Lambukalar cirit atıyor . Yarın sabah 6 da yine denize açılacağız inşallah hava güzel olur . Yarın hava konusunda fikri bilgisi olan var mı acaba ?
Meteoroloji resmi sayfası, kıyıdan avlanma yapmadan her daim kontrol edip giderim iskenderun'a, genelde tutuyor. http://www.mgm.gov.tr/deniz/marina-tahmin.aspx?m=17370 Yarın rüzgar hızı, sabah 11'e kadar normal 11'de fırtına gibi olabilir, aman dikkat edin. ..
Bende bakıyorum oraya ama bir anda 11 e çıkıp geri 0 a düşüyor ve dalga hızı 0.2 metre diyor pek anlamıyorum açıkçası ama inşallah güzel olur ya
http://212.175.180.126/DENIZ/DTS/deniz.php Burada nokta atışı tahmin hava ve deniz durumunu bulabilirsiniz. Lammbuka'lı avınızı da tebrik ederim.
Merhaba arkadaşlar. Bugün yine tekne ile çıktık ve çok güzel verimli bir av gerçekleştirdik. Baya bir çeşitlilik vardı. Tuttuğum balıklar sarkoz, çupra, palamut, cerbit, gargur, istavrit, kolyos şu anda aklıma gelenler bunlar. Fotograflarını yarın paylaşacağım balıkları temizlemeden önce. 2 adet iri palamut tuttum ve gerçekten çok şaşırdım. Dipten 3 lü olta ile tutuyordum. 1. iğnede çupra 3. iğnede sarkozu aynı anda çekerken olta bir anda feci ağırlaştı ve bir baktım palamut binmiş ortada ki iğneye . Yine ortalık lambuka ile kaynıyordu. Fakat bu sefer 3 adet iğneden kurtularak kaçtı. Kısmet değilmiş. Cerbitler gerçekten çok iyiydi özellikle birtanesi 500 gr veya üzeri olabilir. Bugün çok iyi sarkoz yaptı en çok sarkoz yaptık. İstavrit, palamut, kolyos hiç beklemiyordum açıkçası. Yaklaşık 6 kilo civarı balık tuttum. 4 kişi gittik ve herkes güzel balık aldı. Kaptanımız Mehmet Ali'ye tekrar teşekkür ediyorum bizi en güzel yerlere götürdüğü için. Bu arada kaptanımız 1 adet gayet güzel torik yakaladı. Yüzeyde görünce iri bir iğneye kalamarı takıp attı . Hepimiz torik kalamarı yakaladı mideye indirecek ve çekeceğiz diye beklerken. Meğerse iğne toriğin kuyruğuna saplanmış ve o şekilde geldi Av saatleri 06:00 - 16:00 arası. Takımlar 3 iğneli 125gram kurşunlu dip oltası. Yem: Karides Yarın fotoğraflar eklenecektir arkadaşlar bunun için özürdilerim.
Bereketli av olmuş , rüzgar durumu nasıldı?, ve tekne'den makaralı kamış ile avlanılıyor'mu? Tekneden avlanmak için kart'mı alınmalı o nasıl hall oluyor? Oldu'da sıkıştık lavabo işi nasıl oluyor? )) Şuydu buydu derken, balık avını özledim, ilk fırsatta bende tekne ile ava çıkmak istiyorumcyrr
Deniz ve rüzgar harikaydı neredeyse hiçbir kıpırdama yoktu denizde. Tabi istenirse kamış ile avlanılabiliyor. Vallahi lavabo işi denize yapılıyor Sarı kağıt denen kimlikten gerekiyor ama sahil güvenlik kaç seferdir hiç gelmedi benim kartım var. Kartı almak çok kolay 40 tl masrafı var. Antakyaya giderseniz il tarım müdürlğünden aynı gün. Yok gitme şansınız yoksa iskenderun ilçe tarıma başvuruyorsunuz birkaçgün sonra geliyor kartınız.
Güzel av olmuş tebrikler. Palamut, orkinos, yazılı orkinos, ceylan v.s. ayrımını bir türlü yapamıyorum. Bakıyorum, okuyorum, anlıyorum sonra unutuveriyorum. Bizim körfezde çok fazla çıkmadığı için böyle oluyor herhalde. Şimdi bunlar palamut mu başka bir şey mi?
