Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. yasinim

yasinim Selçuk

En İyi Avı:
    CEYLAN
    Teşekkür ederim..

2. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    yokmu bölgede balık avlayan arkadaşlar foto rapor olsada baksak okusak bizede heyecan katıp balığa çekse bizi.

3. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu günlerde kıyıılara yakın bol miktarda orkinos var. ama normalde saldırgan olan bu balıkları sahte, jig ve çapari ile kandırmayı başaramıyoruz ne hikmetse.

4. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Bilge;

Yunusların gruplar halinde kol gezdiği şu günlerde malesef değil Orkinos kıyıdaki Lüferi bile tutamaz olduk.Hafta sonu kendi güzlerimle gördüm kıyıya 100 metre mesafeye kadar yaklaştılar.Zaten bu sene balık oldukça az,Yunuslar da açıkta avlanamayınca kıyıya kadar girdiler,Allah sonumuzu hayır etsin...

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçenlerde dörtyol barınağının girişine bir kofana sürüsü geldi ve kefal katliamına başladı. atçekle bir ikisini aldık, üç - dördünü iğneden düşürdük filan aksiyon bol. bir anda yunuslar belirdi, barınağın iç kısmına kadar sokuldular. ortalıkta ne kofana kaldı ne de başka balık.

6. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    geçenlerde at-çek yapmak için iskenderun barınağına gittim bir balık bindi sahteye kalamayı wızzzzzzzzzzzzz çözüyordu kalamayı sıktım bu defa makina saramaz oldu kilitlendi:mad: tekrardan kalamayı gevşeteyim dedim tabi makina önden kalamalı kalama ile uğraşırken saramadım misinayı ve balık sahteyi bırakıp kaçtı aradan 15 dk sonra bir kaya balığı bindi sahteye bunu kalamayı sıkmadan kalamayı wızırdatarak çektim ve eve getirip kızarttım kemiklerinin suyuna kadar somurdum son bir yılda yediğim en lezzetli balıklardandı...
    bana torku yüksek hem wtd yapabileceğim hemde büyük balıkları çekebilecek hemde ip misinaya uygun 300-500 tl bütçeli bir makina lazım gerçi uzun zamandır alacam alacam diyorum okuma trio ve raw2 ye niyetlendim ama okumalarda ip misina sorunu oluyormuş bu aralar shımano düşünüyorum tavsiyeleri beklerim gerçi bi aralar makina için bilge abinin kafasınıda şişiriyordum hangisini alsam hangisini hangisi diyerekten ama işte aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum hakkını helal et bilge abi :eek: ondan dolayı bana at-çek için 40lık ve ona denk shımano marka güçlü bir makina ipmisinaya uygun ve büyük balıkları çekerken makina kilitlenmemeli tavsiyeler???

7. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Merhabalar bende geçen ctesi dörtyol barınağı ve çevreinde avlandım.Sabah 7 den sonra ara sağanak yağmura rağmen duraksamalı bir av oldu:)Barınakta herhangi bir hareketlilik olmadı çevresinde rüzgarla birlikte dalgalı kıyılarda ispendekte aşağı levrekler maalesef vardı. Bir sefer güçlü bir levrek(tahminim ) bastı ama onuda alamadım.Boş döndük :) ben aslında yeni aldığım shımano rarenıum cı4 3000sfa denedim gayet memnun kaldım.

8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hangi makinayı alırsan al mutlaka bir şeyini beğenmeyip pişman olacaksın. çünkü bunlar da cep telefonu gibi beğendiğin özelliklerin her biri bir makinada oluyor. sonunda en fazla +'sı olanı alıyorsun ama yine de tatmin etmiyor.

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yeni makinan hayırlı olsun. biz de cumartesi gece barınağa gittik, sabaha kadar kurt, sülünez ve canlı teke ile 3 tane küçük sargoz ve bir tane küçük mercan dışında bir şey çıkmadı.

sabah kıyıları atçekle kısa süre yokladık. adam boyu dalga vardı, tulum olmadığından uzaktan uzağa avlandık. ben bir şey yakalayamadım ama bacanak 700 - 800 gr. civarı birini uzakta, dalganın içinde görerek yakaladı ama geri kaçırdı.

10. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Teşekkür ederim bilge:) Aslına bakarsa balık yok değil , balık var ancak bir şekilde kanmıyor.Buarada senin gunfish den aldım kışın için bakalım nasıl olacak..

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    oooo hızlısın, ben gunfish mi alsam, bevy pencil mi derken sen işi bitirmişsin. hayırlı olsun.

