tebrikler, gene balıkları toplamışsın. gümüşü seviyorum, ama orda bir sarıkuyruk istavrit var ki onu çook seviyorum
Gültekin geçmiş olsun dostum. Artık toplarsın. Mert tebrikler canım. Bu gümüşü ben bulamıyom sen nasıl nereden bulursun bilemiyom. Ne nasipli adammışsın kıyıdan alıyorsun trali dragonu... İstanbullu/iskenderunlu arkadaşım. hoşgeldiniz. siteyi tarayınız bizim konuyu yani. birisi clackin minnow diyordu. iki kere levrek aldı yayınladı lüfer aldı nisanda clackin minnow ile. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46375 fiyatı da makul. yüz lira vermiyosun, yirmi yirmi beş liracık. fakat daları biraz fazla galiba. ah şu an dörtyoldayım, dörtyolda satılsa gider alırım, hep unutuyorum geçen gün iskenderunda öz erciyese gittim, GES var mı dedim, esmer adam az daha beni dövecekti. O da neymiş ? dedi. nasıl ney dedim ya. siz satmıyonuz mu da GES ? Eline bir daiwa aldı, sen bunu biliyon mu dedi bana. ne anlarsın ki dedi. Ben de dedim ki, elindeki mi ney ? daiwa saltiga minnow floating 12 cm dedim, renk koduna varıncaya kadar söyleyince biraz mort olmakla beraber, dedi ki, bunun tutamadığını hiçbir şey de tutamaz... Belki de haklıydı. işleri güçleri saltiga satmak bu dükkanın iki senedir.. İskenderunda Mete Aslanda öz erciyes balıkçılığa uğrar isen, adam sana şak diye önüne 55 tl ye daiwa saltiga minnow floating 12 cm gümüş rengi koyacaktır. fiyatı uygun. renk koduna göre fiyat iner çıkar. Atçekçi olacaksan, bu dediklerimi esas alınız. Yok yemci olacaksanız, Gültekin diye bir üstad var, onunla arkadaş olmanı tavsiye ederim. Ben oldum. Çok kafa bir adam. İlk anda gıcık almazsa tamamdır. Bizim kayınço ve bacanak gibi de olabilir gerçi akibetin. http://balikavi.net/forum/showthread.php?p=969720#post969720
önerilerin için çok teşekkürler... bu arada istanbulda istoç benim evime yakın malzeme ihtiyacı olan varsa gelirken getirebilirim ayın 24 ünde iskenderundayım...
Selamünaleyküm. Tatlı su balıkcılıgından deniz balıkcılıgına geçiş yaptık gecen hafta arkadaşlarımla beraber. Aslen gaziantepliyim. 23 yıldan beri kahramanmaraştayız. burada genelde sazan,yayın ve alabalık avlıyoruz. yıllardan beri isteyipde gidemedigimiz deniz balıgı avına 8temmuzda muradımıza erdik. takımları barınakdaki malzemeci dayı dan hazır olarak aldık. yem olarakta karides altık. takımlar 0,60 kalınlıgında köstekleri 0,25 iğlerde çok büyük deil, kurşunda 100gr. biz bu takımlarla 4 kişi 5 kg civarında balık yakaladık. bunlar genellik çerbiz dedikleri mercana benzeyen kırmızı birbalık. 9 farklı tur balık tuttuk. büyük olmasalarda bizi çok eglendirdiler. bu hafta sonuda kısmet olursa 15temmuzda tekrardan gidecegiz. teknenin rezervasyonunu yaptırdık. bu gittigimizde istiyorruzki biraz daha işi bilerek suyu ve balıkları tanıyarak gidelim. Benim siz degerli balıkcı ustatlarımdan, abilerimden ve kardeşlerimden ricam. dörtyol da balık avlama teknekleri konusunda yardımcı olabilirmisiniz. hangi takımla avlanmamız gerek, bu mevsimde balık kaç metrede olur, hangi yeme vurur, hangi saatler vurur. Şimdiden çok teşekkürler. hepimize bereketli avlar.
