en fazla 15 kişi aldıklarını söyledi...herkes rahat etsin diye. zaten forumdan rahat bu kadar kişi çıkacağını düşünüyorum... genelde müşterilerini götürüyor sanırım öyle abuk subuk insanların olacağını sanmıyorum...yinede sormakta fayda var.
ben devamlı oradan malzeme alırım tarık abiyle konuştum oranın sahibi ile sohbet etmiştik öğretmenler gidiyor bankacılar yani işinde gücünde adamlar gidiyor genelde öyle sakat tipleri almıyorlar zaten eğer gidecek varsa ben gitmeye hazırım düşünüyorumda arkadaş devamlı olarak deniz tutar diye sonra sonra diye diye daha gidemedik
gitmek lazım gerçekten böyle ise ortam seviyeli gibi ve deniz tutması bendede oluyor fakat büyük teknede kolay kolay olmaz sanırım ayrıca yemek işini nasıl yapıyorlarmış sabahtan akşama kadar yeme içme lavabo ihtiyacı nasıl oluyor gördüğüm kadarıyla bayanlar felanda oluyor wc felan yoksa teknede ihtiyaç durumunda zor olur gidersen fotoğraflamayı unutma lütfen ayrıca bu turda tekne ile balığa çıkmak için belge lazım mı? lazımsa nasıl bir gelse
5 yıldızlı konfor bekleme sende kaç metrekare yer ki zaten .. yemek işini herkes kendisi getiriyor çaylar bizden demişti
tuvaleti var diye biliyorum eğer haftaya gidecek olan varsa bana mesaj atabilir çünkü ben kesin gideceğim ama benim kamışların birisi 270cm diğeri 300cm acaba nasıl yapacağım bilmiyorum küçük bitane tekne için almak gerekecek bide normal el oltasının çevirmelisinden satıyorlardı bikaç yerde onlarda iş yapar yem olarak sülünez boru kurdu karides sübye ve sardalya oldumu bide yanına evde hazırlanmış tüm ekmek tost ve meyva suyu on numara olur canım çekti valla hafta içide olsa çok iyi olur
öyle bir iç çekerek anlattınki tekneciye söyle seni götürdüğü yerde denize atsın hasretini gider birde bu tura katılmak için amatör balıkçı belgesi sarı belge felan lazımmı? ve bu tur hangi gün cumartesi günü mü? pazar günü mü?
yok gerekmiyormuş ben sordum herşeyini belgenin gerekli olduğu yer eğer olurda 4-5 arkadaş birleşir normal tekne kiralar giderler ozaman istiyorlar amatör balıkçılık belgesi çünkü erciyes turun götürdüğü tekne gezinti teknesi yani biz gezinti yapmaya gidiyoruz
ben defalarca yaptım, herseferinde canlı balığı balon balıkları yedi. ama denemek lazım, herşey olabilir.
