güzel güzel iskenderunda balığın olması umutlandırıyor insanı bende az önce at-çek ten geldim ne bir vuruş ne bir takip hiç bir şey yok arasıra şunu düşünüyorum tüm denizi süzgeçten geçirmişler gibi sanki... balıkları almış suyu geri dökmüşler
kefali canlıya attık ama kayaların arasına sıkıştı kayaların arasında çok bariz belli oluyorlar artık yavaş yavaş kefaller su yüzeyine çıkıyor bu haftasonu anamur-bozyazıya gideceğim takımları oraya götürüp deneyecegim buradan boru kurdu ve sülünez alacagım bolca.oralardada şansımı deneyeceğim.bide en son gidişimdi bitane balık malzemesi satan yer buldum bozyazıda piyasa fiyatının çok altına sahteler satıyordu kullanılmış oltalar makinalar satıyordu hep oraya yazın tatile giden kişilerin alıp sonradan iade ettikleri onlardan bir takım oluşturup bu yaza kendi takımlarımı baya genişletmeyi düşünüyorum
o iş yerinin adını yazda bizde gidersen aklımızda kalsın bu arada bu başlığın en aktiflerinden oldun tebrik ederim seni.
Ooo maşallah... Nato İskelesi'ni Dörtyol tarafına doğru geçtikten hemen sonra bir çay var. Düzgün bir sahilin ortasından denize akıyor. Avlak yeri orası diye tahmin ediyorum. Her gelip geçtiğimde buradan iyi balık çıkar diye düşünüyorum.
Bir aksilik olmazsa pazar sabahı, Çevlik limanı ve Çevlik-Kale arası muhtelif yerlerde at-çek yapacağım. İskenderun bölgesine göre daha verimli olacağını düşünüyorum. Sonuçları yazarım.
yok abi orası değil nato iskelesine gelmeden benzinlik var oradan aşağı doğru iniliyor orada barınak var orası. zaten nato iskelesinin önüne barikat çekmişler araç giremiyor. yarın öğlenden gideceğiz bakalım oraya bu sefer şansımız ne olacak bugün hava güzel olsaydı gitmeyi düşünüyorduk ama yarına kaldı.sonrada bozyazıya yolculuk ve oradada deniyeceğim.
Bir ara at-çek için deneyeceğim. Dişsiz varsa dişli de vardır. Benzinliğin aşağısının kayalık olduğunu biliyorum ama hiç gitmedim. Bu arada Bozyazı'ya giderken Silifke'den sonra Yeşilovacık var. Hatta küçük bir barınağı da var. O barınağın ucundan at-çek ile çok güzel akya alınıyor. İmkan varsa denemeni tavsiye ederim.
denizcilere girmeden soldaki benzinliğimi diyorsun karşısında askeriye arazisi var ordanmı bahsediyorsun orda nerede barınak var bir kaç küçük tekneyi kıyıya çekmişler her zaman orada bir kaç tane oluyor oradanmı bahsediyorsun?
büyük ihtimal orası olabilir.yarın gideceğiz bakalım eğer kürek bulursak arkadaşla biraz açılabiliriz
valla abi oralarda çok güzel yerler var hani giderken hep düşünüyorum acaba burda ne tür balık vardır vayy burada sağlam balık olur off keşke otobüs burada arıza yapsada bende balık için bi deneme yapsam diye içim gidiyor her seferinde haziran-temmuza kadar imkan olarak biraz sıkıntılı olabilir ama sonrasında deneyeceğim oraları
Mersin Antalya arasında o kadar bakir yerler var ki, gerçekten çok büyük canavarlar çıkabilir oralardan.
aynen abi oraya organizasyon şeklinde gidilecek aslında max.4 kişi ortak depoyu doldurup haydi ver elini yeni avlak yerleri reeling
*** mehmet abi ömerin dediği yer sizin bahsettiğiniz yeri geçin sonra büyük bayrağı geçtikten sonra sol tarafta petrol ve bir balık lokantası var ismi aklıma gelmedi şimdi bilmem ne ustanın yeri diye ordan aşağı inerseniz küçük bir barınak var ömer ordan bahsediyor orda tekne sahiplerine ait barakalar var hatta baya işlek bir barınak geçen yaz orda bol bol çırpan tutmuştum başka hiç birşey tutamamıştım. Ama kışın nasıl olur bilmem. Bu arada ömer beye aramızda 2 yaş olduğu için direk ömer diye hitap ettim bir sakıncası varsa lütfen uyarınız saygılarımla
Ömer'in sözünü ettiği yerde ben de barınak hatırlamıyorum. Acaba olabilir mi dedim, google earth'e baktım ama yok. Kışlanın tam karşısındaki petrolün aşağısı gibi anlatmış Ömer ama muhtemelen barınak dediği için Denizciler sahilini kast ediyordur. Çünkü Payas'a kadar tek, barınak sayılabilecek orası var. Her neyse çok da kurcalamayalım. Bir sonraki ava balık kalsın avlakta.
Denizciler'deki barınak... Geçen gittiğimde at-çek yapmıştım orda. Yarım saat denedim sonuç alamadım. 3 kişi yemli avlanıyordu. Çırpan'dan başka bir şey alamamışlardı.
bize denk gelenler bunlardı hatta birisi daha geldi tavuk gögsüyle oda tuttu ama onun derdi kefal tutup canlıya atıyordu
maşallah haftaya denizcilere gidecektim hangi merayı denesem diye düşünüyordum yem ve takım hakkında bilgi verirmisiniz buraya yazmak istemezseniz özelden atın sakıncası yoksa