tebrikler, dediğim gibi dışarıda su durgunsa şansın daha fazla biz dün sabah dalga çıkmadan az aksiyon yaşadık, daha sonra yandan esen kuvvetli rüzgar ve dalgalar avı kesmemize nden oldu.
dün yine balığa gittim bir sarıkanat aldım hemde 2. atışta ama ondan sonra onlarca sarıkanat lüfer vardı su berrak görüyordum takip ediyorlardı ama dalmadılar gitti 3 sahte değiştim bir kaç silikon denedim başka alamadım jig deneyecem bundan sonra
acil cevap aradığım bir soru var.öyle sinirliyim ki ekrana yumruk atabilirim o derece bunun sebebi ise 15 dk önce dönüğüm balık avı.olay şöyle oldu:yolda giderken(ikemi geçtikten sonra bir viraj var o virajdan görünen mendirek) denizde büyük oynak olduğunu gördüm.büyük balık deli gibi küçüğü kovalıyodu.olta takımı arabadaydı indim arabadan bizimkiler eve gitti ben balığa.koşar adım avlağa doğru gittim ve ne göreyim o gürdüğüm hafif suya yakın bir kaya!!! banghead su çok berraktı ve çarşaf gibiydi bende aldım çaparimi başladım mendirekten atmaya.ilk başta bişey yoktu sora 30-40 metre ötede çok büyük balıkların kuyruk attıklarını gördük.onlar avcı balıktı herhalde çünkü yemli olta atanlar birden balık alamaz oldu.ne kadar uğraşsam da oraya yetişmiyordu.herkes toplandı balıklara bakıyoduk.herkesden bi yorum.en son bi sürü karaya yaklaştı göz yanılması değil yaklaşık 80-90 cm 5-6 balık su üstündeki kefal sürüsünü kovalıyodu.denk geldiklerinde ise su sanki elinizle çırpıyomuşsunuz gibi dalgalanıyodu.dev kuyruklu dev balıklar idk başladım atmaya ama yine yetişmedi çünkü şamandıra hafifti biraz.kıyıya kadar sürekli takip alıyodum.sonra millet küçük balık almaya başlayınca topladım gittim. neden acaba bu ne balığı bilen birisi varsa söyleyebilir mi?yarın 4 ten 9 a kadar o avlakta kalıcam strike pronun popperi var üstü yeşil altı beyaz bunu alıp gitsem uygun olurmu? yarın fotoğraflandırırım avımı.bu biraz emrivaki oldu telefonum yanımda değildi.
Üstadlar elbette daha iyi bilecektir fakat bence yavruların bol olduğu yerde sahte ile kandırabilmek bir hayli zor. Balık ne olursa olsun bana biraz zor gibi geliyor. Balıklar ise palamut, orkinos v.s. türünden bir şeyler olabilir. Üstadlar yorumlarsa daha iyi olur.
Bugün öğleden sonra yine barınaktaydım. Yine çoğunlukla plastik bir zoka ile bilmediğim bir yöntemle göl kamışı kullanarak avlananlar vardı. İç tarafa doğru atıp bekliyorlar, ne tutuyorlar anlamadım. Ben uç tarafta başladım atıp çekmeye. Yanımdaki bir arkadaş buraya özgü şamandıralı sistemle slikon at çek yapıyordu. O bir palamut aldı. Yarım saat kadar sonra bir tane daha. Bir kaç sahte değiştirdim. En sonunda bir palamut atladı ve sahtemi seçmemi sağladı Yaklaşık 2 saat içerisinde 3 parça palamut aldım. İlginç ve üzücü olan bugünde bir sahtemi kaptırdım. Kıyıya 20 metre kala ne olduğunu göremediğim bir balık asıldı. Anında dibe çekti. Kalamamı açayım derken. Kopardı. Yanımdaki arkadaş çatal kuyruk olabilir dedi. Çok güçlü asıldı ve balık kendisini hiç göstermedi. Sağlık olsun dedim ve avı sonlandırıp ayrıldım..