Bugün sabah 8 gibi Arsuz civarı bir yerden 3 arkadaş tekne ile açıldık. Aslında 4 arkadaş Konacık Barınağı'na gidip at-çek yapıp biraz da yemli avlanacaktık ama son dakikada bir arkadaşın gelmemesiyle 3 kişiye düştük ve tekne ile çıkmaya karar verdik. Hava çıkarken gayet güzeldi. Gideceğimiz yere vardık 20-25 dakika içinde 1,5-2 kg kadar kırmızı aldık. Olta aşağı iner inmez vuruyor çoğunda ikili ikili çekiyorduk. Boyları da gayet iyiydi. Aradan yarım saat geçmemişti ki arkadaşın birini deniz tutmaya başladı. Yat, uyu, sigara iç, kola iç, poğaça ye v.s. falan değiştirmedi. Arkadaş çıkmak istedi. Biz de kıyıya doğru yanaştık. Onu bırakıp devam etmek istemedim. Kıyıda baş dönmesi biraz daha az olacaktı, arkadaşa anlattım, gerçekten de bir süre sonra toparladı. Tekrar açılalım dedik. Bu kez başka bir meraya açıldık. Yanımızda yöremizde 2-3 tekne olmasına rağmen (ki çapa atmışlardı) tek bir vuruş bile alamadık. Sonrasında arkadaş tekrar kötü olmaya başlayınca kıyıya çıktık. Tekne avını sonlandırdık. İlk gittiğimiz yerde dursaydık bayağı güzel balık alacaktık ama kısmet... Bu arada tekne ile durduğumuz kıyıya yakın bir yerde teknenin etrafındaki ufak balık oynakları dikkatimizi çekti. Muhtemelen sardalya idi. Yanımda at-çek takımı yoktu. Ben de 4.20'lik surf kamışa Rover98 ve Bubble Walker takıp birkaç denemede bulundum. Sonuç yok elbette.Tekneden at-çek yapan ilk acemi ben miyim bilmiyorum... Dün canlı bırakmayı sormuştum. Bugün canlı için her şey hazırdı. Ancak canlı olarak atacağım balık tutamadık. Kırmızılar çok çabuk öldüğünden canlı yem olamazlardı. Bir adet gümüş de olamazdı. Sonuçta bu denemeyi de yapamadım. Tekne ile giderken de sırtı çektik. StrikePro, Daiwa, Kendo az dalarlı sahteleri denedim sonuç alamadım. Tekne işini de çabuk sonlandırdığımızdan hırsımı alamamıştım. Arkadaşları uğurladıktan sonra biraz at-çek yapmaya karar verdim. Tulumu giydim. Suyun biraz içerisinden at-çek yapmaya başladım. Su üstü sahte kullandım. Rover98, Bubble Walker bir de Lineaeffe'nin bir su üstüsünü kullandım. Tek vuruş dahi alamadım. Kısmetsiz bir gün olmasına rağmen ve aşırı derecede yorulmuş olmama rağmen yine de arkadaşlarla geçirdiğim şu güzel gün, deniz havasını teneffüs etmek paha biçilemezdi. İnsan bedence yoruluyor ama kafaca acayip rahatlıyor. Herkese rastgelsin diyeyim...
açıkta su üstü sahteyle avlanan ilk kişi değilsin, olsan olsan ikinci olursun biz de bu gün incirli tarafına gittik. deniz tam balık deniziydi ama olmadı. ben biraz at çek yapınca vazgeçtim, zaten sıkıntılı olan belim ağrıyınca yanımda getirdiğim iki adet sülünez ve bir arkadaşın geçen hafta verdiği :thumb: sübye bacağıyla yemli ava başladım. çok az olan yemim bitene kadar biri küçük diğeri 25 cm gelen iki sargoz, bir küçük karagöz, iki gelin balığı ve bir de yarım kg civarı orfoz yakaladım. sadece sargoz işe yarardı. onu da sübye bacağıyla yakaladım. orfoz iki iğneli takımın her iki iğnesini de yutmuştı. kıyıya yakın oynaklar vardı, istavrit ya da sardalya. yanımızda çapari olmayınca yakalayamadık. bacanak da 650 - 700 gr. civarı bir grida yakalamış sahteyle. zaten sonrasında ayağı kayıp düşmüş. eli sahtenin üzerine gelmiş, iğne çok derin saplanmış hooked yanımdaki kargaburnunun keski kısmıyla üçlü iğneyi kestim, karga burnuyla iğneyi itip diğer taraftan çıkarmak için çok uğraştıysam da gücüm yetmedi, idk eti çok sertmiş. iğnenin ucu azıcık derinin altından çıkınca bıçakla deriyi kestik ve karga burnunu ahmet abiye verdim. acıya dayanabileceğin kadar kendin zorla dedim. o da eğeyce uğraştı ama sonunda iğneyi çıkardık. sonra sahte değiştirip bir süre daha atçek yaptık. eve dönüşte tetanoz aşısı için hastaneye gittik, bir aşı için yaklaşık 1,5 saat sıra bekledik ama sonunda işi hallettik.
