Diyarbakır Eğil Baraj gölü.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Phiuse tarafından paylaşıldı.

1. turna

turna

Değişik bir av olmuş ellerinize sağlık, bundan sonra mesajlarınızda avlak adresi vermeyin, sonra bohcacılar malüm buraları çok takip ediyorlar, bir şey bırakmayabilirler.

2. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Doğrudur hocam çok haklısınız.

3. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    kardesim balikcilik baska birsey katliam baska birsey o kadarcik yilan baligini ne yapacanda aliyorsun ????

4. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Yılan balığının kaç kilo olmasını beklerdin? Gördüğün yılan balığı yetişkin.
    Bu türün boyu genelde böyle, akarsularda biraz daha irice olabiliyorlar. Birkaç yıl daha beklersin birkaç santim daha uzar, ama bu boy buralarda ki tür için küçük değil. Yakaladığımız balıklar türüne göre yetişkin balıklar. Balıklar temizlenmiş ve tavaya hazır hale gelmişler. Yapılacak başka birşey var mı? 5 kişi oturduk yedik. Balıkçı falan değilim, katliamı yapanlara sormalı. Tezgahlarda 5 samtimlik balıklar satılıyor.

Eğil baraj gölünün kıyısı bir metreden sonra 80 metre derinlikten 200 metre derinliğe kadar inebiliyor. Oltayı derinlere atamazsın, altı kayalık ve eski bahçelerle dolu, oltayı derine atarsan bir daha çekemezsin. Büyük balığa günlerce çalıştık yakalayamadık, düzinelerce dip oltası feda ettik. Deniz balıkçılığına benzemiyor, akarsu balıkçılığına hiç benzemiyor, göl balıkçılığına da benzemiyor. Orda balık yakalamak imkansız gibi birşey. Herşey balıklardan yana.

5. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    [​IMG] bak iste yilan baligi bu ve bu baligin limiti 50 cm Türkiyede ne kadar oldugunu bilmyiorum ama sanirim farkli degildir

6. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

bak iste yilan baligi bu ve bu baligin limiti 50 cm Türkiyede ne kadar oldugunu bilmyiorum ama sanirim farkli degildir

Maşallah,ne balıkmış. Yok bu tür değil, bu türden hiç yok. Bir tane bile görmedim.
    Konu başında türle ilgili yorumlar var.
    Güneydoğudaki türün 50 CM sine hiç rastlamadım. Güneydoğu iç sularında sırtı kesici dikenlerle donaltılmış,tamamen benekli ve 35-40 santim arasında değişen bir tür var. 17 nolu mesajda yakaladığımız türün ta kendisi var.

7. mert052

mert052 mert

ben de batman çevresindeki sularda av yapıyorum.çok sık yılan balığı çekiyoruz. Ömer Gündüz ün aktardığı gibi sırtı dikenli ve de beneklidir. ercan beyin göterdiği balık bölgemizde bulunmuyor.fakat 50cm altındaki yılan balıklarını eğer sudan çıktıktan sonra ölmedi ise bırakılmasından yanayım. ancak yılan balığının göstermiş olduğu yüksek direniş ve iğneyi yutuş şekli hayvanı canlı olarak suyu bırakmayı zorlaştırmaktadır. saygılar...

8. ihsanzaralı

ihsanzaralı ihsan

arkadaşların yakaladığı balıklar yılan balığı değil kızıl ırmakta yaşayan bir balıktır bazen göllerde barajlardada çıkıyor çevre insanları tarafından kök balığı veya dal balığı olarakta adlandırılıyor bende çok tutmuştum onlardan:) bu senede nasip olacak inşallah

9. sokrat21

sokrat21 Ferit

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    Okuma
    sana yakaladığın balıkları söyliyim ben bunlar yerel adlarıyla bıni,zul, faran, marmase türkçe kasna yılan balığı ve dere balığı ki o yılan balığı yaklaşık 2 kilo olur ben yakaladım daha önce yinede rast gelsin ve afiyet olsun ama onları neyle yakaladığını bence hiç söyleme bundan sonrası için rastgele :)

10. bay_maximum

bay_maximum HALİL

Favori Kamış:
    alba star 2808 4m
    Favori Makine:
    daiwa crossfire 3000x
    En İyi Avı:
    13 kilo pullu
    tatlusu sardalyası (gökçenez)olabilir gibime gelior