şu silikonları 30mt fırlatabiliyorum gezer kurşunlu olur tabi,kibar dikkat dağıtmıyacak bir kurşun..konu başında kurşunlu sistemide var.. o kurşunlu sistemi daha küçük silikonlarda denedim.. aksiyonu iyi iyice sıkıldım balıksızlıktan.. kefal takımı yapıp manavgat ırmağına ineceğimhihi kasım 7 ye kadar havalar yine sakin..sonrası meçhulidk http://www.youtube.com/watch?v=ASgdgEJ4ozs
Abi bi cingözlük yapsam da gezer kurşun yerine 1-2gr.gelecek fırdöndü uygulasam acaba aksiyondan ziyade balığa olumsuz bir handikap yapar mı acaba? (Foruma cepten giriyorum)
buna gerek yokki,bunun bir getirisi olmaz aman aman ben size bir yöntem daha göstereyim en iyisimihihi
uyguladığım malzeme nin küçük boyutları ve renk seçenekleri var..bu bir ahtopod dur içi boştur.. kullanacağınız sahtenin renginden temin edip, içine kurşun geçirebilirsiniz.. hal böyle iken..hem kurşun hemde ana bedene bağlı fırdöndü gizlenmiş oluyor..hemde sisteme bir sahte daha ilave etmiş oluyoruz herne kadar iğnesiz olsada Uploaded with ImageShack.us
Abi hoş güzel de o ahtapota da iğne lazım.bende öyle bir şans varki.balık diğerlerini bırakır ahtapota dalar.bende bunu görür faryadı basarım:laughing: az önce takımı hazırladım.şöyle avucuma alıp bir yokladım.ağırlığına bir baktım.fırdöndüler büyük değil normal boyutta ve silikonlar+iğne+fırdöndü=hiç yoksa en az 5-6gr ağırlığa geliyor.yani benim yeni kamışa uygun...shimano catana super sensitive 5-20gr...ben bunu hiç yollamasam 0.25mm ana misina ile 25-35mt arasına yollarım.eeee okadar mesafede o aksiyonla da inşallah balığı alır kulağını o biçim çınlatırım hatta denk gelirse iki silikona birden ıskarmozun binme ihtimali yüksek abi.geçenki o avımda hiç bir balığı tek başına çekemedim adeta arkasından mahalle geliyodu:laughing: bir şey dikkatimi çekti.iğneden kurtulmaya çalışan ıskarmozu ufa ufak ısırıyolardı.muhtemelen sürü av heyecanından dolayı böyle bir tepki veriyor.bir ıskarmoz çekince serbest kalan diğer silikona da başkasının binmesi muhtemel bence abi...oyyy oyyy oyyyy sabahlar olmasıııııın:laughing: :laughing:
BERKLEY POWER BAIT SANDEELS serisini kullaniyorum bi karisma yasamadim ama catal kuyruklari hic denemedim. (Inanirmisin abi bi itirafta bulunayim catal kutruk silikonlarin hep iyi yuzmez diye sanirdim fakat vidolarda gayet basarili en kisa zamanda deniyecegim )
o ahtopoda iğne sakıncalı,sebebi üsteki oynar takımın o iğneye dolaşır.. balık sürüye arkadan saldırır,kafanı takma25 lik misinana 2 paşa binermiş takımı ortadan cart diye ayırırmış turna uyanık balık...çok defa şahit oldum..2 üçlü iğnenin arasındaki boşluğu ısırıyor ama bulanık suda kafa göz dalıyor bende benzer sahteden takım yaptım..sabah deniyeceğim bu sistemin istek üzerine 3lüsünü deniyeceğim sahten güzel.. çatal kuyruk silikonun aksiyonu oldukca iyidir, sendeki sahtenin aksiyonu tek dir.. çekersin kuyruk sallar..çatal kuyruk ile birden fazla aksiyon elde edersin.. örnek video : http://www.youtube.com/watch?v=JtQIPT85UQQ
abi bu tekniğe fena sardım sen sabah dicen madem.hele bi demo yap bi kurcala.nesi eksik nesi fazla gör bize söyle biz de ona göre modernize edelim:thumb: ahtapota offset iğne koysak silikona gizlesek bişey olmaz gibime geliyo ama bu seferde kurşun derdi var.boşver sen beni ben şaka yaptım zatensen bi uygula ben notumu alayımhihi
teknik iş yaparda balık olmayınca neyleyeyim tekniğihihi balık beni 20mt ileride görür bu berraklıkda bu sefer talep üzerine, kendinden kurşunlu topuz kuyruklu,sırtan çıkma iğneli, 2li takımı deniyeceğim.. ayrıyetten donkey rig in 3lü sünü deniyeceğim.. 3lüsünün atımı biraz zorluyacak 240 kamışa göre..sabah ola hayrola
Abi yeme beni sen işini bilirsin.zulada mutlaka tenha bir meran vardır seniiinhihi neyse sen bir an evvel yat senin yeni raporuna hasret kaldık gaari
istemiye istemiye gittim sabah suyuna havamı aldım geldim bu takıma bir vuruş aldım..oda zargana idihihi donkey rig 3lü takımın.. uzak atımda bir getirisi olmadı.. üsteki 3cü silikon atımı yavaşlatıyor aşağıdaki 2 silikona göre.. aksiyonda 3 lü takım.. eh işte şöyle böyle.bir 2 kez kaışma oldu ufakdan... pek tatmin olmadım..beğenmedim açıkcası.. 2li takım daha kıvrak yüzüyor.. kendinden kurşunlu zokalı silikollu 2li takım.. extra bir aksiyonu yok bu silikonun.. sadece kuyruk aksiyonu var..düz sarım dan başka bir aksiyonu yok..ama sürü pisikolojisi yaratıyor.. iş yaparmı, bence bulanık suda,,kullandığım silikon yapar.. bu takımdan da yanımda bulunduracağım..
Tamamdır abi madem öyle ben de hazırladım ikili takım yedek kulübesinde bekleticem.suyu bulanık gördümmü sahaya sürerim artıkşimdilik az dalarlı pemboşa devam:laughing:
bulanık suyu çok beklersinhihi kasım 14 mü yağmurlu..aralık ayında yağmur var biraz.. bu sene acıları oynuyacağız böyle giderse