Bende bunu diyorum Roy,ben zaten makine için kötü diye bir yorum yapmadım,sadece içini gösteren bir resim ekledim,plastikten yapılmış olduğunu yazdım,Ha içinin plastik olması bir şeyi değiştirirmi,bana göre uzun vadede evet,olumsuz şeylerle karşılaşılabilir,kısa vadede almak isteyenler için gayette iyi makina...
Siz, plastiğe plastik demişsiniz; Selim kardeşim. Bende naylon diyeyim. Burada, zaion benzeri, eş değeri XT-7 ye, plastik diyenleride gördük. Zaionu, XT-7 yi, plastik ve naylonla karıştırmamak gerekir. ZAION ( ALINTIDIR.) "Zaion" yüksek yoğunluklu karbon reçine olarak açıklanıyor. Zaion karbon reçine ve uzun karbon liflerinden oluşan yeni bir malzeme. Bu yüksek yoğunluklu malzeme, güçlü, hafif ve korozyona karşı çok daha dayanıklı hale getirir. Google amcam sağolsun.
60euro Selim abi bu fiyata güzel bir topuz ve katlanabilir kol, iyi bir mil, alümünyum çift kafa, 8kg drag, 7+1 rulman koymus adam. Harika mükemmel ekstra ordiner bir makine olsa üst seviyesine ne gerek var di mi 40lik olan 400gr oldukca agir mesela. A serisi yeni ürün. X serisi procastlari bilmiyorum.
Selim bey lütfen 2 defa okuyup öyle yazın... 1- procaster da kullanılan malzeme plastik değil grafittir 2-grafiti yüksek basınç altında kalıba sokarsanız bunun adı "zaion" olur 3-yani zaion denilen madde öyle göktaşından elde edilmiş gibi bir ismi olsa da bildiğiniz grafittir.(rengi plastik gibi gösterse de öyledir) hatta başka bir sitede komple sökülmüş windcast z ve basiair resimleri vardı, sahibine mesaj attım izin verirse paylaşacağım. 4- Eğer bu kadar açıklamadan sonra hala procaster kasasının plastik olmadığını anlamadıysanız daha fazla açıklama yaparak parmaklarımı yoramayacağım.
Tamam sizin düşüncenizden yola çıkalım. Bana bir sitede,procaster makinasının açıklamasında,zaion kelimesini gösterin ben bütün yazdıklarımı geri alacağım,siz haklıymışsınız diyeceğim,buyrun yazın,bizi bilgilendirin bekliyorum...
Anlamadığım şey, plastiği neden böyle tu kaka ilan ediyor oluşunuz. Plastikler sağlam olmaz diye bir şey yok. Bazı plastikler çelikten bile sağlam olabilir. Belki dişli yapmak için iyi bir seçim olmazlar ama, başka parçalar için çoğu metalden çok daha verimli olurlar.
Tu kaka filan yaptığımız yok Serdar,ama plastik bir metal gibi dayanıklı olmaz,Ha kısa vadede bir şey fark etmez ama uzun vadede metal bir gövde gibi kalıcı olmaz,şayet öyle olsaydı bütün makinaları bu maddeden yaparlardı değilmi? Halbuki bakarsak bütün kaliteli makinalar metal gövdeli oluyor...
Bindirdigin yüke göre degisir Selim abi. Çupra istavrit avliyorsan dogru tez bence de. Ama turna levrek vs. kalomali balik pesindeysen bahsettigin asinma daha az olacaktir uzun vadede.
Bakın burada zaion maddesini tartışmıyoruz,tartışılan procaster makinesi. Ben size daiwanın kendi sitesinden,hemde ingilizce olarak,zaion maddesinden yapılan makinelerini buraya ekliyorum,gördüğüm bu iki spin makinesi,zaion ile yapılmış.. http://www.daiwa.de/dw/en/products_...74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10 http://www.daiwa.de/dw/en/products_...74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10 Buda procaster makinesinin açıklanışı,zaion diye bir kelime görüyormusunuz,bu kadar açık ve net... http://www.daiwa.de/dw/en/products_...74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10 Gerçi bu yeni modeli ama eski modelinide internetten ararsanız,ingilizce olarak bulabilirsiniz. Zaion maddesinden yapılan makinelerin fiyatı 60 euro gibi cüzzi bir fiyata olmaz,daha ne yazayım bilmiyorumki...
arkadaşın anlayışı plastikten olduğu için anlayamıyor sonuç bu.......... kocaman "grafittir" yazıyorum zaion nerde geçiyor diyor. arkadaşım, kocaman bir okuyuver procaster grafittir zaion da grafittir anladınız mı?, anlamadıysanız naş naş...................
Zaion karbonun başka bir teknoloji ile işlenmiş ve meydan getirilmiş hali; grafit ise başka bir hali... 60 Euro'ya Daiwa'nın gövdesi ve rotoru zaion malzemeden yapılmış bir makinasını almak mümkün değil; en azından şimdilik; faraza grafit olanı da... (Halen BG serisi var mesela grafit gövde...) Ucuza mal olduğu için üstü boyalı veya kaplamalı plastik de kullanılıyor... Ama ne kadar sağlıklı olur bilemem; yeterince et kalınlığına sahip olursa normalde üzerine düşen yükü rahatça kaldırabilir; zamanın plastik üzerindeki etkilerini ise gözlemleyip ona göre yorumda bulunmak gerek; ancak plastiğin en zayıf yönlerinden biri bakım esnasında açık-kapamak zorunda olduğumuz vidalar; birkaç kullanımda yalama olma olasılığı oldukça fazla...
