Derbent Barajı Somon avı..

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında tuscanavarı tarafından paylaşıldı.

1. tuscanavarı

tuscanavarı

Favori Kamış:
    olta,35lik misine,
    En İyi Avı:
    sazan 5,50 kg

Bu balıkları yazın tutmuştuk.. Ama bir türlü koyma fırsatımız olmadı.. Paylaşayım dedim:eek: :eek: :eek:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 27 Ekim 2007
  2. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    şaka yapıyosunuz herhalde abi.balık çiftliğinin göbeğinden balık tutup buna da av mı diyorsunuz.tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim

3. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    İstanbulda İstavrit Tutmak içinmi :(
    En İyi Avı:
    sonunda aynalı sazan 1.5 kg ilk ve sondu :(
    olsun be abi öyle denirmi :eek: abi devamını dileriz av avdır oltanın ucunda balık varsa :cool: rastgele

4. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    güzel kardeşim nasıl denir peki.bana kalırsa hiç etik değil.kafesin içinde binlerce balık ne takarsan tak atlayıp gelecek kazan gibi balık kaynıyor içerisi.balığın geleceği de garanti oh be ne güzel .peki sorarım nerde bu işin heyecanı espirisi.ha balık çiftliğinin içinden balık tutmak zevk veriyosa kendisini tatmin ediyosa varsın tutsun kime ne ben sadece kendime göre doğru bulmuyorum :mad: :mad: :confused:
    saçmalık.en azından böyle birşeye AV denemez .saygılar

5. deepex

deepex R. Nafiz

Favori Kamış:
    diawa sweepfire3550a makina, remikson prestige 2.70
    En İyi Avı:
    henuz tutamadigim balik ;)
    sanırım, eger yanlış görmüyorsam, ilyas bey kafesin içinden değil de, kafesin yanından avlıyor balığı.

nitekim biz de burada alabalık çiftliğinin yanından avlabırdık, verimli de olurdu. çiftlikteki balıklar hergün yemlendiği için bundan kafesin dışındaki balıklar da faydalanmak istiyor, böylelikle güzel bir av geçirilebiliyor :)

6. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Olta değil:confused: Kepçe ile tutulmuş herhalde bunlar:D :D :D

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    paylasim icin tesekkurler ama o baliklar somon degil kanimca...onlar gökkusagi alabaligina benziyor:)somonda vucut ortasinda pembe serit bulunmaz ve cene yapisi alabaliga göre daha farklidir..resimle bir kiyaslayin isterseniz...
    saygilarimla

8. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    bunlar sanki deniz alası pek somona benzemiyor sanırım yok sa yanılıyormuyum:) :confused:

9. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Arkadaşlar İlyas bey gelince gerekli açıklamayı yazar her haldesakin olalım

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Balıkçidtliğinin dibinde balık avlamak bana da doğru gelmiyor.En azından amatör ruhuma hitap etmez.

11. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    fotoda arkadaki arkadaş misina sallıyor dışarıyda doğru.007 yakalar...:cool: :cool: :cool:

12. deepex

deepex R. Nafiz

Favori Kamış:
    diawa sweepfire3550a makina, remikson prestige 2.70
    En İyi Avı:
    henuz tutamadigim balik ;)
    tabiki herkesin fikrine saygılıyım lakin şu geliyor aklıma;

balıklar her zaman daha çok yemlenebileceği yerleri tercih ediyorlar. mesela denizde çoğunlukla kayalık olan yerlerde bulunurlar, ya da yosunların çok olduğu yerde bulunmaya çalışırlar.

tatlı suda da duydugum kadarıyla balık avlamadan önce belirli bir süre yemleme yapılıyor.

ee bu bakımdan hergün yemleme yapılan balık çiftliğinin yanında avlanmak neden etik olmasın ki? sonuçta diğer bütün kurallar burada da geçerli, balığın kaçma şansı var, herhangi bir kural ihlali yapılmıyor. benim nacizane fikrim budur.

rastgele...

Son düzenleme: 28 Ekim 2007
  13. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    aynen katılıyorum nafiz arkadaşım...
    Bu arada oltalar havuz içine atılmamış dışarıdan avlanılıyor...resimdeki kamıştan öle anlaşılıyor...
    Konuyu daha bilip bilmeden sallamıyalım arkadaşlar

14. mder55

mder55 Eray

Favori Kamış:
    olta

Kültür balıkcılığı yapılan havuzlara olta atıldığını sanmıyorum.Buna kimse izin vermez,İlyas arkadaşın gibi Derbent barajında avlanan arkadaşlar var.Bununda diğer avlanma şekilleri gibi olduğunu düşünüyorum.(Sadece avantajlı bir durum.)
    Bazı bölgelerimizdede denizdeki kültür balıkcılığı yapılan kafeslerdede bu durumlar görülüyor.Yakalanan balıklar Gökkuşağı alabalığı.(Bizler kısa olsun diye somon diyoruz.)
    Saygılarla.

15. tuscanavarı

tuscanavarı

Favori Kamış:
    olta,35lik misine,
    En İyi Avı:
    sazan 5,50 kg
    evet o balıkları çiftlikteki kafeslerin kenarından tuttuk,ne yani şimdi balıkların en fazla olduğu yerden balık tutunca etik olmuyor mu?.aynı yerde tosköy köprüsündende sazan alıyoruz. orasıda sazanların geçiş noktası çok balık oluyor.etik olmayacak diye balık avlamayalım mı?.o zaman gidip çölde mi balık avlayalım?.:confused:

16. tuscanavarı

tuscanavarı

Favori Kamış:
    olta,35lik misine,
    En İyi Avı:
    sazan 5,50 kg
    dikkat etti iseniz o kafeslerin etrafında kafeslere ait ağlar yok yani kafesler bize sadece sal görevi yapıyor. ha kayıkla açılmışız ha kafes üzerinde durmuşuz farkeder mi yani?.

17. tuscanavarı

tuscanavarı

Favori Kamış:
    olta,35lik misine,
    En İyi Avı:
    sazan 5,50 kg
    hadi soralım forumdaki herkese kim böyle bir avantajı kullanmak istemez?.:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

18. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Böyle bir avantajı kullanmak tabii ki doğaldır... Yalnız şu var ki, amatör balıkçılıktan benim anladığım, o avın heyecanı, bireysel katkılarınız ve emeğiniz de içinde olmalı şeklinde... Belli bir balık yığınının ortasına atılmış bir oltaya gelen balık ne kadar zevk verir bilemiyorum :confused: Ama etik olmadığını da düşünmüyorum, tamamen tercih meselesi.

19. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var

tebrikler avlarınız harika görünüyor. yasal sınırlara uyulduğu sürece her av güzeldir. siz arkadaşlara bakmayın.ister saldan ister tekneden fark etmez olta ile tutlan her av sirkülere uyuyorsa güzeldir. tekrar tebrikler.

20. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    İnsanlar neden bu kadar emeğe saygı konusunda cimriler anlamıyorum. Bu sitede üretim çiftliklerinin yakınlarında balık avlamış onlarca insan vardır acaba hangisinin oltalarına balıklar kendileri takılmışlardır azcık araştırın nasıl oluyor bu çeşit av ondan sonra ahkam kesin yapmayın ya. üretim yakınlarında avlananlarda en az sizin kadar yol katedip gidiyorlar oralara, en az sizin kadar bekliyorlar ve en az sizin kadar eli boş dönüyorlar. Lütfen bişeyler yazarken azıcık düşünün insanların emeğine azıcık saygı gösterin.

Son düzenleme: 28 Ekim 2007