Ben buna katılmıyorum. Amatör balıkçıların tuttukları devede kulaktır. Asıl tehlike kurallara adam gibi uymayan profesyonel balıkçılardadır. Amatör balıkçılar jig ile tutsa tutsa ne tutacak? Kaç tane tutacak? Üstelik jig ile tutulanların boyutlarına bakıp ne kadar anaç ya da babaç diyemeyiz. Onlar da kendilerine göre yavru veriyorlar. İnanın bir yıl profesyonellere avlanmak yasak olsa deniz kendini toparlar. Olta ile avlanmanın büyük zararlar vermeyeceği düşüncesindeyim.
yanlış anlamışsınız galiba şunu söylemek istedim balığın kökünü troller ve kaçak avlar tekneler vsss kuruttu olta balıkçıları kıyıda aradığını bulamayınca tekneden teknede ise yemli bulamayınca jig ile büyük av peşine düşmeye kadar işi büyüttüler işte oltacı adam jigle bile balık avlayamadığı zaman geldimi bilinki balığın kökü kurumak üzeredir diye düşünüyorum ve bende olta ile balığın kökü kurumaz diyorum ama büyük teknelerle tonlarca balık avlayan büyük trol ve tekneleredir sözüm. ve ben şunada her zaman için karşıyım devletin yasakladığı balık az serbest bıraktığı balık boldur anlamında değil bence zaten tr de yumurta gelip deliğe dayanmayana kadar önlem alınmıyor o noktadan sonrada geri dönüşü olursa ne mutlu yani limitler bile bende daha üstlere çekilmeli ve sadece yasak türlere değil tüm türlere devlet aynı hassasiyeti göstermeli bence.
tebrikler güzel av olmuş burası neresi merak ettim ve bir kaç balık yapacak mevki söylede balıktan soğumak üzereyim kaç zamandır balık tutamıyorum oltaları eskiciye satacam yoksa
araba var özel mesaj ile balık avlayabileceğim bir kaç yer ismi söylesende soğumasak balıktan saygılar.
selamün aleyküm sarıseki ve denizciler arasındaki yunus sütununun altındaki kayalık kıyıda işmakinaları çalışıyor acaba o bölgeye ne yapılıyor bilgisi olan varmı
yahu biz mırmıra bile hasret kaldık, sen onu beğenmiyorsun. bulan var, bulamayan var. cuma akşamından cumartesi sabahına kadar payas, denizciler, dörtyol arasında mekik dokuduk. yakaladığım en büyük balık 22-23 cm civarı bir sarkoz.
orada tren için yol yapılıyor ...viraj var trenin geçtiği o virajı öldürecekler ve düz yoldan gidecek o yüzden dolgu yapılıyor.
şöyle deniz görünce hemen bilge geliyor aklıma olsa deniz kenarında alır gene levrekleri diye reeling mrsparkle
deniz tam benlik ama bu günlerde fırsatım yok. meslek danışmanlığı sınavına çalışıyorum, önümüzdeki hafta sınav için sakaryadayım. döner dönmez de iş güvenliği uzmanlığı için çalışmalara başlayacağım idk
Bugün Saat 18:20 sularında yakaladığım 3.2 Kg ağırlıktaki kofana.Nihayet kıyılar hareketlenmeye başladı.... Uploaded with ImageShack.us
çok güzel bir av olmuş bunu hangi kıyılardan aldınız ve lüfer kofana ne zaman çoğalmaya başlar akdenizde
Mehmet Bey, Balığı İskenderun Demir Çelik kıyılarında avladım,Lüfer familyası burada genllikle Nisan ortalarına doğru başlar Mayıs sonuna kadar devam eder.Yaz boyunca kaybolur,çok nadiren kıyıya yanaşır.Tekrar Ekim gibi gelir ve Aralık başına kadar devam eder.Benim gözlemlediğim bu şekilde. Demir01 kardeşim,teşekkürler.Daha iyileri sizlere nasip olur inşallah.
çulcu maşallah sende balık mıknatısı var herhalde dostum. avların daim olsunreeling devamına rastgelsin
Hava tam anlamyıla Lüfer havasıydı Gültekin,bir ara tepemizde Anafor oluşmaya başladı,rüzgar hızını arttırınca tası tarağı toplayıp kaçmak zorunda kaldık.Takip ve saldırılar devam ederken hava durumu işimizi bozdu