Dev Çupralar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Ustalara saygı diyorum başkada bişey demiyorum.Eleştireceğiniz yada şunuda biliyormuydun diye sorguluyacağınız insanı hiç olmazsa önceki mesajlarına bir bakıp öyle yargılayın.Biz biliyorduk diğer yönetici arkadaş bilmiyordur demek binlerce insanın takip ettiği bu sitede böyle değerli bir insanı eleştirdikten sonra verilecek uygun cevap yada gönül alma tarzı olmasa gerek. Saygılarımla...

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Özgür,beni anladığını sanmıyorum,anlayacağını ise ummuyorum.
    Ben 15 gün oradaydım.Bir nebze sevgi yada ilgi duyan onlarca kardeşimle muhatap oldum,ama sen ortalarda yoktun.
    İki kere arka,arkaya beni sen tenkit ettin yada uyardın.Olay budur.
    Sevgiyle kal

3. LapinCash

LapinCash

İkinci fotodaki en üstteki çupranın kafa atışını tahmin edemiyorum , çünkü tutmadım :D:D
    Tebrikler büyük usta.

4. fish founder

fish founder Özgür

çok ama çok doğru söylüyorsunuz Vedat abi,
    neredeyse komple bir hafta hastanede eşimin yanında refakatçı olduğum dönemde sizi ziyarete gelemediğim için şahsınızdan çok ama çok özür dilerim...

5. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Sayın Vedat bey,
    Ara sıra gelişen olaylar neticesinde,ön yargı şahsen bendede oluşuyor,mazur görün,, net, kesin ibareler olmadığı müddetçe, kimseye müdahaleden yana değilim,işimiz hatalarla ilgilenmek değil açıkçası.
    Avınız ve paylaşımınız güzel,tebrik ederim,afiyet olsun.

Benim, size, bir sorum olacak, cevaplarsanız, benim gibi bir çok insan, memnun olacak umarım, sorum şu,,

Malumunuz 'amatör balıkçılıktaki gelişim hızla ilerliyor,forumlar,dernekler her geçen gün çoğalıyor,katılımcıların sayısı hızla yükseliyor,insanlarımız bilinçlendiriliyor.
    Bu süreçte,sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde,''trofecilik'' özendiriliyor ve bildiğiniz üzere, önceki yıllarda, deneme amaçlı ve şu an kurulma aşamasındaki ''Fedarasyonun alt yapı çalışmaları olarakta kabul edebileceğimiz
    Uluslar arası balık avı yarışmaları düzenleniyor.!.

Bizler bu yarışmalara ilgi duyuyoruz ve ilerleyen günlerde bu yönde bir sektör oluştuğunu hepimiz gözlemliyeceğiz.

Bu yarışmalarda, örneğin ''Alaçatı yarışmalarında' Yunan takımları hep birincilik elde ediyor,onların bu başarılarının sırrı, bazı ilgili forumlarda ele alındı ve 'Jig yönteminden, sahteye değişik tarzda aksiyon verildiğinden,ava hazırlanış tarzlarından, lanettayin bir şekilde bahsedildi ve üstünde bir çalışma yapılmadı,doyurucu bilgilendirmeler yapılmadı yani.

Başka bir açıdan baktığımızda ise, sayıları hızla yükselen bu dernek ve forum gruplarını incelediğimizde yanlış anlaşılmasın ''lütfen,,!! sizler gibi onlarca duayen,üstadlarımız mevcut,yani sürütme,bırakma,atçek sırtı,derinsu,kıyı açık deniz gibi değişik stillerde, bilgili kişiliklerimiz var.
    Fakat bu kişilikleri sadece ve sadece forumlarda görebiliyoruz,aslında bir çoğumuz bu dostlarımızı,, bu yarışmalarda görmeyi çok arzuluyoruz,şahsen ben sizi böyle bir yarışmada görmeyi çok arzuluyorum.!.

Böyle bir yarışmaya katılmayı veya yaşınız itibariyle 'Direktör olmayı düşündünüz mü ? . Katılırmısınız ?. Yine veya! sponsor kabul edermisiniz ?.
    Hoşçakalın ,saygılarımla...

