Dikkat Trofe Çıkabilir (13.03.2011) Gökala Avı 2

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Sven tarafından paylaşıldı.

1. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)

Merhaba,

Tebriğiniz için teşekkür ederim, beğenmiş olmanıza çok sevindim. Ne yazik ki balığı yeme imkanım olmadı. Partnerim Etem Abi aldı balığı. Zira alabalık damak tadıma uygun bir lezzete sahip değil. Belki onlarca alabalık yakalamış biri olarak sadece bir kere alabalık yedim ve o günden beri sadece avcılığına hayranım :D

İşaretin anlamı "tek balık, büyük balık" anlamına gelmekte :)

2. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Yorumunuz için çok teşekkürler. ÖZellikle sunumumun beğenilmiş olması beni çok mutlu ediyor :) Dediğiniz gibi her anıyla çok keyifli bir gündü...

3. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Merhaba İbrahim.

Aslında bu aklıma gelmemişti :D yani "10 nuamra balık" kavramı :)

4. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Nuri Abi teşekkürler. Bak bu güzel yorumunu okuyunca başka bir av daha paylaşasım geldi, hatta artık tüm avlarımı da burada da paylaşmaya karar verdim :)

Sağlıcakla Abi :)

5. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Nuri Bey güzel yorumunuz için teşekkür ederim:)

6. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Hamza Bey tebriğiniz için teşekkür ederim. Av da zoka takılmış iribaş formun da beyaz bir silikon kullanıldı(yaklaşık 5-6cm). Sumunun 2. mesajında ki 11. resimde kalıntıları gözükmekte. Ne yazik ki şans eseri elime geçen bu silikondan sadece 1 adet vardı ve o da bu av uğruna param parça oldu :)

Fakat her mera da çalışır mı bilmem fakat bizim meramız da Mepps'tan daha çok çalışan bir kandırıcı mevcut. Maria Little Bit(3cm) Renk kodu hangisi hatırlamıyorum ama özellikle yeşil sırtlı ve turuncu sırtlı çokça çalıştı avlarımızda. Aklınız da olsun :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ali selam,

alabalıkta jig kullanmak nereden-nasıl esti? Özel bir kullanım şekli var mı, hele anlat gubani. Misinadan makaradan da bahset tabi.:)

8. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Nuri Abi pek yemli avlanmaktan haz eden biriyim, devamlılıktan da sıkılıyorum :D Kıyı jigleri vardı elimde. Daha önce sitede bolca paylaşım da bulunan sevgili Aykut ve Turgay Abi verdi bu fikri bana. Aykut levrek yakaladığı vidyosunu koymuştu, o an alabalıkta neden olmasın demişti işte. Aynı şekilde balıkta neden olmasın dedi ve çalıştı, defalarca :)

Bir çok aksiyon tekniği vardır eminim. Fakat benim en etkili kullanış tekniğim dibden orta suya kadar sert zigzaglar yaptırmak, bunun içinde sert aksiyonlu bir kamışla uygulamak çok kolay. Bir daha ki avım da elimden geldiğince durumu izah etmeye çalışıcam :)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Yemli avlanmanın da kendine has güzelliği var. Avlağa vardığımda önce spin, bir müddet sonra yemli. Takımı boz yine spin ve tekrar yemli denemelerle o heyecanı yaşamayı ihmal etmiyorum. Dinlenme, kendini dinleme, etrafı seyr-ü temaşa birbirine dolanıyor böylece.:D

Kıyıdan jig denince ilkin aklıma sevgili Turgay ve Aykut ikilisi geldi zaten ancak daha çok deniz avında olabileceği fikrinde sabit kalmışım her nedense. Evet, tatlısuda da pekala olabilir, bunun en güzel örneğini de ortaya koydun, sağolasın.

Bunu denemeliyim, inşallah en yakın zamanda.:)

Teşekkür ederim, sonraki avlarının da gönlünce trofelerle buluşması dileğiyle, selam ve sevgilerimle.;)

10. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Nuri Abi güzel temennilerin için bir kez daha teşekkür ederim :) Yemli avları ender de olsa yapıyorum. Ama gerçekten sıkıcı geliyor. Fakat tatlı su avcılığın da doğayı dinleme imkanı sunduğu da bir gerçek. Bazen sazan avların da yada mığrı, yayın avların da yeme dönerim. Ama bekar adamım yem olayı çok üst baş kürletiyor, yıkaması sorun :D