geçen hafta benim malzeme aldığım yere malzeme siparişi vermiştim. gelmediyse ona ekleteyim. geldiyse de yeni gelecek malzeme olursa ona ekleteyim. ana bayi 2-3 sahteyi göndermiyor ama yanına buradaki bayinin ekleyeceği şeyler de olursa gönderirler.
bugün yine balığa gittim at-çek yaptım iki rapala ve silikon ragot denedim 4-5 balık sahtenin etrafında geziyorlar arkasından geliyorlardı ama dalmıyorlardı bir türlü sahteye ne yaptıysam sahteye atlatamadım saatlerce uğraştım sahteye dalmadılar takip ediyorlar kıyıya 4-5 metre kala dönüp geri gidiyorlardı su net berraktı gözle görüyordum balıkları ama tam seçemedim levrek yada lüfer gibi geldiler bana ama anlamadım tam neden geri gidiyorlardı neden sahteye atlamıyorlardı anlam veremedim en son akşam baktım kalamarlar geziniyor zokayı taktım at-çek yaptım çok yavaş sarıyordum sonra baktım kalama vızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz z kalamayı az biraz sıktım sardım makinayı çektim kalamarı daha sonra ne kadar denesemde başka bir şey alamadım tuttuğum kalamarıda elime alıp ilerde olan eşyalarıma doğru giderken kayaların arasına düşürdüm eliboş döndüm bugün evecyrr
Bilge bu sahteyi biliyorsun sanırım bizim orda ki avcı balıkların hepsinin ilgisini çekiyor ve kendini fazlasıyla kanıtladı hiç yoktan 1 tane bile ayarlayabilirsen sevinirim yalnız 1.3 ile 2.2 m dalarlı olandan olması lazım 10 gün sonra kısmetse ordayım görüşmek üzere rastgele.
Bende geçen hafta barınaktaydım.Bir kaç sahte denedim. Neredeyse kayaya çarpacak kadar takip var ama dalan yok Arkadaşlar 4,5,6,7,8,9 Ekim tarihlerinde hertürlü av organizasyonuna katılabilirim..Dörtyol civarı. Bereketli avlar..
Bende netteki av marketlerinde bulamıyorum aşağıda verdiğim özelliklerin aynısından İskenderun da ki balık av malzemeleri satan yerde var mı sende bir araştırsan sevinirim buradan haberlerini bekliyorum rastgele ÖZELLİKLERİ MARKA : Strike Pro MODEL : JL-120F RENK : 206A UZUNLUK: 9 CM BATARI : 1.3 - 2.2 metre
evet ya bu sayfa oldukça aktif birileri öncülük yapsada güzel bir organizasyon yapsak hem tanışmış oluruz hemde bilgi paylaşımında bulunuruz iyi olur bilge abi sanada duyurulur özellikle kuş ve balık ortak hobimiz zaten seninle
o sahtelerin arkasından kıyıya kadar gelip saldırmayan, 2'li 3'lü grup halinde gezen balıklar akya palazı. onları kandırıp oltaya atlatmak da sizin maharetinize kalmış
ortada bir eksik olduğu aşikardı ya sahtelerimi beğenmiyorlardı yada benim sahteleri yüzdürüşümü yada beni görüp kaçıyorlardı anlamadım gitti ama onları alabilseydim güzel bir ziyafer çekerdim biri bile yeterdi bir kişiye kullandığım sahteler şu 266-713 kodlu sahte http://www.avmarketi.com/asp/product/19151/Strike-Pro-EG-145-S-Suni-Balik-12-cm ve şu idi r1140b http://www.avmarketi.com/asp/product/16627/STRIKE-PRO-EG-145F-11-5-CM ayrıca 3lü ragot ta yüzdürdüm ama hiçbirine vurmadılar sahtelerde mi sıkıntı var yoksa bende mi ayrıca 3 tane suriyeli avlanıyorlardı zargana topuna 1 metre kadar bir misina bağlamışlar misinanın en ucundaki iğneyede izmarit küçük bir balık takmışlardı ben avlanmaya devam ederken demekki harmadar izmarite atlamış ve bunlar çekince gelmemiş olmalıki sonra bir baktım biri atladı denize elinde bir balıkla geliyor yaklaşık 40cm lik bir harmadar yakaladılar gerçekten süper bir balıktı bende bunlar aldı bende alabilirim düşüncesiyle saatlerce at-çek yaptım ama nafile takipten başka birşey alamadık
