O Makinaya yakışacak kamış bence aşağıdaki kamış, http://www.ebay.com/itm/Daiwa-Salti...ultDomain_0&hash=item27b9c452fa#ht_732wt_1163 Bu makinayı boğazda kullanmak zorunda değilsinki. Gider güzel bir sahilde surf casting yaparsın. Belki bir organizasyon ile hep beraber gideriz. Dikeriz kamışları sahile bekleriz balıkları.
Evet gördüğünüz gibi Daiwa Prime caster ile kombine etmiş Türkiyede bulunabilecek bir kamış sorarsanız Shimano Surf Leader derim. Evet boğazda kullanıyor. Hemde akıntının en şiddetli olduğu meralarda. Örgüde 8 lb ye (0.15) kadar inebilirsiniz rahatlıkla. Boğazda nekadar ince o kadar iyi.
Bence de 425 CX iyi gider gibi geliyor; ordaki atar değerlerine aldanmayın; CX 200 gr. atarlı... http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...3_354_359/surf-fishing/surf-leader-425cx.html
Birol bey sizin ince ip tavsiyeniz üzerine 0.10 lb spiderwire stealth örgü satın aldım.Sizin kullanıpta memnun olduğunuz ipler varmı ?Varsa hangisinden memnunsunuz acaba? Benim kullandıklarım; Savagear adrenalin 0.19 lb sarı renk fakat çok kısa sürede beyazlamaya başladı.Kullanım açısından hem yemlide hemde spinde kullandım.Benim ilk örgüm olmasına rağmen ne düğümlenme nede başka bişey olmadı memnunum ama renk atması kaplamasının çabuk çıktığının göstergesi. Power pro 15lb moss green bu adrenaline göre daha yuvarlak bir ip ve makineden boşalmasıda güzel.Sanki biraz rüzgar tutuyormuş gibi geldi.Çok fazla kullanma şansın olmadı 5-6 kere avlandım fakat renk sorunu yok şimdilik.Aslında aynı markadan 0.08 lb alacaktım birde spiderı deneyeyim diye onu sipariş ettim. Yorumunuzu bekliyorum teşekkürler.
O makina daiwa tournement 8 braid 0.16 yakisir Can diger örgülerle alakasi yok kadifemsi bir yumusakligi var. Ben konik kafaya sardim bunu harika bisey
Roycum yılbaşını geçirmek için Almanyaya gitme durumumuz var.O zaman neler alacam nelerde burda hem istediğini bulamıyorsun hemde en az iki katı kadar fiyatlar.Aldığım spider ip türkiye teslim 75 tl ye geliyor.Burda 150-160tl arası.Daiwanın zaten Türkiyede doğru dürüst distrübütörü yok.Ürünleri görüp alamıyorsun.Bu ürünü görmüştüm ama hiç yorumlarını göremedim.Cabelasta en fazla beğenilen ürün power pro du.Sonra spider ve berkley geliyordu.Zamanla hepsini deneriz inşallah.Ama bu tavsiyeni yazdım kenara bulursam uygunundan alırım.Kaça almıştın acaba 300lüğü 70 euro civarıydı baktığım zamanlarda.
Merhaba hayırlı uğurlu olsun yeni makinanız. Gerçekten çok güzel gözüküyor. Gelmesini sabırsızlıkla beklediğinizi tahmin ediyorum. Umarım güzel avlarınız olur. Rastgele.
Can Kardeş Profesyonel deme gözünü seveyim yanlış anlaşılır,çok şükür Amatör ruhumuzu hiç kaybetmedik. Rastgelsin
Serkan bey çok teşekkür ederim.Aynen insan yeni birşey aldığı zaman sabırsızlaşıyor biraz.Daha iyilerini kullanmak nasip olsun size...