Tebrikler, güzel ve kayda değer Orkinos palazları tutmuşsun, eti o kadar iyi olmasa da, yaşatmış olduğu adrenalini tahmin edebiliyorum, birde şu çok güçlü asılıp sahtelerini çalan balığı bende çok merak ettim, acaba kofanamı yoksa orfoz mu diye düşünmekteyim, neyse Selçuk astsbyım hepini tutmada birazda bize de bırak, Saygılar..
Sevgili Selçuk tebrik ederim. Güzel balıklar lakin bir hatırlatmada bulunmalıyım. Mahmut komutan da ifade etmiş avladığın balıklar palamut değiller. Bu türün literatürdeki ismi yazılı orkinos ve günlük kişi başına limiti en az 45 cm olmak kaydı ile 2 adettir. Umarım alınmazsın, gönlünce daha güzellerini dilerim.
Herkese selam, 2 ay evvel "deniz" avı virüsünü kapmış bulundum, öncesinde tatlı su amatör'ü olmaya çabalıyordum, doğrusu kafa dinleme maksatlı aksiyonlarım olmuş idi. Deniz balık avı/çeşit kültürüm fazla olmamak'la beraber, imkan bulduğum anda motoruma atlayıp iskenderun fener+kara'ağaç+eski nato iskelesinde denemelerim oldu, sırt çantamı sert plastik kutuları içerisne atıp, boru kurdu, suni yem slikon/ne bulursam deneyimleme'ye çalışıyorum. Siyah kros tip motorsiklet Reyhanlı plaka görür iseniz ben deniz, o mıntıkada sandalyemi kurmuş balık bekliyor manasını çıkarabilirsiniz, herkese "iyi" av'lar dilerim İlk mesajımı doğrudan buraya atmış oldum, zira tanışalım başlığında bi zorunluluk, maddesine rastlamadım, buna rağmen bu davranışım bir hata ise bağışlayın.
selamlar mahmut abi güzel bir av olmuş gerçekten bu strike pro jl-120f 206A dediğin sahte ile eg 206A arasında nasıl bir fark var ben eg 206A serisini aldım hiç memnun değilim hiç yüzmüyor nerdeyse yani demek istediğim jl ile eg serisi arasında nasıl bir fark var ayrıca kullandığın kendo sahte iş yapıyormu ve iş yapıyorsa o kendonun tüm özelliklerini yazarmısın renk kodu seri numaras ağırlığı felan hepsi vsss
ALEYKUM SELAM Mehmet kardeş, JL ile EG arasındaki fark ile ilgili inan bir bilgim yok, ancak tahminim seri farkı olabilir yüzüşlerinde şekillerinde farklılıklar olabilir, KENDO HARYU ( F ) 12.5 cm 14.8 g Floatıng kutu üzerinde sadece bunlar yazıyor gerisi çince ) zaten kofanayla çatalkuyruğu bu özelliğini vermiş olduğum kendoyla yakaladım sürekli vuruşlar ve takiplerde aldım rastgele..
Abicim iyi bayramlar öncelikle. Ben bir arife günü gidebildim. Oda boş döndüm. Kurbandı bayramlaşmaydı vakit ayıramadım. Nasipse yarın gideceğim. Sabahtan akşama kadar balık peşindeyim. Görüşürüz inşallah.. Gidecek olursan ara beni lütfen..
