boru kurdu - sülünez - tavuk gögsü. balıkçılarda satılıyor 3lü dip olta seti mırmır için dersen verirler ağırlık olarak ben 75 gram kullandım arkadaş 50 gram kullandı benden daha iyi sonuç aldı. ama erkenden gitmen gerekiyor çünkü balık 6-8 arası yaptı
osmaniye-iskenderun-antakya da yaşayıp foruma girenler çoğalıyor maşallah paylaşımlar güzel herkese teşekkürler
Yarın sabahki Çevlik planım çeşitli nedenlerden ötürü yattı. cyrr Kalkabilirsem yarın İskenderun civarında bir yerlerde, artık neresi denk gelirse at-çek yapacağım. Bu arada bugün tam levrek havası vardı. Hafif rüzgarlı. Kıyılar çalkantılı. Çocuğu parka götürmüştüm, her denize baktığımda olta hayali kuruyordum ama atamadım. Kısmet sabaha...
arkadaşlar dün bozyazıya geldim ama üzücü bir olaya tanıklık ettim öğlen 5 civarlarında silifkeyi geçtik bozyazıya giderken yeni yapılan tünellerin oraya doğru dönerken bir trafik kazasına şahit olduk çok kötü moralim bozuldu arabanın bir tanesi denize uçtu resmen olayın haberide burada http://haber.mynet.com/arac-denize-uctu-4-kisi-oldu-682663-guncel/ çok kötü bir olaydı benim için cidden böyle birşeye tanık olmak gerçekten çok kötü Allah rahmet eylesin vefat edenlere ailelerine Allah sabır versin
abi ben iskenderunda degilim ama bozyazıda denedim bugun çok berbat gecti bana göre av yani kendime göre hiç bişey tutamadım ama etraftakilere göre iyi av yapmışım. bizim gümüş dediğimiz balığa burada lokum diyorlar çırpan büyüklüğünde birsürü var 4lü dip olta takımı hiç boş gelmedi ama hepsi çırpan boyundaydı ben denize bıraktım hepsini ama burada bu boydakileri hamsi niyetine yiyorlarmış hiç hoşuma gitmedi.yarın tekrardan deneyecegim.gözünü sevim iskenderunun keşke orda olsaydımda 1-2 mırmır gelse ona bile razı olacak durumdayım :/
Rüzgara ve denizin berbatlığına rağmen gönül ferman dinlemiyor olmalı ki soluğu Arsuz tarafında aldım bugün. Su üstü, az dalarlı ve GES sahtelerle yaptığım denemelerde her zamanki gibi elim boş döndüm. Yaklaşık 2 saat spor yapmış oldum. Deniz havası aldım. Stresimi attım, geldim. Aslında tam levrek havası gibiydi. İskelelerden kıyıya tam paralel olarak avlandım. Dalgaların hemen arkasına attığım sahtelere her an bir levrek yapışmasını bekledim ama olmadı. Kısmet başka sefere...
GEÇEN HAFTA ÇEVLİK DENİZALTI KAYALIKLARINDAN ALDIĞIM ŞU ZAMANA KADAR Kİ EN İYİ AVIM ) KEDİ OLALI BİR (BALIK) MESELESİ )YEM OLARAK BORU KURDU GECE AVLANDIM GÜNDÜZ TIK YOKTU . YEM BİTMESEYDİ REKORA KOŞARDIM HERALDE UNUTULMAZ BİR AVDI BENİM İÇİN HERKESE RASTGELE....
tebrikler, bu sıralar kıyılar yemli avda güzel netice veriyor. ama uykusuzluk ve soğuk havayı göze alıp gece avlanmak gerekiyor.
Dün gündüz saat 12 gibi babam aradı. Tekneyle balığa çıkacakmış, istersen gel dedi. Aslında çok yorgundum ve çok da işim vardı. Ancak Alageyik filmindeki Cüneyt Arkın misali aldım malzemeleri düştüm yola. Yem olarak karides, biraz da sardalya aldım. Aslında babamlar hep karidesle avlanıyor. Sardalyayı sadece deneme amaçlı aldım. Saat öğleden sonra 2 gibi denizdeydik. Motorumuzun sesi hoşumuza gitmedi. Karbüratörde sorun olma ihtimali yüksek gibi geldi. O nedenle çok fazla uzaklaşmadık. Yaklaşık 30 metrelerde falan bir merada oltalarımızı attık. Sağ taraftan el oltalarını sol taraftan kamışları indiriyorduk suya. İki kişi toplamda dört olta. Yalnız ben kamışa büyük parçalar halinde sardalya taktım. Vurursa düzgün bir şeyler olsun dedim. Yaklaşık 3 saat avlandık. Bu süre içinde el oltaları daha çok iş yaptı. Babam 2 kg kadar tuttu, ben de 1 kg kadar tuttum. Sonuçta tek olta ile avlanmıştım. Sardalya ile 3 adet balık alabildim. 2 adet kılkuyruk dediğimiz evrim geçirmiş balık, 1 adet de fotoda görülen kırlangıç. Sardalya pek iş yapmadı, denemiş yanılmış oldum böylelikle... Babamın tuttuğu bir çuprayı canlı olarak bıraktım. Bir iğneyi sırtına birini de kuyruğuna geçirdim ve attım. Balık doğal olarak dibe gitti. Bir ara çekip zargana topu bağlayayım, su üstünde kalsın dedim ama bu yöntemden pek umudum olmadığından üşendim. Tekneyi saat 5 gibi karaya aldıktan sonra kıyıdan yaklaşık 100 metre açıkta bayağı iri balıkların hopladığını gördüm. Oysa kaşık ve Daiwa sahte ile sırtı da çekmiştim ama kısmet. Balıklar çoğunluğu kılkuyruk olmak üzere, kırlangıç, çupra, gümüş idi. Her balığa gittiğimde şöyle foto çekeceğim böyle foto çekeceğim diyorum ama yine foto açısından kıt bir av oldu. Herkese rastgele...
Gültekin Abi, aslında bölgemizde tekne avları çok sıradan yapılıyor. Klasik 3'lü dip oltası karides ile atılıyor. Son birkaç yıldır kılkuyruk çıkıyor. Onun öncesinde çupra ve cerbit dediğimiz mercan çıkardı. Boyları da güzel olurdu. Artık çok kalmadı o boy çupra ve mercanlar... Tekne avında değişik teknikler kullanılsa çok daha fazla verim alınabilir aslında. Jig ile güzel balıklar alan var Konacık tarafında. Değişikliklere açık olmak lazım. Söz gelimi büyük parça sardalyayı yem olarak kullandığımda en çok ondan heyecan duydum. Çünkü vuracak balık diğerlerine göre büyük olacaktı. Öyle de oldu. Az oldu ama öz oldu. Teknenin bu yönü güzel. Her an her şey olma ihtimali var. Bunu seviyorum. Ama diğer yandan senin de dediğin gibi abi, vasatın üstüne çıkılamıyor. Aksilikler oluyor insanın hevesi kaçıyor. Bir de yorucu oluyor tekne. Hiçbir şey yapmasan bile en az 4-5 saatin gidiyor. Herkese rastgele...
bence balığın kökünü kurutmak üzereler küçük balık kalmadı jig ile azıcık kalan yavru balıkların anne babalarını tutuyorlar bir kaç yıla jiglede balığa hasret kalırsak bilinki balığın kökü kurudu.