Bu arada tekne ile avlanma konusunda; kartın zorunluluk olmadığını düşünüyorum. Yönetmelikte amatör balıkçılar için bu kartın mutlaka alınması gibi bir zorunluluk yok diye aklımda kalmış. Yanlışsa düzeltin lütfen. Kaldı ki geçen haziranda sarı kartımın zamanı doldu. Geçen beş yıllık sürede bir kere dahi sorulmadı. Devletin gelir kapılarından minicik olanlardan biri sadece. Teknedeki tuvalet ihtiyacı teknenin büyüklüğüne bağlı kalmakla birlikte tuvaleti olmayan tekneler için söylüyorum; yanınızda küçük ihtiyaç için bir pet şişe ve bir bıçak bulundurmanız yararınıza olacaktır. Şişenin ağzı kesilir ve güzel bir ördek olur. Büyük ihtiyaç şu ana kadar başıma gelmedi. Düşünmek de istemiyorum işin açığı! Teknede illa ki makaralı ile avlanmak gibi bir durum yok. Hatta kamışınız tekne için uygun değilse eziyet olabilir. Daha ötesi balık tutamayabilirsiniz. Teknede kullandığım bir kamışım var. Boyu 2.70, özel bir kamış. Misina içinden geçiyor, yüzük falan yok. Orta sert hatta sert bir kamış. Teknede vazgeçilmez oluyor benim için. Çok ama çok avcı. Kendi haline bıraksam dahi avlıyor balığı. Diğer kamışları kullanamıyorum. Ya çok esniyorlar ya balığı hissedemiyorum -ki en çok yaşanan sıkıntı budur- ya da çok uzun/kısa oluyorlar. Şelha olarak adlandırdığımız kasnağa sarılı misinalar bence tekne için daha kullanışlı. Zaten körfez çok derin değil. Ben ortalama 30 metrelerde avlanıyorum. Misinayı tekneye sağmak çok sorun olmuyor. Fakat derin bir yerlerdeyseniz 100 metre gibi sorun olur, makara hatta çıkrık gerekir.
az önce geldiğim balık avı hayırlı geçti.yeni aldığım 2 sahteyi deneme fırsatım oldu.daha önce hiç yemediğim zargana takıldı sahtelerime.zargana eti güzel olur mu bu arada ayrıca fotolarını çektim ama siteye nasıl koyucaz biri açıklayabilir mi
Fotoğraf yükleme siteleri var googleden onlardan birini bulup yükleyebilirsiniz. Yükledikten sonra site size bir link veriyor onuda buraya ekleyeceksiniz. Bu arada tebrikler avınız için ...
Sarı kimlik sanırım gerekli şart ama pek sorulduğunu sanmıyorum. Birazda şans işi sanırım. Ya açıkçası tekneden kamışla avlanmak zor geliyor bana gerçi şöyle bir düşününce daha rahat eder insan. Ama sanki el oltası ile insan daha iyi hisseder ve balığı iğneye oturtur gibi geliyor. Şişe olayı çok mantıklı
http://www.baliksevdam.com/forum/ba...r-abb-sari-belge-ve-sikca-sorulanlar-314.html Bağlantıda yazılanları okuyunuz arkadaşlar. Yönetmelik değişmedi ise -ki değişmedi diye biliyorum- kıyıdan avcılıkta ne amatör balıkçı belgesine ne de ruhsat tezkeresine (sarı kağıt) ihtiyacımız var. Hatta teknede de bunlardan birine ihtiyaç yok. Yalnız plakaya sahip ticari balıkçı teknelerinde avlanıyorsak tezkereye (sarı kağıt) ihtiyaç varmış. Kendi özel teknemizde isek hiçbir belgeye ihtiyaç yok.
Tabiki kıyıdan avlanmada kesinlikle gerek yok zaten. Benim dediğim teknelerle çıktığımızda gerekli. Yoksa hiç bir zorunluluğu yok.
Ya aslına bakarsanız orada da ihtiyaç yok. Çünkü bizler ticari amaç gütmüyoruz. Memur adam balık tutuyorsa bu işi yapmıyordur. Amatör olarak uğraştığımız için böyle bir belge saçma oluyor zaten. Balıkçı isek vergi vermeliyiz. Böyle bir şey yok. Aslında devletin gelir kapılarından biri olduğu için bu mesele bu kadar dillendirilmiş. Düşünsenize kişi başı 40 TL iyi bir rakam. Hiçbir işe yaramayan bir kağıt için bu kadar yüksek bir bedel. Dediğim gibi benimki geçen haziranda doldu ve yenisini almayacağım. Kendi teknemle balığa da çıkıyorum ama almayacağım. Soran olursa da anlatırız derdimizi herhalde...
Tabi ki bu konuda kesinlikle çok haklısınız. Bu tarz birçok şey para için yapılıyor. Bu arada kendi tekneniz iskenderunda mı.
Tekne babama ait. Arsuz tarafında. 3.75 boyunda, eski ama iş görüyor. Babamın kullanmadığı zamanlarda müsait olunca ben kullanıyorum.
Ortagım ***alr bende yeni katıldım. gecen ayın 28 ekimde tuttugunuz sargoz cipura cerbit avını nerde yaptınız dortyol isdemir acıkları mı yoksa ayas tarafımı