Bayram öncesi iş yerinden erken çıkınca oltayı kaptığım gibi daha önceden sahtemi takip edip bir türlü sahteme dalmayan balıkların peşine düştüm gündüz saat 14.00 gibi sahtelerimi suyla buluşturdum saatlerce at-çek yaptıktan sonra onlarda sarıkanat takibinden ve tam seçemediğim koca balıkların takibinden sonra ben sahtelerimi bunlara beğendiremedim diye düşünmeye başladım ve yaklaşık 12 sahte götürdüm hiç birine balık vurmadı saatlerce sırf takip alıyor sahteler kıyıya kadar balıklar yanaşıyor fakat sahteme dalmıyorlardı ki bu takipleri gözümle görüyordum kafayı sıyıracaktım nerdeyse denizde sarıkanatlar ve tam seçemediğim koca koca balıklar sahtelerimi takip ediyorlar ama ben onları kandıramıyordum bu olay artık beni buna inandırdı herşey tamamen birbiriyle ilişkili hava su sahte kalitesi balığın varlığı vssss ama tek bir faktör vardı oda balık aç değilse yada istemedikten sonra sahteye dalmıyor sürülerce küçük balıkların olduğu bir yerdede sahte ile avcı balık kandırmak marifet ister ben buna inandım ben günlerce bu takipçiler için denizde avlanmaya gittim saatlerce at-çek yaptım kollarım ve sırtımın ağrısından duramaz hale geldim nerdeyse ama yinede bunları kandıramadım derken akşam saat 16.45 gibi bu bebiş sahteme atladı kalama sesi ben benden alırken balık geri geri çekiyor ben sarıyorum o açıklara doğru yol almaya çalışıyor ben misinayı sarıyorum ufacık zorlu bir uğraştan sonra çevremdekiler balık büyükmü yardım edilimmi dediler bende suya atlayacak biri lazım dedim biri şorh ile avlanıyordu zaten kıyıya kadar çektim balığı sudan çıkarmadan şortlu arkadaş suya girdi ve balığı suda yakalayıp kıyıya çıkartı tabi bu sırada balık çırpınırken sahtenin kafasının altındaki üçlü iğnenin bir tanesi bana yardım edenin koluna saplandı ve bir yerden girdi diyer yerden çıktı önce balığı sahteden kurtardık sonrada çevredekilerden bir pense bulup sahtenin üçlü inesini kıra kıra kolundan iğneyi çıkarttık hastaneye götüreyim seni aşı felan yapsınlar sana dememe rağman bana yardıma gelen kişi bu isteklerimi kabul etmedi bende balığı kendisine hediye etmek istedim bunada hayır deyince bende balığı aldıktan sonra yarım saat daha at-çek yaptım yine takipler aldım ama başka balık alamadım onlarda denizde kalsınlar nasıl olsa bu işlerin yarınlarıda var onlarıda başka zaman gelir avlarım diyerekten bu yakışıklıyı çantama koydum ve evin yolunu tuttum fotoları çektim bilgisayara aktarmaya çalışırken hafıza kartına virüsmü ne bulaşmışsa fotoğrafları görüntüleyemedim araya bayram felan girdi saatlerce uğraştan sonra hafıza kartını kurtarabildim ve işte fotolar umarım beğenirsiniz iyi seyirler tavsiyeler ve öneriler bekliyorum ustalardan bu takipçi balıklar için... bunlarda deniz avından sonra çeşme suyu ile yıkayıp kuruması için çamaşır içine astığım sahtelerimden bazıları
Bayramın 3. günü eski bir iskele (adını yenilemek gerek aslında, bundan sonra adını "lambuka iskelesi" olarak değiştiriyorum ve ilan ediyorum ) muhtelif sahteler, dip denemesi için boru kurdu. Sonuç: kardeşi balık hobisi taşıyan ancak kendisinde balık sevdası olmayan bir arkadaş, ilk denemelerinde kol kadar lambuka çeker. Etrafta'ki diğer balıkçı arkadaşlar, ne tür sistem kullandıklarını bilmediğim bir yöntem ile kovalarını lambuka'lar ile doldururlar. Ben deniz ve makus talihli bir kaç hobidaş türlü sahte,slikon denemelerine rağmen temiz deniz havası almanın mesutluğu, yüzlerimizde güneş yanığımı yoksa kan basıncının verdiği kızartılar ile'mi bilinmez, saatler sonra elleri boş döner, bu hikaye'de burada biter, daha nicelerine rast gele.
filmin kahramanlarından deniz kızı kötü yola düşer ve yakışıklı genç kahrından kendini çöllere vurur diye bitecek sandım bir an neyse daha iyileri bir gün sizin oltalara takılır inşallah
tebrikler, demekki azimle çalışınca akya da yakalanıyor. ama bayramdaki yağmurdan sonra piyasada akya kalmamış gibiydi, açıklara kaçtılar herhalde. ama asıl balık kolundan yakalanmış. çok dikkatli olmak lazım, kepçe kullanmak lazım.