Donkey Rig, Double zulu rig, fluke rig,

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Kadir
    Helal olsun ne diyim. sen bu gidişle takımcılık olayında çığır açacaksın gibime geliyor mübarek. Ellerin dert görmesin.

Oltan her daim trofe dolu olsun....

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Kadir abi ne güzel bir yöntem bulmuşsun valla, çok faydalı bir paylaşım olmuş sağolasın... Ayrıca gerekli silikon ve iğneyi bulduktan sonra yapımıda bir o kadar kolay, sudaki aksiyonuda oldukça cezbedici, bence sen bu takımla tuzlu suda da levrek avlarsın ;)

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    rica ederim Vedat abi:) abi mekanı öyle heyecanlı tarif ettinki:) aman gözünü seveyim dikkat et..1 adam 5 adam olur..o 5 adam 10 adam olur..mekanı kuruturlar:(
    biz türklerin geneleğini biliyorsun abi dememe gerek yok:eek: resmen bıkkınlık geldi,,etrafımda..mini mini balıkları poşetlere atanları görmekten:(
    teşekkür ederim abi sağolasın:) araştırıp bulduk..buluncada herkes faydalansın..farklı bir yöntem ilede şanşını denesin:) spine zevk katmıya araştırmaya devam tam gazhihi

su bir karışsa..şu aksiyonla balık alınır..yeterki su bir karışsın..levrek yok ortalıkta.. su çok berrak..canlı yem atanı boş geliyor..atçek yapanlar 20 25cm lik turnadan başka balık tutamıyor..zıpkıncısı aynı derten yanıyor:D balık yok..

bence bu sistem pek ala çalışır..kaküllü zakolı sistemde o silikon çalışıyorsa..bu yöntemdeki,,bale yapan silikon pek harukarda çalışır:)
    mekan faktörüde rol oynar..mesela sahilden atıyordur..levreğin çıktığı yer uzaktır..o vakit kurşunlu yöntemi denemeli,,bunun dışında..kısa mesafe 30mt için kurşunsuz,uygun ağırlıktaki silikonlar ile,tabi kalın misina olmama şartı ile,rahat 30mt fırlatırsın..ki balık bu mesafeden daha berisinde sahteye biner..
    teşekkür ederim sağolasın kardeşim..rasgele:)

4. darkprince

darkprince tuğrul

kadir bey bu sisteme benzer bir sistemi biz bi kaç yıldır yani 6 veya 7 yıldır kullanıyoruz çok güzelde levrek alıyoruz

5. ilkerjim

ilkerjim iLKeR

Favori Kamış:
    Okuma VS ystem Spin.
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    2,1 Kg Çipura
    Cift silikon yontemini yazin hep kullandim hic olmuyacak yerlerden levrek aldim hem atis icin iyi bir agirlik saglanmis oluyor. Ben berkley silikon kullandim kendinden kursunlu. Tek silikon yrine cift yada cogaltilabilir sekilde kullanilabilir karistirmadikca. Teskler kadir abi bilgi icin. Not berkleyin silikonlarinda igne sirttan cikisli karisma yasamadim.

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ana bedenin üzerine sahteler bağlayıp çoklu atıp çekiyorsunuz sanırım:)

kullandığın silikon tam olarak nasıl birşey:confused:
    bu yöntemin ana temelinde zulug sahteler..çatal kuyruk sahteler yatıyor:)
    kendinden kurşunlu topuz kuyruklu sahteler de kullanılır bu yöntemde..ama bir zulug sahte,bir çatal kuyruk sahte gibi kıvrak hareket yapamazlar..kuyrukları buna engel olur..:)

7. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    teşekkürler kadir bey bu güzel paylaşım için dropshot tekniğini kullandınızmı hiç görüşmek dileğiyle

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın Hüseyin bey teşekkür ederim:) dropshot u kullanıyorum.. bu sezon için takım yaptım çantamda:) aynı zamanda..neko rig..texsas rig,takımlarıda mevcut..hazırlık tamamda..hava koşulları malesef iyi gitmiyor levrek bakımından..:) gözümüz ağaçların dallarında ,yoldaki bayrakta,rüzgarın şiddetini bu şekilde belirliyorumda:D

9. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Lagos 1kg (50cm, ama bugün tutsam salardım)
    Elinize, beyninize sağlık. Forumda tüm yazılanları okumaya çalışıyorum. En yaratıcı, icatçı katılımcılardan önde gidenlerdensiniz.

Umarım başarılı olursunuz.

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolun teşekkür ederim:)..düşük bütçe ile iyi işler çıkarmanın peşindeyim:) hedef balıklarımızı tanıdığımdan..sonuç alınabilecek bir yöntem olduğu için,halka arz ettim:)
    tabii inanmak, onun peşini bırakmamak,sonuca götürür:)

11. Thund3R

Thund3R Burak

Favori Kamış:
    Okuma V System 270 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
    Abi ben bu yöntemi kullanıyorum. ağırlık yada fırdöndü bağlamadan. Savage gear sandeel slug ile. bende üçlü yüzmez mi diye merak ediyordum :D yakında üçlü deneyeceğim. sandeel slugun yüzüşünü seviyorum ben. kısa sert kamış hareketleri ile çekiyorsun. hem uzun süre suda kalıyor (wtd'den sonra dinlendiriyor) hemde aksiyonu güzel bence.

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o silikon aksiyon verdirmeden de aksiyon alıyorhihi şuan için 3 tane var..bir tane gazi var..yeni bir paketide yolda:) çok yumuşak bir silikon..turna yolup atıyor resmen:)

13. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Abi çok güzel bir takım olmuş ellerinize sağlık :)

İlgili videoları da izledim su içerisindeki aksiyonları çok cezbedici gerçekten..

Bende böyle bir şey düşünmüştüm tatlısu için ama ne faaliyete geçirebildim ne de uğraşabildim saldım gitti zihnimden :)

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turnada kendinden kurşunlu olanları dene derim..o şekil nasıl aksiyon alıyor bir bak..topuz kuyruk silikonların pek kıvrak hareket edeceğini sanmıyorum ama normal sarım yaparsın olur biter,,sürü pisikolojisi:)
    çatal kuyruk silikonlar benzeri iğnesiz olanlar,,daha yumuşak..turna parçalar,diğer kendinden kurşunlu olanlar nispeten birazcık daha dayanabilirhihi

15. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Aynen abi kafa kısmı kurşunlu olanlar serbest bırakıldığında kuyruk sallayarak derinlere fena inmiyor.. aslında onlarla denenip gayet güzel bir sahte sürüsü oluşturulabilir :)

16. darkprince

darkprince tuğrul

zokalı raglou boy fark etmez 60 cm misinaya bağlanır ucuna fırdöndü,bir raglou daha 40 cm misinaya baglanır ve ucuna fırdöndü,makinadan gelen misinaya bağlı olan klipsli fırdöndüye veya rapala halkasına ragloulara bagladıgımız fırdöndüler geçirilir,atıp çektiğimiz zaman raglounun biri alttan gelirken diğeri biraz üstten gelir ve hiçbir zaman birbirine karışmaz

17. darkprince

darkprince tuğrul

[​IMG][/url][/IMG]

bu sistemle biz çift çift levrek alıdıgımız zamanlar oldu,bu sistemle 7 yıldır avlananlar var bizim buralarda

18. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    abi yeni merada bu sistemi denemezsem çatlarım :D

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu gün balığa gittim tabbi denizdeki durumu bile bilehihi hal böyle iken bir video çeken dedim donkey rig ile ilgili..

bir elde tlf bir elde kamış anca bu kadarhihi çift el ile daha güzel aksiyon alıyor;)

http://www.youtube.com/watch?v=ASgdgEJ4ozs

20. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi harika olmuş.pemboş da cıvıl cıvıl hani :D ben burdayım beni yiyen yokmu diye basbas bağırıyo:thumb: abi erim nasıl peki?hani neredeyse hiç ağırlık yok.mesafe nereye düşüyor böyle?küçük 5-6gr lık bir gezer kurşun taksak sence olur mu?yoksa bu haliyle mesafe kaafi uzaklığa gidiyomu?reeling