öncelikle hoşgeldiniz. sayfayı takip ettiyseniz tekne ile ilgili fazla bir paylaşım olmadığını göreceksiniz. yokmu vaqr elbette ama fazla değil. tekne deyince zaten klasik 3 lü dip oltası elinizdeki takımdır. yakalanacak balıkta bellidir. benim açımdan ilave edilecek fazla birşey yok. biz ne desek zaten tekneci sizi bildiği yere götürecektir. bu arada tekne kaç kişilik ve ücreti nedir? bilgi açısından soruyorum
çok teşekkür ederim hoşbulduk. tekneyle avlananlardan yardımlarını bekliyoruz. Bu dip oltasında kullanmam gerek iğne ve misanayı ve ignelerin baglandıgı dalların uzunlukları nasıl olması gerekiyor acaba. ben sitedeki fotolara baktıgımda bazı takımlardaki dallar 20-25cm bagzıları 10-15 cm en uygun dal uzunlugu nekadardır acaba. evet kaptan nereye götürürse oraya gidiyorruz. gecen haftaki tuttugumuz tekne 6,50mt idi. 120tl verdik. sabah 6da çıktık denize 2,30da tekrardan döndük. 120tl ödedik. ama biz 4 kişiydik birazda cüsse olarak iri oldugumuzdan sıgamadık.. bu haftada 8-9 mt lık tutmayı planlıyorruz. onunda fiyatları 200tl ile 300tl arasında degişiyormuş.
bayağıda pahalanmış ortalık. köstekler kısa olursa vuruşları daha rahat hissedersin. + kullandığın köstekler en ideali 20 cm olmasıdır ve flouro carbon misinadan bağlarsan daha iyi olur. (Bağlarsan diyorum çünkü o misinayı dörtyol balıkçı barınağındaki malzemecilerde bulamazsın). köstek uzunluğu balık kendini rahat hissetsin flouro carbon ise görünmez oluyormuş bir müddet sonra suyun içinde balığın gözleri nasıl işler bilinmez ben yazanın yalancısıyım . ben kıyı avlarında 40 cm yapmaya başladım köstekleri
Herkeslere selamlar. Bende yaklasık 2 ay önce at-çek hastalığına tutulmuş biri olarak aranıza katılmış bulunmaktayım.su ana kadar hiç levrek yakalayamadım.daha yolun başında sayılırım.sadece4 tane kaya balığı dediğimiz (kaya lagosu) birde büyük kefal yakaladım.Nasıl derseniz rover98i çekerken sahtenin iğnesi takılmış balığa.hemde karnından 209 sayfa konunun 150-160 sayfasını okudum.alişan isimli arkadaşın hikayeleri bayağı güzel aranıza katılıp kaynaşıp tanışmak isterim sizlerle. Adım Selçuk.Öğretmenim.İsdemirde büyüdüm 17 yıl oturdum orada.su an belende ikamet ediyorum. Saygılarımla...
gültekin abi. misinalar tamam. kurşun ve igneleri. nasıl alıcagım. forumda drmehmet abinin raporlarına baktıgımda 5 numara mustad igne 150g fırdondulu kurşun kullanılmıstır. yazıyor. benim kullanıcagım igneler uzun pala mı kısa pala mı. bana kullanıcagım ignelerin linkini göndere bilirmisin abi. şimdiden teşekkür ederim. iyi bereketli avlar.
selamlar at-çek olayına bende merak sardım bakalım kısmet neler tutabilecez at-çet demek büyük balık demek diyorlar ama hadi hayırlısı siz nerelerde avlanıyorsunuz ben daha çok dip oltasıyla avlanıyorum fakat artık at-çek yapmak istiyorum iskenderunda barınak var orada bir çok balık avladım dip oltası ile fakat at-çek ile verim verirmi iskenderun barınağı ve neler çıkar nerede çıkar yardımcı olursanız sevinirim.
