Deniz Ana, Ay Dede ve Yıldız Teyze

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Volkan biri yengeye biri sana hani çocuğa balıkhihi 3 tane bari tutardı insan:D
    afiyet olsun:hungry:

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    volkan tebrikler güzel av afiyet olsun levrekler bir dahaki sefere sende izmirdekileri zorlama arkada volex yazan bir elbise giy olsun bitsin gerçi nerden tanıdı bilmem ama sen en iyisi elbise al

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Ölçü koymasam da sen yine tebrik et ;) Yine söyleyeceklerini söyle, karşındaki insan bilinçsiz biri değil merak etme :) Saygı konusuna gelince; birbirimize olan saygının ölçüsü balığın yanına koyulan ölçü birimi olmamalı :)
    Daha bol, daha güzel avlar dilerim :) Sağlıcakla kal

4. küçükavcı

küçükavcı

tebrikler volkan.. az da olsa balıklar çok güzel.. aslında az da değil bu aralar pek yakalayan yok bu taraflarda :))

5. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler volkanım. kapmışsın çipuraları. raporu çok güzel olmuş. resme bakılacak olursa ip kalın nasıl koptu:confused: kalama ayarı yapmamışmıydınidk

6. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    abi çok güldüm sen ölme emi :)
    uzun zamandır bu kdar içten güzel bi rapor okumamıştım
    şunada bittim
    :)
    Avlandığımız gece havada ay dede yoktu. Bence ay dede, deniz ananın aklını çelip, gecesine eğlence katıyordu. Yıldız teyzeler havada olmasına rağmen, çapkın ay dede nerelerdeydi bilmiyorum.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Yasin, tam çipura mevsimi aslında. Boyutlarda tatmin eder düzeyde. Gerçi halen küçükleri de denk gelebilir ama iğne boyu seçimi ve yem seçimiyle bu durum minimuma indirilebilir diye düşünüyorum.
    İğdeler olunca çipura av verir derler. İğdeler de olgunlaşmış. ;)
    C.tesi günü az şiddetli de olsa batıdan esiyordu rüzgar. Deniz çok olmasa da çalkantı yaptı. İyi bir konum seçeydin çipura, levrek, sargoz gibi balıklar tutabilirdin. Tabi teknelerde kötü olmuş. Tekneleri görünce bi daha hemen avlak değiştirmek gerek demek ki.;)
    Tecrübe olmuş, bi daha ki sefere inşaallah rastgelsin... :)

Teşekkürler Seçkin. Cevabı şimdiden vereyim; daha yeni geldik, henüz yok. :D

Sorma Çağrı, bizde deniz karıştırıyor levrek yapar ümidiyle av yaptık. Biraz da geç çıktık evden. Biz Dikili'ye ulaşana kadar yemcide yem çok azalmış ve genelde ezilmiş mamunlar kalmış ve mamunların boyutları da çok küçüktü.

Atçekle levrek duyumu bile yok. Bergamadan bir kişi yemli şamandıralı takımla ispendek yakalamış, hepsi o. Henüz bizim avlaklarda kayda değer bir levrek duyumu olmayınca atçeke de cesaret edemedim.:eek:

Teşekkürler abi. Biz canlı olmasına özellikle dikkat ediyoruz, daha avcı olduğuna inanıyoruz. Ölüsü hem daha az vuruş alıyor hem iğneden çok çabuk kurtuluyor. Donmuşu falan da iş yapıyor ama canlısı gibi değil.
    Donmuş kullanmak durumundaysan yem ipiyle sıkıca sarmalı, çalkantılı denizde kullanmalısın, bence. :) Rastgelsin...

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Kadir abi, hanım sevmiyo zaten abi. :) Zaten balıklar Bergama'da buzlukta kaldı, biz yapıp yiyene kadar sayıyı arttırırız diye ümit ediyorum. :)
    Sana da rastgelsin... :)

Teşekkür ederim, tanınmak istemiyorum ki. Nasıl tanıdı anlattı: Benim fotograflı birkaç avım var, oralarda şeklimi şemalimi azçok görmüş. Atçek ve levrekten sohbet ederken, bende dayanamadım tabi. Sanki hayatım boyunca 5 tane levrek yakalamış gibi bildik bildik konuşunca. Bergama'dan olduğumu da öğrenince:p

Sen atçeke de gidiyorsun demi dedi.;)
    Ben, evet bazen deyince,
    Anlamış ben olduğumu.

