Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    2 aydan fazla oldu çocukların hastalığıyla uğraşıyordum. çok şükür şimdi biraz iyiler. Balığa çok fazla çıkamadım. en son geçen perşembe akşam çıktım mırmır ve akya aldım ama resim olmayınca raporlamadım.
    Ayrıca kara avcılığı da yaptığım için balık bu aralar 2. planda kaldı.

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    çocuklara geçmiş olsun. 2 aydır hakikaten iskenderunda çocuklar iskenderunda kırıldılar hastalıktan

3. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    enes herhalde bu yıl son sene. gündüz avı ise dörtyolda kayda değer pek birşey olmaz barınak içinde atçek yada fleto yatırarak lüfer alırsın bu mevsimde

4. ulusenes

ulusenes Enes

Favori Kamış:
    Lineaef fe Master Sea 3.90
    Favori Makine:
    D.A.M Steel Power 360
    En İyi Avı:
    Tatlı su levreği 500gr.
    evet abi kısmetse son sene araç olmayınca gece avı yapamıyoruz malesef gidiş dönüş problem oluyor :(

5. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ah işte öğrencilik. sana şöyle tavsiyede bulunayım ozaman gündüz yemlide çok nadir ancak eylül ekim gibi oda denk gelirse balık yakalanır.

bu mevsimde sabah ilk minibüsle git kıyıdan kefal yakala.

1- çelik telli üçlü kancalı takım yap. 1 kulaç yukarısına strafor bağla sal
    2- yine çelik telli tek ama kocaman barikat iğnesi bağla zaten hazır satar mustafa yada salo bu bahsettiklerimi. gezer kursunlu 30-50 gram yine canlı takıp tabana sal
    3- 2. maddede bahsettiğim takıma kefal felto yapıp iğneyi iyice kaplayacak şekilde yatır.

bu 3 oltayı kasnaklı yaparsan yatır bekle üzerinede kasnağı çekerse ses çıkartması için kola kutusu koyabilirsin. yoksa daldığında alıp götürebilir takımı. sonra ister çay iç muhabbet et ister atçek yap istersen yemlide takıl. o oltalardan birine denk gelirse ya levreğin büyüğü ya lüfer yada akya gelir. ben bu teknikle kefal fleto ile 2-2,5 kiloluk kofana yakaladığına şahit oldum mazlum hocanın hemde 2011 in şubatın ortasıydı. atacağın noktada uzun tarafın en uçtan 50-60 metre içerisi.

6. ulusenes

ulusenes Enes

Favori Kamış:
    Lineaef fe Master Sea 3.90
    Favori Makine:
    D.A.M Steel Power 360
    En İyi Avı:
    Tatlı su levreği 500gr.
    yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim abi ilk fırsatta deniyeceğim geçen cumartesi sardalya yı fleto yapıp tuzlamıştım pazar günü de dip oltası yapıp salladım barınagın ortasına doğru 5-6 saat takıldım bir kaç mırmır geldi onlarıda geri saldım :)

7. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
  8. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    üstatlar ben şunu sormak istiyorum hafif sahtelerle at-çek nasıl yapıyorsunuz hafif atarlı kamış takış teknikleri vsss hariç yani mesela şu küçücük ve hafif sahtelerin uzaklara atılmasını nasıl sağlıyorsunuz küçük atarlı kamışlar bu sahteleri 50-100 metre ileriye atabiliyormu hele denizden rüzgar estiği zamanlar bu hafif sahteler nasıl uzaklara atılabilir zargana topuna veya kurşunamı bağlıyorsunuz ve nasıl bir düzenekle ileri atılabilir çok soru sordum ama idare edin at-çek olayına merak sarıyorum:)

http://www.avmarketi.com/asp/product/3270/STRIKE-PRO-ALPHA-MINNOW-MINI-JL-012F-5-3CM

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu sahteyle niye uğraşasın ki ? denizde at çek yapacaksan sahten en az 7 -8 gr. 9-10 cm. olsun. 20 cmlik balık 17 cmlik sahteye atlıyor yerine göre. 0,26 misina, 2,40 -2,70 civarı 5-20 gr. atarlı bir kamış ile sahtenin ağırlığına, şekline, markasına, kalitesine göre 20,30,40,50 m. atabilirsin. havada takla atmadan giden sahte uzağa gider. mantara, kurşuna gerek yok.

benim kullandığım sahteler genelde 10 -15 gr. civarı ve 30 - 50 m rahat rahat gidiyor, o da bana yetiyor. uzağa atınca çok balık gelecek, ya da büyük balık gelecek diye bir şey yok ki. bazen 3 kg. levrek 3 m. önünde saldırıyor. bazen uzakta oynak oluyor o başka tabi, o zaman kaşık ya da jig ile şansımızı deniyoruz.

rüzgarda uzağa gitmeyi etkileyen şey ağırlıktan ziyade şekildir. ağırlığı aynı olsa da ince yapılı sahteler toparlak yapılı sahtelerden daha uzağa gider.

10. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

bilge abi cevabın için *** ler fakat benim kullandığım 8-10- 13-15 cm lik sahtelerden bazıları bile uzağa gitmiyor ve uzaklara gitmesi çok büyük balıktır diye demiyorum ama çok yakında düşerse sahte dk da bir sahte sallamak zorunda kalıyor insan biraz uzağa giderse en azından bir kaç saniye daha fazla sarma zevkini alıyor insan ondan dolayı

ayrıca şu linkteki r1140b kodlu ve 005 kodlu sahteyi çok övüyorlar bunların ağırlıkları uzunlukları avcılıkları nasıldır sence bilge abi bizim akdenizde iş yaparmı bunlar

http://www.balikmarketim.com/?urun-54184-STRIKE-PRO-JL-092F-105-cm-SAHTE-BALIK.html

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    strike prolar genel olarak uygun fiyatlı, iş yapan orta sınıf sahteler. gidişleri de güzel. ama renkler her bölgeye göre değişiyor. yumurtalık - karataş tarafında 005 çok güzel iş yapıyor ama ben de 2 tane var bir yıldır siftahı yok. r114b de öyle, bacanakta vardı o renk iş yapmadı. senin orada hangi renk iş yapar bilmiyorum.

bir kez atayım uzun uzun sarayım diyorsan da kaşık atacaksın, sar sar bitmiyor :)

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    abi öyle bir yazmışsınki sanki benim avlandığım bölgelerde sen hiç avlanmıyormuşsun gibi:) yada avlaklarımız arasında kıtalar varmış gibi:D neyse bu at-çek olayına tam el atınca senin iş yapan sahteler konusunda bilgi almak için ararım seni abi ayrıca sorularıma cevap verdiğin içinde ayrı bir teşekkür ederim saygılarımla.

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    döryol'da iş yapan sahte, burnaz'da iş yapmıyor, arası 15 -20 km idk balığın tercihlerini etkileyen değişkenler çok, biz bunları tam olarak bilemediğimizden deneme yanılma yapıyoruz.

14. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Okuma LureMania 258cm 12-45 gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. Zaman buldukça Arsuz, Dörtyol v.s. civarlarında şansımı deneyeceğim. Başlığı okumaya bir ucundan başladım. Güzel tecrübeler var.

Meraları bilmiyorum. Nereler uygundur fikrim yok. Arsuz tarafında bir iki yer denedim. Dün de Denizciler sahilindeydim. Gerçi hava ve deniz oldukça sakindi fakat en ufak vuruş olmadı. Benimki hem at-çek hem gezi oluyor bir bakıma. :)

Denizciler at-çek olayında nasıl? Kışlanın hemen altındaki kayalıklar yemli avlananlarla dolu oluyor. Ama bugüne kadar at-çek yapana rastlamadım. Balık alan var mı buradan? Kısacası Denizciler tarafında ısrar edeyim mi yoksa Dörtyol ya da Arsuz mu, ne dersiniz?

15. gaddar1

gaddar1 Ali Durusoy

Hoşgeldin Aramıza...Dün Akşam Üstü Kışlanın Altında At Çek Yapan Sendin Sanırım...Kayalıkların Solunda Kumlu Bölgede

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    hoşgeldin dostum. orası kayalıklar sabah av verebilir. akşam bende pek rastlamadım. atçek işi bu bölgede biraz sabır isteyen bir av malesef

17. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Muhtemelen benimdir. Başka kimse yoktu çünkü. Ama attığım yer kayalık gibi geldi bana. Kumlu olduğunu sanmıyorum. Acaba İskenderun tarafına doğru biri daha mı vardı? Ben kışla ile Denizciler sahili arasında attım.

18. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Sabah uykularıma kıyabilsem güzel olacak. :)

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hoşgeldin, dörtyoldan ötesinin at çek durumunu bilmiyorum. doğrusu ben de merak ediyorum. dörtyolda ise balıktan çok balıkçı var. hele de biri balık yakalamışsa oraya olta yağıyor. bazen benim levrek yakaladığım yere ekmekle çarpan yakalayanlar bile toplanıyor, sanki onların oltasına gelecek gibi.

20. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Teşekkür ederim, hoşbulduk.

Anlaşılan o ki Dörtyol tarafında da iş şansa kalmış.

Bu arada konu dışı olacak ama Konacık ile Çevlik arasındaki yol şu mevsimde kullanılabilir mi? Gidip gelen, o yolu kullanan var mı?