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu raporumda hep coğul yazmışım ve partnerlerimden bahsetmişim.
    Balık limitlerini aşma yoktur.
    Saydım on kamışın dördünde tekli,bazılarında üçlü ve kimisindede iki iğne vardır.
    Hadi toplayalım;
    4+9+4=17
    Küçük Okanıda sayarsak 4 kişi uğraşmışız.
    Hakkımız kac takım adam başı 4 iğneden 16 iğne
    Çok özür diliyorum tek bir iğne fazlamız var.
    Eh zaten dördüde takıldı koptuydu bunuda düşmek lazım kaldı 13 iğne
    Yani bu hesabımı yapmalıydım.
    Yada illaki dip notmu yazmalıydım.
    Zaten İstanbulda farkına vardığım Sivrice menşeli telefon teatisi beni üzmüşken birde başıma bu gelmiştir.
    Şimdi sabah neticelerini yazayımmı,resimlerini yollayayımmı,yollamamayımmı bilemiyorum.
    Ama şunu net biliyorum.
    Yarım asrı geçkin billfiil balıkcılık geçmişi bulunan,yüzlerce amatör ruhu aşılamış çırağı olan bu ihtiyarı tenkit edecek bir noktayı adeta cımbızla arayıp bulmayınız.
    Ters olur,ayıp olur,haksızlık olur.
    Beni soğutursunuz,yazmayı tamamlama aşamasında olduğum kitabımıda yırttırırsınız.
    Sizi seviyorum ama bu derecede alınıyorum bilesiniz.
    Size yüreğimi yolluyorum,lütfen tekrar anlamaya çalışınız.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu durum beni çok üzdü sevgili Özgür,bilmiyordum,söylemedilerde.
    Neyse olan,olmuştur ama bilki yüreğim şu an boşalmıştır.
    Sevgiyle kal

8. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    vedat abi her zaman ki gibi çok güzel bir av olmuş, raporlarınızı kaçırmadan takip edenlerden biriyim (yapılan tebliğ hatırlatmasının da hoş olmadığını düşünüyorum, sonuçta rapor sahibi kişi bellidir)

9. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Vedat abi merhaba.
    Kamışları görünce aklıma şu soru geldi. Bendede 10 dan fazla makine var. Ve hepsini aynı anda kullanmak mümkün değil sonuçta iki elimiz var. E bu makinalara sarılı misinalar bir süre sonra hep yuvarlak hald ekalıyor açınca. Bu gamı önlemenin bir yolu varmıdır. Veya başka bir şekli ile sorarsam bir misinanın bakina üzerindeki ömrü nekadardır.

Öncelikle cevaba teşekkürler.

O çuprayı nasıl çektin abicim biraz anlatırmısın.