12. Aykut_Kaptan

Aykut_Kaptan Aykut

Favori Kamış:
    Okuma alimuna 8
    En İyi Avı:
    3.5 kg kefal, 750gr çipura,750 gr levrek
    Sa Arkadaslar ben uzun zamandan beri avlanıyorum genelde kıyıdan ve botla acıkdan avlanıyorum,Bu aralar Atçeke merak saldım ve kendime bir takım dizdim. Baya bir arastırdım forumdan ve idare eder diye dusunuyorum, Okuma alimuna 8 kamıs Okuma trio s40 makina 0.28 berkley misina,Sahteler en cok tutulan sahtelerden aldımı dusunuyorum, Daiwa saltiga minnow,Rapala clackin minnow ggh,Rapala Maxrap Fb,Strika pro çesitleri,İma sasuke buna benzer guzel sahteler aldım fakat 7_8 defa gittim suana kadar aldıgım 2 parca levrek sadece İskenderunda petegin onunde yada toprak masullerinde avlanıyorum,Acaba avlak yerlerimmi kotu yoksa Avcı balık mevsimi degil bu yuzdenmi yoksa sahtelerimdemi bir sorun var Bu şekilde av pek tatmin verici degil cunku.Yoksa atçek avı herzaman bu sekilde normali bumu ? Yorumalrsanız sevinirim iyi forumlar.

13. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Aykut;

Bahsetmiş olduğun ekipman bence yeterli,avlak konusuna gelince,malumun balıklar sürekli geziyor bugün tuttuğun avlakta bir ertesi gün birşey tutamayabilirsin,ayrıca bu sene balık oldukça seyrek.Fırsat buldukça farklı meralar denemelisin.Geçen hafta sonu ben de botla sırtı yapayım dedim,en güvendiğim sahtem clackin minnow ile 1 saat kadar kayalara yakın bir şekilde taradım kıyıyı,sabah erken saatler olmasına rağmen sadece 2 adet 1,5-2 kilo aralığında kaya balığı alabildim.Avcı hiç yoktu..Kısmet,ne zaman ne olacağı bilinmez.

Sevgiler.

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    takım ve sahteler iyi, hayırlı olsun güle güle kulanın.

bu aralar yavru balık çoğaldı, sahte ile balık kandırmak oldukça zorlaştı, biz de artık botla açılıp yemli avlanma hazırlığındayız. bizim buralarda verimli dönem kasım ayında başlar. ama daha öncesinde de kıyılarda akya palazları, zargana, kaya balığı türleri alınabiliyor.

15. Aykut_Kaptan

Aykut_Kaptan Aykut

Favori Kamış:
    Okuma alimuna 8
    En İyi Avı:
    Evet dediginiz gibi yavru balık gercekten cok,ekim kasıma kadar atceke ara vermek lazım guzel sahtelerden birkacını denize yolladık zaten :) Acaba sahtenin kopmaması icin yapabilecegimiz bişe varmı neden kopartıyorum 3_4 tane sahtem gitti en mantıklısı bu zamanlarda botla avlanmak sanırım :)

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    muhtemelen düğüm hatası vardır, en sağlam misina bile yanlış düğümle dayanıksız olur. ikinci sebep de kamışı gereğinden hızlı savurmaktır. çok savurmayla çok uzağa gitmez :D atış tekniğinde bir sıkıntı olabilir tabi ki

17. Aykut_Kaptan

Aykut_Kaptan Aykut

Favori Kamış:
    Okuma alimuna 8
    En İyi Avı:
    Teknigi duzgun kullanıyorum gayet uzaga gidiyor ama baya sert savuruyorum sanırım ondan dolayı olabilir.Ögrenecez zamanla sanırım bir sure atcekede ara verecegim ekim gibi tekrar atçekle ugrasmak istiyorum cunku suan pek verim alamadım balıkdan sogutttu neredeyse diyebilirim :)

18. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bu bölgede hangi ayda hangi balık nereden hangi yöntemle yakalanır bir tablo şeklinde bilge abiden ve bölgeyi iyi bilip yıllardır avlananlardan bekliyoruz:D at-çek yemli mevsimi ne zamanlar başlar vss mesela ben tecrübemi aktarayıp geçenyıl 9.10. ve 11. ayda iyi kefal yapıyordu kıyıdan:)

19. yasinim

yasinim Selçuk

En İyi Avı:
    CEYLAN
    Arkadaşlar Dörtyola geldim. Henüz sahile inme fırsatı bulamadım ama, bu mevsimde hangi takım, hangi balık olur.??

20. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    s.a arkdaşlar 10 gündür dörtyoldayım sahteye ilgi yok ne takip ne saldırı, iskenderun konacık yine yüzümüzü güldürdü 07.07.2013 günü kardeşim erkan dayım nuri konacık açıklarında karides yemiyle avlanmaya başladık sabah 06.00 dan 16.00 a kadar çeşit çeşit balıkların oltamızı süslemesi çok zevkliydi yine dayım nuri sayesinde güzel bir balık avı güncesi geçirmiş olduk 3 kişi yaklaşık 15 kilo balık tutmuş olduk, yine Dörtyol barınağndan karides yemle hergün saat 17.00 dan 19.30 arası 2 şer 3 er kayda değer çupralar almaktayım herkese rasgelesin.