Dev Çupralar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İyi okumamışsınız !!!

O arkadaşınız, sitenin moderatörlerinden Özgür , sizce saçma sapan olan konuyu, kimseye danışmak zorunda değil, burada hedefi de sevgili Vedat abi'yi sorgulamak veya rencide etmek değil, rapor yazmanın bir kuralı, bir adabı, bir şekli var, hani olurda yeni başlayan birileri, Vedat abiyi tanımayan birilerinin kafasında soru işaretleri kalmasın diye bir hatırlatma yapmış kendisi,

Kimse buradaki raporlara yorum yapmadan önce birşeyler araştırmak zorunda değil, aksine raporu koyan kişi arkasından araştırma yapılma ihtiyacı bırakmadan, kurallara göre rapor yayınlarsa, bu gereksiz polimikler olmayacaktır kanaatindeyim

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Sizi bu vesileyle yeniden aramızda görmek çok güzel...

3. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Bende konuya maydanoz olmak istedim.Üstad ben onu bunu bilmem, Tecrübenin ve yılların verdiği ustalığın çok az bulunur olduğu bu zamanda senin yok olman, veya yok edilmen (sanal anlamda:) ) bizleride haliyle üzer.Gereksiz ve anlamsız didişmeler, sataşmalar,kaprisler ne yazıkki bu balıkcılık aleminde olmakta.Balık tutan ve bunu şairane bir biçimde yapan ve anlatan, kiminin rüyalarını süsleyen, kimininde bir anlam veremiyorum, uykularını kaçıran bu tarz hünerlere sahip siz üstadları her zaman aramızda görmek isteriz.Tabi bunları yazarken kendi adıma yazıyorum ve lafım kimseninde şahsına değil. Sizden her daim güzel raporlar ve görüntüler beklediğimi belirtmek isterim. Lütfen kendinize iyi bakin sizler bizlere lazımsınız.

4. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Murat arkadaşım bu kez seninle aynı fikirde değilim.Şayet Özgür Bey senin dediğin gibi siteye yeni girmiş yada Vedat Abiyi tanımıyan birileri olduğunu düşünüpte öyle bir cevap yazdıysa; ki olabilir diyelim Neden Vedat abiye sirküleri bilip bilmediğini sorgulayan bir üslupta yaklaşıyor.Kendiside mi tanımıyor.Bu şekilde yazıp onu rencide edeceğine direk avın kaç kişiyle yapıldığını sorsaydı daha samimi olurdu.Kaldıki raporda cümleler hep çoğul ekleriyle bitiyor...Lütfen biraz daha dikkat.

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Vedat abi her zaman ki gibi hayallerimizi süsleyen görüntülerle geliyorsun, içimiz açıldı, sağol, varol.

Neredeyse forumun yarısı moderatör arkadaşımıza veryansın etmiş ama neden bu kadar abartıldı onu anlamadım :confused:

Vedat abi insan değil mi? hiç mi hata yapamaz? hiç mi hata yapmamıştır hayatı boyunca ki basit bir tebliğ hatırlatılması bu kadar büyütülüyor?

Aksine teşekkür edilmeli.

Şimdi soruyorum size, bu konuya yazarak moderatör arkadaşımızın, forum düzenini korumak, insanları bilgilendirmek ve doğru yolu göstermek adına yaptığı girişim sonrası aldığı tepkiler saygısızlık değil mi? Vedat abimizin konusuna tebliğ hatırlatmak madem saygısızlık, peki bu nedir?

Yani adam görevini yaptığı için mi saygısız? yani görevini yapmasa saygısız değildi?

6. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Vedat bey heralde bu sitede sirkülerin hatırlatılacağı en son kişidir.Bu kişiye bunu hatırlatmak saygısızlıktır.Ayrıca yapılan bir hata yokki Vedat bey de hata yapabir deme ihtiyacı duymuşsun.Bence Vedat beyin ilk mesajını tekrar oku..Çoğul eklerine dikkat ederek lütfen.Sonra zaten Özgür beyin mesajının ne kadar anlamsız olduğunu anlıyacaksın.(kişi ve olta sayısı) Doğru herkes hata yapabilir moderatörler de dahil..

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler...vedat amca vallahi çok güzel bir av olmuş..:)

8. erdem271

erdem271 Erdem

Sirküler dediğiniz nedir arkadaş ? Kusura bakmayın ama şapka kanunu da yürürlükte hala.. Bu memleketteki profesyonel balıkçıların tamamına yakını trol olsun tırıvırı olsun mevsimsiz avlanma olsun ne kadar kuraldışı yöntem varsa benimsemiş , korkudan gidip onlara müdahale edemiyorsunuz böyle " balık 1 cm. küçükmüş , oltanın 2 iğnesi fazlaymış" şeklinde müdahalede bulunuyorsunuz, bunu anlamak mümkün değil . Birileri kanun koydu diye uymak zorundamıyız ?

"Bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir" Aynı andamı ? Ömrü boyunca mı? Arkasında yedek 2 olta daha bulunsa 6 olta yapsa yedek olduğu için ceza mı yiyecek? Herbirinde tek iğne varsa 5 olta kullanmak yasak ama 4 er iğneden 4 olta kullansam serbest.. Hani bunun mantığı ? Bırakın polislik yapmayı da bedavaya sizinle anılarını , tecrübelerini paylaşan birkaç kıymetli insanı kaybetmeyelim sizin yüzünüzden..

9. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Adaşım keşke ilk paragrafı hiç yazmasaydın çünkü savunulacak hiç bi yanı yok.Ama 2. paragrafta hemfikiriz.

10. bir kişiye dikkatli ol demek o kişinin dikkatsiz olduğu anlamına gelmez bir bardak suda fırtına kopmuş

11. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Üstadım avınızı canı gönülden kutlarım namınıza yakısık bir av gercekleştirmişiniz.Ayrıca detaylı anlatımınıza ve tarzınızada hayranlık duyuyorum:)
    Size sormak istedigim birbirinden farklı 2 sorum var.
    1)Rapala subwalk 09 modelini tekne ile sırtı avcılıgında kullanabilirmiyiz.
    2)2-3 metre derinlikler yapılan avlarda(kefal mırmır uskumru) yozuri mirage 0.35 mi yoksa 0.20-.25 arası normal misina mı kullanmak daha uygun olur.
    Saygılar yardımlarınız için şimdiden tesekkür ederim.

12. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Açıkcası yorum yapmak istemezdim ama dayanamadım.Vedat Abinin yaşadıklarının benzerini ben de yaşadım.İnsan hakikaten kendini kötü hissediyor.Çünkü sen çevrendeki herkese sirküleri,limitleri,yasak dönemi ,balık avı tecrübelerini öğretmeye çalışırken suçun olmadığı halde bir anda forumdaki herkese suçlu ilan ediliyorsun.Hele birde raporu sunduğun gün tırıvırı kullanan biriyle yumruk yumruğa kavga etmişken ,eksik rapordan dolayı hemen sirkünün bir maddesinin önüme koyulması beni çok üzmüştü.Vedat Abiyi anlıyorum..

Vedat Abinin tatlısu avcılığı özellikle kırmızı benekli alabalık avcılığı hakkındaki düşüncelerini bilirim.Kırmızı benekli alabalıklara birer mücevher gözüyle bakan,yakalandığında bırakılmasını tavsiye eden birisinin,ömrünün çoğunu bu balığın peşinde anadolunun her köşesini gezmiş bir insanın heralde sirkülerden haberi vardır diye düşünüyorum.Hani belki Özgür bey özelden msj atıp sorduktan sonra yorum yapsaydı daha iyi olurdu.Zira Moderator olmak bunu gerektiridi diye düşünüyorum...

saygılarımla..

13. 56562

56562 xxx xxxxx

Değerli arkadaşlar,

Vedat Abimizin açmış konuya ait 3 adet çipura, konu açılalı 24 saat geçmeden balina misali ses getirmeyi başardı. Bu sonucun oluşmasında, konuya ( sadece ) tebrik mesajı yazan arkadaşlar dışında herkesin küçük yada büyük katkıları oldu. Moderatör kimliğimi bir kenara bırakarak bende şahsi görüşlerimi olabildiğim kadar objektif olarak aşağıda özetliyorum.

1- Bu sitedeki konuları okuyan herkes Vedat Abi' yi tanımak, nasıl avlandığını bilmek zorunda değildir.

2- Raporu okumaya başladığınız an, kamışların arabaya dayalı olduğu resime gelince ister istemez içinizden - o ne ya ! demeyen olduğunu sanmıyorum.

3- Raporun içeriğinde avın kaç kişi ile yapıldığı hiçbir şekilde anlaşılmıyor.

4- Özgür arkadaşımız avın tebliğe uygun olup olmadığını sorgulayarak görevini yapmıştır. Şayet rapor yayınlandıktan sonra okuyan ilk kişi o olmasaydı, aynı soruyu ben yada Yasin yada Ercan veya başka bir moderatör arkadaşımız soracaktı. Bunu sormak bizlerin görevidir.

5- Vedat Abi' nin eline üşenmediğini, sayfalarca yazıyı sıkılmadan yazdığını hepimiz çok iyi biliriz. Bu rapora ekleyebileceği " arkadaşlar biz bu avı toplam 6 kişi ve 10 küsur olta ile sirkülere uygun yaptık " dipnotunun bu raporun güzelliğini birkaç kat daha arttıracağını düşünüyorum. Böyle bir dipnot yazılsa birgün bile geçmeden bu kadar insan kırılmayacaktı ve sizler şu anda bu satırları okumayıp başka bir işle uğraşıyor olacaktınız.

6- Yapıcı yorum yapan arkadaşlar dışarıda kalmak kaydı ile, siteye sadece okuyucu olarak katkı !! veren. Uzun zamandır bir satır bile yazmayan arkadaşların burada, bu konu hakkında ahkam kesmeye hiç hakları yoktur.

7- Bir arkadaşın Özgür arkadaşımız ile ilgili yaptığı dayanaksız eleştiriyi kınıyorum. Neden kınadığımı merak ediyorsa bana özal mesaj yolu ile istediği zaman ulaşabilir, ben kendisini aydınlatacağım.

8- Diğer üyelerin açtığı av raporu konularının hemen hepsine, boy, kilo yada tebliğ açısından aykırılık nedeni ile itiraz eden bazı arkadaşlarımıza tebliğin kişi gözetmeksizin tüm amatör avcıları kapsadığını hatırlatırım. Lütfen seslerini çıkartsınlar. Bizler her zaman doğru olanın yanındayız.

9- Şu ana kadar yapılan yazışmalar, özünde aslında yazılması gereken küçük bir notun yazılmaması, karşılığında yapılan bir uyarı ve o uyarıya verilen bir cevaptan başka birşey değildir.

Bu nedenle bu konunun artık daha fazla uzatılmamasını amacı ile moderatör kimliğimi kullanarak konuyu burada kilitliyorum. Vedat Abi' ye bu konu için tebrik yazmak isteyen arkadaşların özel mesaj yöntemini kullanmasını rica ederim.

Saygılarımla

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.