Uzm-36 tebrik ederim. Bereketli av olmuş. Bende Dörtyol'a yeni tayin oldum. Burada kullanılan takım ve yöntemlerle ilgili bilgi sahibi değilim. Birgün tanışıp beraber ava gitmek isterim..
Erhan bey ilk önce memleketimize hoş geldin, tebrik içinde teşekkürler, bu Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattını baştan sona bir göz attığın taktirde sanırım bölgemiz hakkında yeteri ve fazlasıyla bilgiye sahip olacağına eminim, çupra için ben karides kullanıyorum eger zamanın olursa bugün 16.30 ile 19.30 arası barınağın uzun burunun sonundayım üç kamışlı zil takılmış oltacı görürsen bilki benim bende Dörtyolluyum ama iş gereği başka ilde görev yapmaktayım senede 2 defa izne gelmekteyim yaklaşık 1 hafta iznim kaldı görüşmek üzere tekrardan hoş geldin.
Teşekkür ederim. Bende askeri personelim. Yeni tayin oldum Dörtyol'a. Size tel numaramı vermek için denedim ama, Özel mesaj atamıyorum. Siz bana gönderirseniz sevinirim. Bugün barınağa geleceğim, görüşürüz inşallah..
hoşgeldiniz, Yıldırım'ın bahsettiği kişi siz misiniz ? bu mevsimde yemli avlanacaksanız kıyarda azar azar çipura var. at çek yapacaksanız silikonla yakalanan ispendek var, sabah erken saatlerde kıyıya yaklaşan orkinoslar var. bu aralar kıyılara yaşlaşmasını beklediğim akyalar var.
arkadaş sen de hoşgeldin, haberimiz olmadı. emin de 3 gün önce geldi sanırım o da buralarda. atçek yapacaksan kıyılarda silikon atacaksın, o da tat vermiyor, ama senin orkinoslar gene sabah erken barınağa yaklaşıyorlar haberin olsun. balıklar için de tebrikler, biz bu aralar balığa hasretiz, daha doğrusu ava gidiyoruz ama kayde değer av yok.
Evet Yıldırım ile beraber çalışıyorduk. O da sizde bahsetti sağolsun. Hatta Ahmet abinin numarasını da verdi. Fakat arayamadım. Ben eve henüz tam olarak yerleşmiş değilim. Yeni evin işi bitmiyor. Hafta sonu balığa çıkmayı düşünüyorum. Görüşürüz inşallah..
yeni görev yerin hayırlı olsun. ben az önce balıktan geldim, siftah bile yok. onun için balığa gidecem diye evdeki işlerden vazgeçme, nasıl olsa dörtyoldasın bu hafta olmaz önümüzdeki hafta olur, bir şekilde balıkta karşılaşırız. ama bizim buranın avı giresun'a benzemez, teknikler biraz farklıdır.
Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Foruma uzun süredir girmiyordum.Birazcık kızmıstım.Belkide gereksiz bir alınmaydı.Herneyse. -Yasin Bey memleketimize hoş geldiniz.Dörtyol balıkçı barınağında karşılaşmamız kesindirTekniklere gelince zaten söylenmiş.Zamanla sizde tecrübe edineceksiniz.Beraber avlanmak isterseniz memnuniyetle gideriz. -Mahmut Abi ben seni hep görüyorum ama foruma girmediğimden tanışma durumumuz olmuyordu.Senden başka zil kullanan olmadığından o Abi kesin sensin.Bende denizde oturduğumdan 2-3 günde bir barınağa balığa giderim.Belki sizde beni gördünüz. Uploaded with ImageShack.us -Bilge Abi seninle arada bir karşılaşıyoruz .Yalnız bu aralar pek karşılaşamadık. -Bir kaç foto. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Sazan yakalamak isterseniz Yeniköyün ordaki göllerde mevcut.Yalnız küçüklerini bırakalım.5kg ve üzeri. Uploaded with ImageShack.us Yem olarakta Teke kullanıyorum.Barınağın içinde çokca mevcut. Uploaded with ImageShack.us -Daha birçok foto mevcut ama bir kaçını attım. Hoşcakalın.Mert.
tebrikler, yatırmışsın gene balıkları. biz genelde at çekci olduğumuzdan kıyılarda atçek zayıflayınca balığa sık gitmiyoruz. yine de arada bir barınağa 2-3 saat uğrayıp 4-5 çipura aldıp döndüğümüz oluyor. yalnız senin tekeler tatlı su tekesine benziyor.
tanışma herkese selamun aleykum.aslen osmaniyeliyim istanbulda sağlık memuru olarak görev yapmaktayım.Allah nasip ederse dörtyola tayin isteyeceğim.çünkü hayalim barınağa yakın bir yerden ev ve 7 metre civarında tekne almak ve ömrümü oralarda deniz ve doğa ile tamamlamak.eskiden istanbula yerleşmeden burnazda teknemiz vardı yani eski balıkçılardanım.7 yaşımda tekneden ilk deneyimimde toros gübrenin önünden ilk atışımda üç iğnenin üçünüde çupra dolu olarak çektim.tüm abilerim ve kardeşlerimle tanışa bilirim.