Serkan,oncelikle hosgeldin. Gultekin'in belirttigi gibi fazla tekneci yok aramizda malesef.Sanirim benim ve Bilge Kağan arkadaşımızın teknesi var,bizdekiler zodiac dıştan takma motorlu. Mevsime göre en iyi av şu sıralar 30 kulaç derinlikte ve gece yapılan avlar. Tekneciye Iskenderun Demir Çelik fabrikasının açığı 30 kulaç derinliğe gitmesini soyle,yem olarak karides,kalamar bunları bulamazsan tavuk göğsü tavsiye edeceğim.Muhtemelen Çipura,Mercan,Demirci,Gümüş ve Cerbit tutarsınız. Yok o kadar açığa çıkmayalım diyorsanız 18-20 kulaça oturup demir atmadan tekneyi taramaya bırakın yani tekne aksın,bu avda yem kullanabileceğin gibi en önemli tavsiyem 5 kancalı çapari takımla (beyaz kaz tüyü) istavrit avı olacaktır.Bu sıralar istavrit iyi çıkıyor,teknede aydınlatma olursa daha süper olur.Ağırlık 100 gram bana biraz fazla geldi zira deniz bu sıralar çok dalgalı değil.75 gram tavsiye ederim,armut kurşun olsun.Akşam 21:00 gibi av yerinize ulaşın ve sabah kadar dediğim bölgeyi tarayın. Denizdeki balığa pazarlık olmaz.Kısmet işi ama o bölge benim can kurtaranım:thumb: Misina olarak teknede bedene 0.50-0.60 uygundur zira dolaştırmamak için kalın misina seçmek isabet olacaktır.Kösteklere gelecek olursak Gültekin'in söylediklerine aynen katılıyorum,ekleyeceğim pek birşey yok.Floro Karbon bu işin en iyisi.Uzunluk 15-20 cm olabilir. Rastgelsin.
Sayin Kayaci, Bolgesel olarak en son Mayis ayi sonlarina kadar Lufer aldik (Iskenderun Demir Celik Bolgesi) Bu siralar cikmayacagi icin at cek ile avci balik avina Eylul sonu Ekim Baslarina kadar ara verdik.Bu demek degil ki avci balik cikmaz,tabi ki kismet ama bu sezonda nadiren kiyiya yaklasir ve nadiren sahteye duser,o yuzden Eylul sonu Ekim basini beklemenizi oneririm.
hocam hoşbulduk. ebay dan almayı düşünüyorum aslında.ebaydan alışveriş yapan var mı? ürünler orjinal mı çakma mı?
Hoşbulduk murat abi teşekkür ederim bilgiler için. abi birde igne ne kullanmam gerekiyor. kısa pala mı uzun pala mı. hangi marka modeli tavsiye edersin dip oltasında.?
http://www.balikmarketim.com/?urun-902-1310-1-8-BEYAZ-KISAPALA-CELiK-CAPRAZ-OLTA-iGNESi.html bunun 5 numarasını alırsan işini rahat görür. ben epey bir çupra mırmır yakaladım kıyıdan ama şimdilerde değişik değişik pahalı marka iğneler alıyorum. tekneden avlarken pek bir ehemmiyeti yok 10 tane iğneye 5-6 lira vermeye. belki kıyıdanda yoktur ama kıyıdan zaten seyrek olan vuruşları kaçırmak pek akıl karı değil. benim şu anki favorim sesame chinu 2 numara.
arkadaşlar bu hafta sonu şahit olduğum bir konuyu anlatmak istiyorum ama belkide bu konuda sadece ben cahilimdir Konu levrek balığının neden ağa takılmadığına dair. burnazda levrek açısından eskiden beri verimlidir. bu hafta sonu levrek yakalayabilirmiyim diye gittiğimde orda kamp yapan akrabalarımın çadırına gittim. denizden tırnak büyüklüğünde midye çıkartılarak kıyıya 5 metre mesafeden her atışta atik davrandığınızda 5-10 cm arası levrek yavruları yakalamanız mümkün tabi günde 1 veya 2 kerede büyükleri denk gelebiliyor. kumu kazdığınıda bir su çıkıyor ve amca oğlu 5 cm lik yavruları koymuş. levrek tehlike sezdiğinde atik bir hareketle 2 sn gibi bir dilimde kuma kendisini gömüyor ve görmeniz imkansız. bu levrekleri heder etmeyin diye azat etmeye kalktığımda gömüldüğü yerden kürekle aldım. eğer gömüldüğü yeri görmeseydim orda balık olduğunu kimse bilemez. çünkü açıkta kalan tek bir ağzının ucu oda zaten belli belirsiz görünüyor. hayretler içerisinde kaldım