Ben de göremedim; nerede grafit yazmışlar; burada öyle birşey görülmüyor... http://www.daiwa.de/dw/en/products_...74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10
Bak, bunlarda Aliminyum yapmışlar kasayı. http://www.mcavmarketi.com/Urun/DAIWA-PROCASTER-3000X-YENI-MAKINA-pmu4569.html Kişiler, zaman zaman bazı şeyleri yanlış, hatalı ve eksik bilebilirler. Bunda da bazı zaman ve yerlerde ısrarcı olabilirler. Bu, o kişiye karşı saygısızca davranabileceğimiz anlamı ve hakkını kişiye vermemeli. Burada kişilere yazarken ve hitap ederken, nezaket ve saygı kurallarının dışına çıkmamamız gerekliliğini düşünürüm; nacizane kendi kanaatimce. Hele ki bu bir büyüğüm ise, 2 değil 12 kez dikkat etme çabasında olurum. 6-7 mesajdır bir şeyler yazmaya çabalıyorsunuz ve bu da, söylemlerinizden öteye giden bir şey değil, ne yazık ki. Bilgisini aldığın bir yer var ise, verirsin linkini olur biter. Yoksa afaki bilgi olmanın ötesine gitmez, sizin savınız. Belki de dikkat çekmek istiyorsunuz, aksi savlarla ve aykırılıklarla. Eğer ki böyle düşünüyorsanız, zaten 1 tane değerimiz var; 2. si fazla gelir.
Yaz, Selim kardeşim; yaz. Meyve dalında, bilgi dağarcığında değerlidir, güzeldir.:thumb: :thumb: Kişiler, kıyafetleriyle karşılanır, hitap ve davranış biçimleriyle ağırlanır ve sonra da uğurlanır; demiş atalarımız.
Olay daha karışık. Sen gider, mili plastik yaparsan, foslar elbette o mekine. Ana dişlisini plastik yaparsan bu defada patlar. Ama mesela kasasını plastik yapabilirsin. Bu noktada plasitkte, hangi plastik meselesi gündeme gelir. Mesela, PEEK kullanırsan, büyük ihtimalle çelikten sağlam bir kasa elde ederken, PA kullanırsan ilk kullanımda patlayacak bir ürün olur elinde. Plastik diyerek burun kıvırmak pek doğru değil bir şeylere. Zira, makinanın ağırlığı azaltmanın iki yolu var. Plastikler veyaz karbon benzeri kompozitler. İlki ucuz ve etkili olan yol. Bu arada Zaion garfit derken. Karbonfiber denen şeyler, grafit olarak adlandırılır ABD pazarında özellikle, aslen ikisi aynı şey. Zaion, CI-4'ün Daiwa karşılığı. XT-7 ise Zaion veya CI-4 değil, onların 2/3 dayanımını ancak gösteren, esnekliği düşük bir materyal. CI-4 ve Zaion benzer özelliklerde olup, magnezyuma benzer bir sağlamlığa sahiptir. Dayanım olarak magnezyumdan biraz daha üstün olup, esneme açısından birazcık daha fazla esner. Elbette çok daha hafiftir. Tüm karbon fiberler gibi, CI-4 olsun, Zaion olsun, XT-7 olsun, hepsi de darbelere dayanıksızdır. Cam gibi düşünün. Tipik kullanımda, Zaion sorun çıkarmaz. Ama mesela düşürür, hızla bir yere çarparsanız vs. görünmeyen hasarlar oluşur. Yüklendikçe de bu hasar büyür ve bir gün ummadığınız bir anda elinizde kalır makine. Bu yüzden langır lungur kullanım için, bu malzemeden yapılma makineler pek tavsiye edilmez.
teknik tanım olarak plastik,karbon,oksijen,hidrojen,azot gibi elementlerin,diğer elementlerle yaptıkları basit bileşiklerin(monomer)kimyasal bağlarının bozulup,değiştirilerek(yüksek ısı ve basınç altında),daha karmaşık uzun zincir bağlı (polimer) bileşikler haline getirilme işleminde ortaya çıkan malzemelerin genel adıdır.İşleme polimerizasyon,ürüne polimer adı verilir. polyester de plastiktir,poliüretan köpükte.Bakalit ve grafitlerde plastik sınıfındadır. Plastik teknolojisi hergeçen yıl çok büyük ilerlemeler kaydetmektedir.YAKIN GELECEKTE,Yüzde doksan plastikten(şanzımanına kadar) oto üretimi çok uzak bir ihtimal değildir. Plastikleri geliştirme çabasının altında,metallerin üretim,işleme ,korozyona karşı dayanım maliyetlerinden kurtulma ve malzeme ağırlıklarını azaltma, dolayısıyla enerji tasarrufu elde etme gayesi yatar. not,Alıntı,tercüme,kopyala yapıştır değildir.Linki yoktur.Kişisel bilgidir.Bigideki hatalardan yazarı sorumludur
Romence bilmediğim için ingilizceye çevirdim,türkçesinde çok fazla bozulma oluyor,burda da iç aksamında çok fazla plastik kullanıldığından bahsediyor; http://translate.google.com.tr/tran.../mulinete.wordpress.com/tag/spinning/page/55/