Tartıştığım insan takım ve balık bilgisi konusunda beni 8'le çarpar ona böler. (Sonuç ne çıkar bilmiyorum :D)
    Bilinçsizde değil tabiki. Aklımdan bile geçmedi.

Ancak gördüğün gibi tartışamıyoruz bile. Son mesajının çiğliğini görmüşsündür.
    Sırf kavgaya dönüşmesin diye cevap yazmadım.

Hareket tarzınız değişmeyecek, anladığım. Saygı duyuyorum, ama yalnızca saygı duyuyorum. Fazlasını bekleme ;)

Teşekkürler, avlakların durumuna göre fena av değildi. Aynı sahilde 5-6 avcı daha vardı. En iyi nasip bizim tuttuklarımızdı. Buna da şükür, boş avlarımı unutmuş değilim. :D

Teşekkürler Gültekin. İp kullanmıyoruz ki, ipi nerde gördün. :D
    Hazır takımın kösteği koptu. Hata bizde ama ava gitmeden hazırlanmak, kendi takımlarımızı kendimiz yapmak, uygun iğneler seçmek gerekiyordu aslında.

Teşekkürler Öner, beğenmene sevindim. :) Ben eğlendim, okuyanları da biraz eğlendirebildiysem ne ala. :) Daha güzel balıklar sana rastgelsin. :)

9. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    Çok güzel olmuşlar:)Tebrikler volkan..Daha iyilerine hep birlikte:)
    Sağlıcakla kal.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi iki haftadır gidip çok güzel balıklar aldığım mekan (sen de yerini biliyorsun) bana yakın olarak bildiğim tek mera olduğu için mecburen oraya gittim ve yer değiştiremedim, sadece benim görebildiğim yerde tekneler neredeyse kıyıya ağ çekecekti, sonra dönüş yolunda yürürken gördüm neredeyse tüm kıyı aynı şekilde sanki izmirdeki tüm tekneler oraya gelmiş av yapmaya.

İğne vs.seçimini forumdaki ustaların abilerin sayesinde güzel yaptığımı düşünüyorum, bedenleri de %100 fc yaptım hatta balığın ilgisini çeksin diye tüm kösteklere fosforlu boncuklardan da taktım ama demek ki balık olmayınca olmuyormuş :)

Levrek haberleri sık gelmeye başladı izmirden bu haftadan sonra yemli takımı götürmeyeceğim yanımda sadece spin kullanıp yeni mera arayışına başlayacağım sanırım, ama önce arabanın deposunu doldurmam lazım :D:D

11. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ben ip desemde sen onu misina anla volkanım ya :D . benim kafa eskilerde kalmış olta ipi demek misina demekti benim gençliğimde :D

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Adem, inşaallah hepimize rastgelsin. :) Selamlar...

Anladım Yasin, bence senin başarılı olamamanın nedeni kıyı hattına serilen ağlar. O tekneciler boşuna yığılmaz bir bölgeye. Bir duyum veya gördükleri başarılı geçmiş bir av varsa ondan birçok tekne bölgeye yığılmıştır.

Bir daha ki ava gönlünce balıklar yakalamnı dilerim. :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anladım Gültekin. :D:D:D Dediğin gibi yaşlandık beya:p :p :p

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Güzel balıklar ellerine sağlık Levrek bir dahaki sefer inşallah Volkan daha güzelleri inşallah oltalarını dolsursun

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Alico abi, hepimize zevkli, mutlu avlar yapmak nasip olsun. :)

16. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Volkan güzel balıklar almışsınız.
    Daha irileri denk gelir umarım.
    Bereketli ve neşeli avlar dilerim.

17. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bu bir tek bana oluyor sanıyordum :D :D

Tebrik Ederim Volkan. Çok güzel bir anlatımla harika balıklar. Dahası ve nicesi rastgelsin...

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Volkan Abi şuanda şantiyeden yazıyorum:D Levrek ile ilgili tüm planlarım suya düştü, 2 haftada 1 gün iznim var:D Valla abi şu durumda çipurayı levreğe değişirim, mangalda çok güzel oluyor:D Tebrik etmemişim EŞEKLİĞİME ver( dün biri bana eşek dedi de ondan yazdım):D

Saygılar abim, bol çipuralı avlar dilerim:p

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Volkan abi. Bu sabah uyunma konusu büyük problem özelliklede kışın :D
    Kaçan balıkta kesin levrekti diyim at-çek yaparsın belki biraz :D

20. melikşah

melikşah ........................

Volkan sonunu iyi bağlamışsın valla:)
    Raporu okurken bende seninle avlanıyordum sanki:) :D
    Emeklerine sağlık:thumb: