Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. karayel80

karayel80 Samet

iskenderun bölgesinde ROVER 98 in hangi renk olanı daha iyi iş yapıyor bugün osmaniyede satan bir yer buldum kısmet olursa alacamda

2. omergul

omergul ömer

Favori Kamış:
    Remixon Heavy Duty
    Favori Makine:
    Okuma Carbonite CBF-155
    En İyi Avı:
    Mırmır 300gram , Çipura 500gram

geçmiş olsun abi aslında hepimizin dikkat etmesi gerekiyor.

3. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    muhtemelen ferhat abide bulmuşsundur, siparişlerini ben vermiştim :) eğer varsa g15R, ha16r, g12r, g13. bu sıraya göre bak. bunlardan yoksa bubble pen 80 hd13 al. ama bunlara aksiyon veremezsen balık yakalayamazsın, haberin olsun.

bu aksiyonu vermen gerekli

http://www.youtube.com/watch?v=LD3LZKXUAXo&feature=player_embedded

4. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler, çok dikkatli olmak lazım, ama bazen dikkat etsek bile kazalar oluyor.

5. karayel80

karayel80 Samet

teşekkür ederim bilge abi fem dershanesinin olduğu ara sokakta bir malzeme satan yer var hamamların yanında orda ver belkide sizin dediğiniz abi dir
    videodaki aksiyon wtd aksiyonu değilmi seahorse su üstülerle wtd aksiyonu denemelerim oldu ilk denememe rağmen tam olmasada baya yapabiliyorum biraz çalışırsam yapabileceğimi düşünüyorum sorduğum sorulara gösterdiğiniz ilgiden dolayı tekrardan çok teşekkür ederim.

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aksiyon WTD aksiyonu, dediğin yer de aynen o orası. elinde olan malzeme konusunda yardımcı olur, olmayanı getirtir, her durumda senin işini halleder.

eğer daha önce aksiyonu denediysen mesele yok. seahorse su üstüler biraz ağır, aksiyon vermek zor, rover daha kolay aksiyon alır.

7. karayel80

karayel80 Samet

teşekkür ederim bu hafta sonu dörtyol barınağına gitmiyi düşünüyorum allah izin verirse bir aksilik olmazsa orda elimdeki sahteleri deyecem inşallah

8. karayel80

karayel80 Samet

bugün rover 98 almaya gittim ama malesef elinde yoktu 128 vardı ben de remıxon zargana 6.5 silikon yemlerden , iğne ve misina falan aldım

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu gün mehmet ( seikott ) arkadaşımızla sabah suyunu bir kontrol edelim dedik. çarşaf gibi durgun, cam gibi tertemiz suda, araya araya balıkların yerini bulduk.

suyun içinde yüzen, levrek, kefal vs. balıklar net şekilde görünüyordu. su üstü ve dalan sahtelere bolca takip ve küçük saldırılar olsa da bir türlü istediğim haşin, agresif vuruş olmadı. sonunda 4-5 m. kadar önümüzden parlayarak geçen iri bir balık sürüsünün üzerine sammy'i attım. hemen bir saldırı oldu ama ıskaladı, arkasından ikinci saldırı oldu ve işlem tamam.

balık sağa sola yüzerken levrek değil kofana olduğunu gördük. ama arabadan inip suya doğru ilerlerken eyvah, kepçe arabada kaldı demiştim ama 100 m. kadar uzaklaştığımdan geri de dönmeye erinmiştim. şimdi balığı nasıl çıkaracağım derdine düştüm. daha önce defalarca yaptığım, bir daha asla yapmam dediğim hatayı yine yaptım :) hem de herkese kepçesiz ava gitmeyin deyip dururken :p

balığı yakına getirdim ve oltayı mehmet'e verip ben taşların üzerinden suya yaklaşabildiğim kadar yaklaştım. durduğum yer dengesiz ve sudan az yüksekçe olduğundan balığı tek elimle almaya uğraştım durdum. solungacına parmağımı sokamadım, taşa doğru sıkıştırayım dedim olmadı, kuyruk kökünden tutayım dedim gene olmadı, elimi ağzına soksam ya iğne batacak, ya balık parmağımı parçalayacak idk

ne ettiysem bir türlü olmadı. sonunda fikir birliğiyle balığı karga tulumba çıkarmaya karar verdik. elimle sahteyi sağlamca kavradım, yavaşça kaldırdım, tam balık sudan havaya kalktı ama ağırlık nedeniyle iğne balığın dudağını kopardı ve cup suya banghead tam bir acemi gibiydim :) bu zamana kadar lüfer - kofana cinsinden yana hiç şansım olmadı zaten :rolleyes:

lüfer cinsinin kilosunu pek kestiremiyorum ama boy olarak 40 cm.den büyük, 50 cm.den küçük diye tahmin ediyorum. çünkü hesap yaparken boyutlara çok bakamadım :D

ah kepçe ah, ne vardı her zamanki gibi kemerimde olaydın. banghead

orası neresi demeyin arkadaşlar, nokta atışı söylemeyeceğim artık. çünkü bir kaç gün önce bir olay oldu ve artık mekanlar bende saklı, kimse kusura bakmasın.

10. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Evet arkadaşlar, epeydir bilge beyle bir av planlıyorduk bugüne ksımet oldu.Av hikayesine geçmeden önce bilge beyle bolca sohbet etme imkanı bulduk , benim için keyifli bir av(balık yok ama :) ) oldu. Saolsun bilge benden daha tecrübeli olduğundan fikir alışverişlerinde benim için ayrı değeri oldu.
    gelelim av olayına ; bir iki deneme yerinden sonra bilgenin bildiği yere önce o arkasından ben sağı solu sahteyle tarayarak gittik.Bilge öyle bir noktada konuşlanmıştıki 5 mt sağında veya 5 mt solunda hareket olmamasına rağmen tam bulunuğu noktada film gibi gelen geçen balıkları bana sayıyordu:) bahsettiği gibi takip vs.. ne yaptıysa kandıramadı bir ara ama benim suya düşün 15 cm lik sahteyi bana yardımcı olmak için 20 dk sonra kandırıp sudan aldı, saolsun:)
    neyse tam avlak yerini değiştirilem derken hafif dalgalanan denizde az önce bana dolaşan iri balıklar olduğunu söyledikten2-3 dk sonra balık önce bir atladı sahteyi alamadı 2nci seferde bilgenin sahteyi balık kaptı , dediği gibi kıyıya yakın bir yerdi balık gelince bir levrek değil kofana olduğunu gödük ,heyecanımız biraz daha arttı çünkü bilgenin kofana sendromuna son veriyorduk aslında verdi de kepçe meselesinden:) her yolu denedi ama en kötü senaryo maalesef gerçekleşti.balıkla ilgili bilgileri zaten paylaştı.Sonrasında başka bir avlağa vardık birazda oarada takıldık öğlen saatlerinde bu keyifli buluşmamızı sonlandırdık..

11. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Arkadaş yine zevkle okudum ve ordaymış gibi yaşadım.Ve yine bi replik geldi aklıma;BUDAMI GOOL DEĞİL BEE
    Olsun sıkmayın canınızı,dışarı almamışsın ama hedef kofanayı tutmuşsun,İşallah bi dahakine dışarı aırsın keratayı.

12. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    geçmiş-olsun-kepçe-şart;)

13. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    güzel bir av macerası imrenerek okudum açıkçası. şu sammy den edinsekmi ne

14. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

bilge abi ben olmalıymışım orda büyük bir ustalıkla kepçelerdim onu:)

15. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Canını sıkmışlar herhalde bilge abi...

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu avlardaki sohbet ortamını seviyorum. balık tutmaktan daha güzel. avcılıkta çok kullandığım bir söz vardır: kaçan av bizim av, yaşadığı sürece yine karşılaşma ihtimalimiz var.

dün de dediğim gibi, balığın tok olduğu saatlerde, hele de cam gibi denizde balığı kızdırıp sahteye atlatmak zor iş, ama oldumu da tadından yenmez :D

inşaallah böyle sohbetli, eğlenceli avlarda yine görüşürüz.

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben de gol dedim ama meğerse offside varmış :D

sana söylemeyi unuttum. geçenlerde hani benim zil hafif tıngırdamıştı da ben bakmamıştım. akşam oltayı çektim, yaprak zarganadan çok küçük bir parça kalmıştı. kalan parçada düzgün ısırık izleri vardı, senin dediklerin aklıma geldi. iki iğneli takımdan yemi alıyorlar dediydin :)

ne bileyim kardeşim, ben lüferi hiç yemli avlamadım ki. aslında biraz da hedef büyük olunca iğneler de yem de büyüktü, ondan oldu.

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, ''kepçesiz çıkmam abi '' diyenlerdenim ama Allah şaşırttı işte :)

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aslında sammy'nin esprisi şuydu :

olayın hemen öncesinde mehmet'in değerli bir sahtesi suya uçmuştu. benim oltada bubble pen 80 takılıydı, ve takip de alıyordu. ama sammy daha ağır olduğu için sudaki sahteye daha isabetli atışlar yapmak için ikimiz de sammy'leri takıp suyun üzerinde gezen sahteye sırayla atışlar yapmaya başladık. bir süre sonra sahteyi alınca da madem sammy'i taktım onunla devam edeyim dedim. zaten birkaç dakika sonra da suyun içinde ışıl ışıl kofana sürüsü geçmeye başladı :)

ama sammy iş yapar, hele de sizin oralarda. zaten geçende o cüruf sahasının altında saldıran akyadan sonra sammy'e olan güvenim artmıştı.

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ah emin ah, sen olaydın. bende kepçe olmasa sende olurdu. zaten işi de öğrendiydin :D