Bacanağına ve sana Geçmiş olsun bilge. Allahtan hastanelik olmadan çıkarmışsın.. Birde düşüşte sakat bir durumda olabilirdi daha kötü allah korusun diyelim herpimiz dikkat etmeliyiz bu balık sevdasına gümbürtüye gitmemeliyiz.Özellikle kayalık bölgelerde önce yere bakıp sonra balğı bakmak en sağlamı:9 tekrar geçmiş olsun..
Neyse rahatladım şimdi... Kıyıdan beni görenler ne gülmüşlerdir diyordum, bundan sonra biraz da abartarak tekneden at-çek ile balık alanlar varmış diye anlatırım. Bu arada geçmiş olsun. Zor bir durum. Bayağı canı yanmıştır bacanağının. Buna da şükür yine de...
teşekkürler. aynen geçen gün seninle konuştuğumuz durumlardan birisi işte. yanında birilerinin olması çok iyi. burası uğursuz bir yer. bacanağın gözü burada sakatlandı, ben iki kez düştüm, birinde spin kamışı, birinde daiwa makinanın çevirme kolunu kırdım. en değerli sahtelerimi burada denize verdim. hatta dün de biri elimden denize düşüp dalgaların arasında kayboldu geçen yaz yeniyurtta benim de dudağımla çenemin arasına bir yere, dudağımın 1-1,5 cm altına battı. benimki ince yapılı ve çok keskin bir iğneydi, daha önce kullanılmamıştı. tekli iğne olduğundan arkadan misinayı kesip çevirerek itince 1 cm kadar ilerde bir yerden ucu çıktı ve tereyağından kıl çeker gibi çıktı. ama bu iğne üçlü iğne olduğundan biraz uğraştık. deri de kalın olunca iğnenin ucu çıkmadı deriyi kestik. yanımda balıklardan iğne çıkardığım karga burnu vardı neyse ki. iğneyi kesip yine çevirerek ittik ve ucunu çıkardık. aklınızda olsun, böyle bir durum başınıza gelirse iğneyi çekmeyin, iterek başka bir yerden ucunu çıkarın ve oradan iğneyi çekin. aksi halde iğnenin damağı hem hasar verir, hem de çok acı verir. yok benim yüreğim kaldırmaz derseniz de hastane yolu gözükür. böyle bir şey olmaz inşaallah, ama yazdan bu yana bizim ikinci vukuat. daha öncesinde de dayımın ve ahmet abinin bir arkadaşının eline batmıştı. yani sizin başınıza da gelebilir.
teşekkürler, canı yandı ama dayandı. ben zorlayınca biraz kıpırdandı onun için işi kendine bıraktım, ayarını kendin yap dedim. geçen yaz sabaha karşı denizin üzerinde oynamalar oldu. yanımdaki bubble pen 80 HD13'ü attım. onun karnı fosforlu, ışığa tutunca bir süre parlıyor. birkaç saldırı oldu ama zifiri karanlıkta denk getiremedim, sanırım orkinostular. ben açıkta yanımda hep sahte bulundururum. ne olur, ne olmaz.
yahu bilge bir kurşun döktürün siz iyisimi. bir senin dudağa saplanır bir ahmet abinin eline. geçmiş olsun
Dünden bu yana perte ayrılmış durumdayım. Önce tekne sonra at-çek derken canım çıkmış da haberim olmamış. Üstelik bir de vücudum bayağı hamlamış. Kolumu kaldıracak dermanım yok derler ya o hesap. Sırtımda herhangi bir noktaya el değmiyor, o derece ağrıyor. Sırtımın tamamına kas gevşetici sürdüm, bakalım sabaha ne olacak. Bu tip zamanlarda balıktan ve avdan soğuyorum ama en fazla 2 gün sürüyor bu soğukluk. Zaten bir şey vurmuyor bari at-çek yapmasaydın diyorum kendi kendime ama bir yandan da attığım sahtelerin aksiyonları gözümün önüne geliyor. Nasıl bir tutku ise?..