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Alp
    Yarışma konularına,neden Yunanın üstün geldiğine,nasıl püf noktaları uyguladıklarına tamamen vakıfım.
    Ancak yüreğimdeki amatör ruh öylesine hakimki,bu konuda şu anda öne çıkmış avcılara,yada konuyu detayıyla ele alıpta yayınlayanra vaki cevaaplarımda olayın tehlikesindende bahsettim.Aranırsa bulunacaktır.Örneğin Akın Kaptanın son avıyla ilgili raporuna verdiğim cevapta bu tavrım net olarak hemen birkaç gün öncesinde,İstanbuldan döndüğüm gün görülmektedir.
    Buradada anlatayım;
    Yöntem çok verimlidir.40 sene öncesinde İstanbul Boğaz avcılarının uyguladığı çok netice alıcı yöntemin geliştirilmiş halidir.
    O zaman balık heryerdeydi.GPS ve FF cihazları icat edilmemişti.Balık dağılınca,ilk önceleri uzun olta yöntemi sonrasında rapala sırtı yöntemi, ortaya konulan neticeleriyle tatminkar olunca,FF ve GPS'ye rağmen bu usta oltacılar yönteme geri dönmediler.
    Ama ya FF ve GPS takviyeleri ile geri dönerlerse,ya şu anda en netice veren sulardaki kayalıklarda barınma,üreme neslini devam ettirebilme içgüdüleriyle toplanma çaresizden başka çaresi kalmayan anaç balıkların tepesine yoğun olarak inebilen bu yöntem yayılırsa ne olur,tecrübeli avcılar bir düşünsünler.
    Kastim amatör limitlere uyarak avlananlar değildir.Keza benimde teşkilatım tamdır hatta bu konudaki bilgimin özü ve denennmişliğide 40 sene evvelinden gelmektedir.
    Kastim 12 ay durmadan,dinlenmeden,sığlarda orta sularda hatta iyice derinlerde yumurtalıymış,ufakmış hiç akıllarına gelmeden,sayıları mevcut trol ve gırgırların sayılarından yüzlerce misli fazla olan mahalli profesyonel teknelerdir.
    Deniz dibi kayalıkların hemen hepsine vakıf olan bu kitle,parekete döşerken sadece beş on iğne isabet ettirebildikleri,ağ döşerken taktırdıkları,dolayısıyla arzu ettikleri balık miktarına ulaşamadıkları bu yöntemleri terkedipte,doğuştan,babadan,atadan devraldıkları kerteriz bilgileriyle,mazallah öğrendikleri ve uyguladıkları denizcilik bilgileriyle harmanlayıp bu anaçların tepesinden yılın 12 ayı ayrılmazlarsa ne olur,bir düşününüz.
    Onlarda limit,mevsim yasak kavramı yoktur.Zaten küçük balıkcıyı himaye etme ayrılacığınada sahiptirler.
    Güçlüdürler,yakıt indirimleri, vardır,cefa cekmeye üğraşmaya alışkındırlar,tekneleri ekenomiktir ve denizin çoşkusuna göğüs gerebilir niteliktedirler.
    Hadi bir düşünün.
    Yunanı bu yöntem etkilemez.Zira sürdürülebilinir balıkcılık kavramı içlerine yerleşmiştir.
    SG birimleri,sair ilgili yetkilileri bilinçlidir.Vazifelerini tam yaparlar.Katliama meydan vermezler.Zaten avcılarıda bunun bilincindedir.
    Ama Türkiyeye geldiklerindede balığı kırarlar.
    Olay gelişme gösterdiği orta Ege ve Akdeniz bölgelerinin bazı yerlerinde pareketecileri dahi imrendirir hale gelmiştir.
    Parekete atmak meşakktli iştir.Randımanı artık düşmüştür.Ellerinde uygun kamış ve sair techizatla bir alıştılarmı,bildikleri kayalıkları talan ederler.
    Neticede bazıları elle bile,cok ucuza elde edebilecekleri jiglerle avlanarak neticeye varırlar.Onların elinden denizde uçabilen uçan balıklar bile kurtulamaz.
    Hele birde şöyle düşünüverelim.
    Yunan adaları olmasaydı yada bize ait olsaydı,Karadeniz bir iç denizimiz oluverseydi,Egeyi,Karadenizi Marmaraya döndürmezmiydik dersiniz.
    Dahası büyük teknelere en modern cihazlara sahip,yedeksubaylığı yaptığım Genelkurmay Harekat merkezindeki komuta merkezine benzer kısımlara yakın,balığı neredeyse kilometre uzaktan,cinsine,miktarına kadar belirleyen cihazlarla,üstelik yumurtlama mevsiminde hemde refakatlerinde generatörlü dev ışık tekneleriyle balık neslini tüketircesine avlananlara ne demeli.Bunlar başımızın ve denizlerimizn belasıyken,birde bu belamı yayılmalı.
    Maksat Yunana galebe calmaksa ben herşeye varım.
    Ama imkanlarım el vermemektedir.
    Sevgi ve saygımla kalınız.

11. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Öncelikle tüm katlılmcılara selamlar.Öncelikle belirtmek istediğim konu bazı durumlarda herşey göründüğü gibi olmayabiliyor.Vedat Amcanın raporunda görünen olta sayısına bakarak sirkülerin ihlal edilmiş gibi görünmesi doğru olabilir.Ama söz konusu Vedat Amca olduğu zaman belki biraz düşünüp bunun söz konusu olamayacağı anlaşılabilirdi.Çünkü artık duayen olmuş birisi için bu söz konusu olamaz en azından ben öyle düşünüyorum.vedat amcanında İstanbul'da olduğu zamanlarda kendisinin aranmaması ya da ziyaret edilmemesine gücenip serzenişte bulunmasıda doğal olabilir ama karşıdaki kişinin bir mazereti olabileceğide göz ardı edilmemelidir ki anlaşılan böyle bir durum söz konusu aslında belki hepimizin bildiği şu hikaye herşeyin göründüğü gibi olamayacağını en iyi şekilde anlatıyor.

Uzaklarda bir köyde bebeğiyle yalnız yaşayan bir kadın varmış.Bir gün ormandan gelirken bir gelinciğe rastlamış ve onu almış ve beslemiş.bebğiyle beraber yaşadığı eve getirmiş ve bebekle gelincik beraber yaşamaya başlamış.Bir gün kadın ikisini evde yalnız bırakmış ve dışarıda işlerini yapmaya başlamış.Eve gelince evde gelinciği ağzı kanlar içinde görmüş ve bebeğindende hiç ses gelmemekteymiş.Elindeki süpürge ile gelinciğe vurmaya başlamış ta ki ölene kadar.Koşarak bebeğinin yanına gelmiş ve bir de bakmış ki bebeği yatağında mışıl mışıl uyumakta.beşiğin yanında ise kanlar içinde bir yılan yatmaktaymış.

Umarım anlatmak istediğimi ifade edebilmişimdir.herkese saygılar

12. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Vedat ağabey,

Bilirsin ki seni kırmak üzmek yapmak istemeyeceğim tek şeydir ama şimdi yazacaklarım seni kırabilir. Bunun için de üzgün olduğumu şimdiden belirtmek isterim.

Özgür arkadaşımıza ithafen yazdığın ilk mesaja bakıyorum, bazı isimler saymışsın. O arkadaşlarımızla iyi ya da kötü günlerimiz oldu, bence isimlerini burada zikretmek pek doğru olmamış. Bu sitede geçmiş yıllarım var ve pek çok insanla pek çok anlaşmazlık yaşadım (ki senin balıkçılık konusunda yaşadığın anlaşmazlıkları kat be kat aştığından emin ol) ama bir günden bir güne şu forum içinde, "şu kişi de şöyle yapmıştı, şöyle demişti ama şimdi burda yok ve ben hala buradayım" demedim. 61 yaşındasın, sana akıl vermek ne haddime, ki senden çok şeyi örnek alabilmeliyim. Ama açıkça söylüyorum, şu isim zikrederek yaptığın yorum bana çok yanlış geldi. Üstelik, balıkçılık konusunda yetkin olmadıklarını söylemişsin, ki o insanlar senin kadar tecrübeye sahip olmasalar da, her dakika balık avlamaya gidip deneyimlerini artırmaya çalışmışlar ve çok da güzel avlarıyla sitede raporlarını sunmuşlardır. Hepsinden daha önemlisi de, balıkçılık konusunda yetkin olmadığını belirttiğin bu arkadaşlarımız, en azından tebliğ konusunda ya da sitedeki raporlama konusunda oldukça yetkin ve bilgililerdi. Bu anlamda hiçbir zaman ne yasal, ne vicdani ne de sitesel anlamda sınırlarını aşmamışlardır. Ve bahsi geçen arkadaşlardan birini çok iyi bilirim ki, aylarca bir balığın peşinden koşmuş, birinde fırdöndüsü kopmuş, diğerinde misinası kopmuş, birinde sahte iğnesi çıkmış ve bu düzeneği yaşadığı olumsuzluklara göre sağlamlaştırıp, sonunda istediği ava ulaşmış, sonra da tüm bu tecrübesi ile ayrıntılı bir rapor hazırlayıp tüm forumlara muhteşem bir rapor hediye etmiştir. Amatör balıkçılık ve bilgi aktarımı bu değil de nedir? Bu nedenle, anlaşmazlıklar yaşanmış olmasına, o arkadaşlarla şu an görüşmüyor olmamıza rağmen, Sezar'ın hakkı Sezar'a diyerek, bu söyleminin haksız bir söylem olduğunu ve bunu göz ardı edemeyeceğimi belirtmek isterim.

Diğer bir ifadene gelince, Özgür arkadaşımızın yönetime danışmamış olduğu gibi bir söylemin var, "danış" demişsin. Şunu bilmeni isterim ki, burada hiçbirimiz kendi kafamıza göre bir şeyler yapmıyoruz. Özgür bunu elbette yönetime danıştı ve benim yazdığım mesaj tebliğ maddesi idi. "Tebliğ uyarısı yapmalısın" dedim, çünkü Vedat Abayoğlu değil, bir başka üye söz konusu olsaydı da aynı şeyi söyleyecektim. Herkesin yazma şekli farklıdır ve belki sana bunu yazarken, senin beklediğin incelikte yazmamış olabilir ama yazdığı mesajda ne bir saygısızlık, ne bir hakaret ya da buna benzer bir söylem göremedim ben. Özür dilerim ama ortada yapılmış bir saygısızlık v.s. yoksa, uyarı mesajının tenkit edilecek bir yanı da olmamalı. Evet büyüğümüzsün, üstat olarak görüyoruz, saygıda kusur etmemeye çalışıyoruz, kırmak istemiyoruz ama eğilip bükülmek de fıtratımızda olan bir şey değil, bunu da bilmeni isterim. Feriştah gelse "aman efendim" demeyeceğim gibi, arkadaşlarıma da dedirtmem. Bu site, adminleri de dahil kimsenin tekelinde olmadığı gibi, kimse de kimsenin efendisi değildir. Belki biraz daha incelikli bir mesaj bekleyebilirsin ama herkes de bunu yapmak zorunda değil ve herkes bu yapıda da değil. Saygısızlık olmadığı sürece bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Son mesajında ise tenkit edilmekten söz etmişsin. Geçen hafta da bu konuyu konuşmuştuk seninle ve ben, bu anlamda hiç kimseyi tolere edemeyeceğimizi, her rapora ne şekilde müdahale ediliyorsa, senin raporlarına da aynı yaklaşımın sergileneceğini belirtmiştim. Bu sitede değil sen, yine söylüyorum, adminler de dahil hiç kimsenin tolere edilmek gibi bir lüksü olamaz. Bu sitenin ilkelerine göre, olmamalıdır da. Dışarıdaki hukukumuz ile buradaki hukukumuz apayrı şeyler, ikisini ayırmakta fayda var. Yüzyüze görüşmemizde de söylediğim gibi, bu saatten sonra buradaki insanların Vedat Abayoğlu'na öğreteceği hiçbir şey yok, ancak öğrenebiliriz ama buraya yeni gelen üyeye anlatacağımız çok şey var ve inan bana Ege'deki balık popülasyonunu ya da nasıl balık yakalayacağını öğrenmekten daha önemli şeyler. Bunlar önemli değil demiyorum ama bu site ilkeleri ve amacına göre, bunlardan daha önemli olduğunu söylüyorum. O nedenle o gün söylediğin "yeni üye mi? Ben mi?" gibi bir tercih sunman da, senin de dediğin gibi eski bir üye olmana rağmen, bana pek hoş gelmedi, ki fikrimi zaten beyan ettim. Dilerim sen de bir gün gerçekten ne demek istediğimi anlarsın, zira şu güne kadar sana bunu anlatabilmiş değilim.

Yazdıklarımın seni üzüp kırdığını biliyorum ama bunca yıldır şurda yapmaya çalıştığımız şeye ket vurabilecek konularda, sırf üstat olarak görüldüğün ve sırf sen istediğin için taviz veremeyeceğimizi söylemekten çekinmeyeceğim. Bir çok platformda saygısızlık görmüş, üzülmüş, hatta siteden uzaklaştırılmış birisin ama bir kez olsun şu forumda sana tek bir saygısızlık etmedim (ki hiçbir zaman da böyle bir şey olmayacaktır, her zaman seni sever ve babam gibi görürüm.)
    Tolere etmeyebilirim belki ama saygısızlık da etmem ve bugüne kadar da seni anlamsız polemiklerle muhatap etmemek için, diğer üyelerden farklı olarak, büyüğümüzsün diye, kırılma, incinme diye hep özelden yazdım. Tüm bunlara rağmen sen, sırf ilkelerimiz ve amacımıza ket vurduğun konularda tolere edilmediğin için küseceksen, bunun için bir şey diyemeyeceğim. Bize küs Vedat ağabey.

Vefa borcu v.s. gelince, öyle bir şey yok, en azından bu forum içinde. Hiçbir arkadaşımın, birilerinin vefa borcu olsun diye bir şeyler yaptığını zannetmediğim gibi, forum tarihinde de böyle bir amaçla herhangi bir konu vuku bulmamıştır. Bunlar içten gelen şeyler, hesabı, kitabı, vefası olmaz, olmamalı. O nedenle, hiç lafını etmemeli kanımca.

Son düzenleme: 1 Nisan 2010
  13. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    ya sevgili dostlar. ben bu tartışmaya hiç girmek istemiyorum. beni bilirsiniz. tartışmayı severim. ama sennur hanım, yadıklarınız her ne kadar dosdoğru olsa da biz yine de vedat babayı küstürmesek diyorum. yani içimden öyle geçiyor. bilmem yanılıyormuyum.

14. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ah! :(

Simdi orada olmak vardi.. tebrik ediyorum Vedat agbi, cok guzel bir sunum.

Su teblig konusunda bisey eklemek gerekirse, en hassas kisilerden biri olarak ustadin konusunda belirtilmesini bende yadirgadigimi belirtmeden gecemeyecegim. Vedat abi 10 tane kamisla avlanmaz ki, o kadar kamisi yaninda bile tasimaz, getirdiyse bile misafirlerine kendi hazirladigi takimlarla kendisine eslik etmek adina getirmistir ve kullandirmistir. Iki cumleyi kuramadik iyimi! Anlasilmistir en azindan anlatmak istedigim kusura bakmayin Turkcem elden gitti gidecek. Nihayetinde konu sahibi kisi belli, kaldi ki daha once forumda bununla ilgili defalarca tartismalar yapildi ve Vedat abide zaten muspet bakmisti bu duruma. Yonetimdeki arkadaslarda mutabik kalmisti. Artik gelmesin gundeme bence ayiptir. Bir cok zaman sitedeki diger arkadaslar kamis & makina & sahte felan gorsel show yapiyorlar simdi buna gore limit hesabi yapsak ve sorsak garip olmaz mi.. yani bu kadar kamis ve makinaniz var, sahteniz var felan avda 10-20 tane mi atiyorsunuz demek takdir edersiniz ki hos olmaz.

Daha once yonetimde kendini bilmez uc bes kisi vardi, resmen soguttular, paylasma hevesi birakmayincaya kadar egolarini tatmin ettiler, sirf bu raporlara satasip dalga gecen tiplerdi.. simdi en azindan boyle insanlar yok iyiyiz, mutluyuz, Sennur hanimda sagolsun her turlu derdimize kosturuyor, daha ne olsun. Diger arkadaslarda oyle. Ama eskiye donmeyelim lutfen ama lutfen!

Fazla uzatmamak adina yapilan uyariyi aramiza yeni katilan arkadaslarin bilgilenmesi acisindan eklendigini kabul etsek sanirim uygun olur.

15. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Yazdıklarınızı dikkatle okudum,sürtüşme değil de bilgi alışverişi olarak algılayacağınızı bildiğim için tekrar yazmak istedim.
    Dikey seğirtmenin tehlikeleri konusundaki çekincelerinizi gayet net anlayabiliyorum ,haklılık payınız mutlaka var fakat bu çekinceleri kafamda netleştiremiyorum.
    Şöyle ki,, küçük balıkçılarımız artık hepimizin bildiği gibi karanbole yöntemlerle çalışmıyorlar,hepsinde FF,GPS,vs donanımlar mevcut,ve bir çok,, 'amatör balıkçılara hizmet veren, gezi tekneleri var bu donanımlara sahip,şayet amatörlerin kullandığı bu yöntemler ''profesyonellleri madden tatmin edici olsaydı bunu bu güne kadar mutlaka ön planda tutarlardı diye düşünüyorum ,yönteme gelince,bunlarda çok bilinmeyen şeyler değil,geçtiğimiz günlerde, bir 'marka, balığın bu yöntemlerle, nasıl yakalandığını, yüksek reytingli tv kanallarından yayınlıyordu hepimizde gördük !!bizler ne kadar saklasakta bu ürünlerin satıcıları açığa çıkarmakta,elimizin altındaki şu kullandığımız teknoloji bilinmemeyi yok etmiyormu ,istediğimizi arayıp bulabiliyoruz ve paylaşıyoruz,iyiyi veya kötüyü.
    Sonrasında ''büyük kırmızıların,lahoz,orfoz gibi trofelerin, asıl yok edicilerinin,, (kayıtsız profesyonel diye niteliyebileceğimiz),zıpkıncılarımızın varlığını yok saymamız bizleri yanlış tespitlere sevkeder diye düşünüyorum !! Zira onlar için bilinmiyen ve gidilemeyen, taş,topuk,com,mağara, yok malesef !!

Tabiyki ''bu yok etme de bizlerinde payı var ve tehlikeli bir durum ortaya çıkabilir belkide,bunu da göz ardı etmemeli ve kontrol gereksininleri ortaya çıkmalı diyorum,yani mutlaka düşünülmeli,gelecekteki günler bu konulara gebe,hepimiz için hayırlısı olsun..

Son düzenleme: 1 Nisan 2010
  16. alpacino

alpacino HAKAN

Favori Kamış:
    olimpus
    Favori Makine:
    olimpus
    En İyi Avı:
    1750 gr sargoz
    Vedat abi iyiki varsın ve her zaman varol.

17. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Vedat amca gene muhtesem bi rapor olmus, ellerin dert gormesin, harikasin.

18. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Vedat abi süpersin..O kadar büyük çipurayı ilk kez görüyorum daha,5 dk. falan baktım bı balık gerçekten çipuramı diye :)

19. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Vedat Abi gözlerimizi bayram ettirdin, çok teşekkürler.

20. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek

uzun zamandır bu sıtedeyım ve vadat amcamın butun yazılarını cok dıkkatle okur resımlerını dıkkatle ınceler kendıme gore yorum yaparım,sevgılı arkadasıma sunu sormak ıstıyorum resımdekı oltalara bakarakmı bu kanıya vardı kı kanun yonetmelık madde sıraladı,bu sacma sapan kanıyı yazmadan evvel sordumu danısdımı,kı boyle bır kanıya varıp fıkrını kanuna ve yonetmelıge dayandırdı anlıyamadım,bu sıtede uzun zamandan berı yazmıyorum,av raporuda koymuyorum koymuyacagımda boyle sacma sapan ınsafsızca dusunmeden arastırmadan kanun yonetmelık dıye guzelım seylerı onumuzden alan bızlerı sogutan yonetıcıler,saygı duyun alkıslayın,once arastırıp sonra tenkıt edın,resme bakarak deıl orada 50 tane olta olsaydı hepsını vedat amcaya mı maledecektınız.
    sayın vedat amca degerlı ınsan burada yada baska bır yerde sızı ve raporlarınızın takıpcısı olacagım,
    saygılarımla

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.