aramıza hoşgeldin yılmaz. bir gün yolumuz kesişir karşılaşırız muhtemelen. ben de dörtyoldan bir ev almak ve en azından yazı orda geçirmek, yıl içinde de birkaç günlüğüne kaçamak yapmak istiyorum ama şu an için maddi sorunlar var, ilerde o da olur inşallah. dün sabah burnazdaydım ve manzarayı görünce çok sinirlendim. halk plajının toros gübre tarafına devriye atan güvenlikçiler koymuşlar ve insanları uzak tutuyorlar. sol tarafına ise denize sıfır kurulan sanayi tesisi denize 300 m. uzağa bir nizamiye kurmuş ve araç geçişine izin vermiyor. sanırım 3-5 yıl sonra burnaz plajı diye bir yer olmayacak artık.
bizler büyüklerimizden dinliyoruz bilmem kaç yıl önce nerelerde nasıl balıklar çıkardı buzluklar balıktan taşar komşulara dağıtılırdı vsss diye gelecek nesilin bırak böyle hikayeler dinlemesini bir balığın tarifini bile alamayacaklar çünkü bizlerbile balık yüzü göremez olduk biz ne görüyoruz ki gelecek nesillere ne anlatalım gerçekten içimden balığa gidesim gelmiyor adam yediği dönerim yediği yemeğim kağıdını poşetini bile denize atıyor bu kadar olmaz zaten iskenderun ve çevresindeki sanayileşmeyi hiç düşünmek bile istemiyorum eğer birgün uçakla iskenderun dörtyol vsss oraların üzerinden geçerseniz hava açıkken bi tepeden bakın hava kirliliği kıyılarda suyun rengi nasıl diye
aramıza hoşgeldiniz bende iskenderun devlet hastanesinde sağlık görevlisiyim ve balıkavı-kuş beslemek vazgeçilmezlerim arasındadır tanışmak dileğiyle...
*** arkadaşlar merhaba . tanışma bölümüne yazdım belki bir kaç Hataylı arkadaşla tanışırız diye ama pek gören olmadı sanırım. ben Antakya da yaşıyorum, balığa zıpkınla dalışa merakım var. ama yeni sayılırım, yöremizde de nerede yapılacağını pek bilmiyorum. daha önce daha çok Muğla taraflarında deneyimim oldu. buradan arkadaşlarla tanışmak isterim, yapılması düşünülen etkinliklere katılabilirim. şimdilik bu kadar, herkese selam.
Yeni gelenlere hoşgeldin, eskilere selamlar... Yaklaşık 2 aydır yoktum. Tatilin yarısı Alanya'da, yarısı İzmir-Dikili'de geçti. Fırsat buldukça kıyıları yokladım. Elimdeki tüm av ekipmanını götürmüştüm. Alanya'da at-çek yaptım. Kıyı aslında oldukça hareketliydi. Fazla büyük olmamak kaydıyla "Çıplak" alanlar oldu. Fakat tahmin edersiniz ki silikonla aldılar. Ben ise elimdeki sahteleri denedim. Yaklaşık 20 kadar sahtenin içinden yalnızca GES'e rağbet ettiler. Onunda ortada iğnesi olmadığından balık alamadım. Aslında güzel vuruşlar oldu ama kısmet değilmiş demek ki... Dikili ise tam bir hüsrandı. Giderken oradan yana umudum çoktu. Önce at-çek yaptım. Güzel spor olmuş oldu. Sonra yemli deneyeyim dedim. Oranın en meşhur yemi "sülünez" aldım. Hepsi canlı idi. Bugüne kadar böyle sülünez görmedim. Benim bile iştahım kabardı. Fakat ne gündüz ne gece inanın bana tek bir vuruş dahi almadım. Değişik takımlar kullandım ama olmadı işte. Hoş, balık anlamında oldukça kıt bir yerdi sanırım. Çünkü tekne ile gelenler bile boş geliyordu çoğunlukla. Sonuçta 1 büyük 1 küçük takım çantası, at-çek kamışım, kıyı kamışım, göl kamışım ve at-çek çantam yaklaşık 4.000 km yol yaparak tekrar evimin kilerine girdiler. Bizim buralar gerçekten verimli fakat düzgün avlanmayı henüz bilmiyoruz galiba... Herkese rastgele!
kendi elimizle geleceğimizi karartıyoruz ama malesef farkında olmayan çok sayıda insan var birde şöyle düşünmek gerekirse yavru balıkları yakalayıp çantaya atanlar 3-5 ay sonra o balıkların büyüyüp yakaladıklarının en az 2 katı kadar balıkla eve döneceklerini daha anlayamamışlar balıkların üremesine fırsat tanımamak ise ayrı bir konu...