emblem pro ile ilgili anımı paylaşayım boğazda balık açıktayken 20 olta atan kişinin arasında dahada açığa atan 2 tane emblem pro sahibi balığı balığı götürdü diğerleri tek tük alarak izledi ...
Daiwa Avrupa, Amerika ve Japonya katalogları farklıdır! Bazı modellerler aynı olmasına rağmen farklı modellerde görünmektedir. Daiwa Emblem 5000-5500 Avrupa modeli olup sazan makinasıdır(CRBB rulman 1 adet!). Amerika'daki Emblem Pro 6000A tuzlusu için üretilmiştir (4 CRBB rulman). 200-220gr'da kullandım herhangi bir sorun yok. Tabiki üst modeller mevcut fakat her şey kağıt üzerindeki gibi olmuyor. Emblem Pro 6000A'ı almayı düşünmüyorsanız aradaki modelleri atlayıp Saltiga Surf'ü seçmelisiniz.
Emblem olarak eski pro, emblem spot ve emblem x ile tecrübelerim oldu. Spot ve x yaramaz. pro güzel makine fiyatina göre kalitesi ve gücü fazla. Entoh için pek birsey yazmaya gerek yok sadece alin ve kullanin ( sahibinden com veya ebayden çok daha hesapli ), fazla düsünmeyin. yeterinden fazla tatmin edecektir.
Selamlar,, Bilgiye ulasim ve aydinlatma konularinda emegi gecen herkeze tesekkürler . Yanliz ne varki,, kozmetik olarak ,, Daiwanin kafalarda yer etmis olan o eski Emblem Pro imajini , yeni empoze edilenle degistirebilmenin biraz zor olacagi hissine kapildim ! . Tekrar burada bahsedilen secimle ilgili konuya dönecek olursak, karsimiza cikan sorunun, (fiyattan önce) makinelerin calisma sekli ve sanki bu sekillere göre kafalarda olusan güven oldugunu zannediyorum ! Düsük devrin getirdigi güclü cekim ve sarim avantajiyla calisan , atista uzun mesafeyi hedefleyen bobini oldugu halde düsük sarim kapasitesiyle toplayan makinin tercihi ,, ( Daiwa T.Entoh ) Normal veya biraz yüksek devirde olup , zamanla bogaz sartlarinin kapasiteyi zorlayan, yoran hatta dezavantaja , probleme dönüstürebilecegi düsünülen,,, uzun mesafeyi hedefleyen bobine sahip , hizli dönüs ve cabuk sarimla uzun miktarda misina toplayabilen makinenin tercihi ,, (Daiwa emblem pro ) Ama tecrübe,, kulak ve deger verilmesi gereken öyle baska bir bilgidir ki, bazen bize teoriyi elimizin tersiyle ittirtir ! Bu nedenle her iki kararada saygiliyim !
Vakit ayirip yardimci olan, olmaya calisan herkese cok tesekkur ederim. Eklemek isteyecek fikri, tecrubesi olan varsa lutfen yazsin henuz siparisimi vermedim. Konuyu takip ediyorum.
Serdar bey'in fikrini de merak ediyordum daiwa konusunda fazlasiyla bilgi sahibi oldugunu biliyorum. Konuyu gordugunde yazacagindan eminim.
Selamlar Fuat ,, Konuyla ilgili daha önce acilmis,, Okuyup okumadigini bilmedigim ve aradigin görüs ve bilgileri iceren linklerede bir göz atilmasinin faydali olacagini düsünüyorum. Bana göre ,, Özelden, dahada derine indirebilecegin hususlari ihtiva ediyorlar ! Umarim faydali olurlar,, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51226 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50459 Saglicakla,
İlginç yorumlar çıkmış ortaya; mesela ben bugüne kadar 20000'lik Stella'yı Boğaz'da kullanan görmedim hiç... 2 tane Emblem Pro'yu da birarada kullanan da görmedim; hatta bir tanesini bile görmek nasip olmadı...