Kuyruğu geniş çatal şeklinde balıklardı. Çok yakın takip ediyorlar. Ama netice yok. Su dingindi o gün bence onunda etkisi var diye düşünüyorum. Arkadaşla birlikte internetten şu balığı aldık. Videosuna göre aksiyonu güzel ben umutluyum. Ama kıyıdan ne derece iş yapar bilemiyorum. Ama uzun iskele yada uygun derinlikten tekneden güzel verim alınır diye umut ediyorum. http://www.avmarketi.com/asp/product/145970/Savagear-SG-LB-Sandeel-Zargana-14cm-Yedek-
abi sordum balığı adam dediki elimde vardı hepsini bir binbaşı aldı iskenderun arsuz tarafındaki askeriyede görev yapıyormuş adamın dediğine göre 63 tane bir den almış artık ne yapacaksa. ayrıca abi bu dediğin sahteyi ben googlede arattım hep 206 numaralısı çıkıyor yani şu çıkıyor hep http://www.avmarketi.com/asp/product/5277/STRIKE-PRO-JL-120F-SUNI-BALIK-9CM 206A olandamı var yoksa bahsi geçen 206 mı? googlede aratsan 206A olanı link atsanda baksak nasıl bir sahteymiş merak ettim
Mehmet kardeş evet 206A renk kodlusu var ben bugün nette buldum ve 2 adet spariş verdim Av deposunda var istersen bi incele
abi bende aynı sahtenin EG serisinden aldım 206A kodlu renk aynı sanırsam ama JLve EG arasında ne fark var tam anlamış değilim
Mehmet mersine akya palazları için kullanılan yöntemi sana anlatayım , bence denemende fayda var. Malzemeye geçmeden önce barınakta kullanmalısın sıg su için uygun değil. belki biliyorsundur ama ben yine açıklayayım spin takımda; takımın önünde küçük bir gezer kurşun (10-15 gr) sonra fırdöndü sonra 1-1.5 mt misina ucunda en fazla 8 cm boyunda markası önemli değil parlak veren genelde üstü mavi veya yeşil ama çakmalı beyazda olur bir sahte. Aksiyonunda şöyle takımı atabildiğin uzaklığa attıktan sonra kamışın denize ve aşağı dik tutuyorsun kurşun dibe varmadan kısa ve sert vuruşlarla çektiriyorsun her hareketten sonra boşluğu alıyorsun ancak tüm bunları oldukça hızlı yapmalısın. Bu şekil ile bulunduğum kayalıklarda öğlen vaktine kadar akya palazın çok yakalıyorlardı.Ben su üstü ve dalarlı atarken sadece takip alıyorken bu sistemle çok balık alan vardı. Aynı sisteme karides ilede(zokalı ama) yakalayan çoktu. Umarım deneme fırsatın olur.
bu sistemi biliyorum ama takip aldığım zaman bu hiç aklıma bile gelmedi keşke deneseydim etkili olabilirdi çünkü avcı balık sahteyi en kuytu yerde kıstırmayı sever ve dalar dediğin gibi dipten çekseydim belki hayvanlar ürkmeden dalarlardı. tavsiyen için teşekkürler
arkadaşlar tekrar ediyorum. akyayı dalan sahte ile zaman zaman alsak da esasen su üstüne daha hırslı saldırır, onun dışında jiglere saldırır. ama ne ile avlarsanız avlayın aksiyon hızlı olduğunda saldırıyorlar. suyun durgun olması önemli değil, hatta daha da iyi. sizi görmeyi umursamazlar, yakaladıklarımızın çoğunu kıyıdan en fazla 10 m mesafede, balığın her hamlesini izleyerek yakaladık. bakın aşağıya linki tekrar ekliyorum, popper sahte ile yakalanan balık 4 m. kadar önümde 4 kişi yanyana avlanırken geldi ve biri iki vuruşta alamayıp son anda kaptı. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13548&page=309
Evet bilge hız önemli. Senin jigle akya avlarını konuşuyoruz zaten poper için bende bir deneme yapacağım ama bu aralar sırtı inchiku felan aklımızı buna verdik hatta kıyıdan at-çek ile levrek avını bile unuttum