Dün gece ben sabahladım. Anıtın arkasındaki iskeleden denedim şansımı denizde dalga yok rüzgar neredeyse sıfır. Karaağaç daha iyi olabilir.
dün akşama doğru iskenderunda at-çek yaptım hiçbir şey yoktu oysaki deniz hafif dalgalı 0.3 boylarında idi umutluydum ama başka zamana kaldı umutlar
İskenderun'daki yarişmada dr. arkadaşım 4. oldu. Sıralamada en büyük balığı yakalamasına karşın 4. oldu, kendisini tebrik ediyorum. Kıyıya ağ seriyorlar, dalga yok ya bu günlerde. Olta attiğımız yerin 1 cm ilerisine!!!! En son avlarım, rekor denize iadeyle sonuçlandı!
akşam-atçek avı 2 tane zargana sahteye atladı ilki gelirken öyle bir kıyameti kopartıyorduki dedim tamam kiloluk geliyor diye kıyıya alınca balığı birde baktımki 40-45 cm civarı zargana çift gagalı elimide ısırdı aman dikkat
İskenderun'da atçek için tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı acaba bugüne kadar hiç denemedim. Spin setim var ama ilk defa deneyeceğim
iskenderunda da pek avlak kalmamış her yeri kurutmuşlar ama at-çek yapanları dipçiler yada kefalciler sevmez ondan dolayı kimsenin olmadığı yerlerde at-çek yapmak gerekiyor herkeste balığın olduğu yerde olduğu için başka yerlerde avlanmak ta pek verimli olmuyor ama ben genelde barınakta ve peteğin oralarda at-çek yapıyorum
ikemden sonra denizde başlayan iskelelerden herhangi biri her gittiğimde bir bukalemun çıkıyor atçekte de iyi takip var
yağmur geldi bakalım balık gelecekmi yokmu av yapan arkadaşlar sıcak raporlar güzel olur bu soğuk havalarda
Bu başlığı canlandırma adına 4,5 aylık balıkçı olarak avladığım en büyük sargozun resmini göndereyim bari. Av çok dalgalı, ıslatan-üşüten bir ortamda yapıldı. Limit üzeri çok sargoz da aldık ama en yakışıklısı buydu!!!
Bu arada bir önceki mesajımda 1cm demişim, m olacaktı özür dilerim. Bu avda da maalesef kıyıdan onca dalgaya rağmen ağ atmayı başardılar! Sahil güvenlik 500 m mesafede!
güzel balık afiyet olsun bu balıklar yağmurun olmadığı yav aylarında çıksayda daha iyi olacaktı ama en iyi balıklar kış aylarında çıkıyor gülü seven dikenine katlanır misali... yapacak bir şey yok
Deniz tahmin sistemi (http://212.175.180.126/DENIZ/DTS/deniz.php) , sizin iyi av yapabileceğinizi söylüyor. Ama hafta sonunda. Bana da ıslanarak çupra-sargoz tutmak düşüyor. Suya dayanıklı giyim öneriniz var mı ?
Türkiye genelindeki soğuk havalar tabiki iskenderun ve çevresinide vurdu kıyı şeridi olmasına rağman şehir merkezine olmasada dağlara kar yağdı ve o karın soğukluğu 2-3 gündür çok soğuktu ve insanın dışarı çıkası bile gelmezken biz kimilerine göre ahmaklar gibi kimilerine göre kimsenin bu havada balığamı gidilir dediği havada mesai arkadaşım abi ibrahim paşa ile aldık ekipmanları gittik deniz kıyısına denizde dalda 0.3 m acayip rüzgar var hemde rüzgar 10-15 dk da bir yön değiştiriyor bir sağdan esiyor bir arkadan esiyor bir denizden esiyor derken bizde her 15-20 dk da bir at-çek yapacağımız yerdeki yönümüzü değiştiriyorduk denizde rüzgar yüzümüze kırbaç gibi vurmasına rağmen biz at-çek yapmaya devam ediyorduk akşam saati gelip çattı alacakaranlık çöktü ibrahim paşa çok üşüdüm dayanamayacam eve gidecem diyerekten malzemeleri topladı gitmeye karar verdi bende tam güneş batarken balık yapar nereye gidiyorsun paşa dedim beni dinlemedi ve arabaya doğru gitmeye başladı bende olduğum yeri değiştirip 5-10 metere öteye geçtim ve sahteyi salladım sararken bir ağırlık bindi ama ne kafa atma var ne kalama alma kamışı sallatım baktım balık titredi misinada demekki hayvancağız da donmuş balık misinanın ucunda iken hemen paşayı aradım oda arabanın yanında oyalanmış zaman kaybetmiş biraz ne oldu dedi gel paşa oltanın ucunda balık var dedim geleyimmi dedi hemen koş gel dedim balığı avladığım yer kayalık olduğu için ve yanımda kepçe olmadığı için birinin yardım etmesi iyi olur düşüncesiyle ibrahim paşanın gelmesini istedim ve paşa gelirken bende biraz daha kalama ayarını gevşetip balığı denizde yorulmasını sağladım tabiri caizse o kadar at-çek yaptıktan sonra balığın oltanın ucunda oynaması hissini biraz daha fazla yaşamak istedim kalama verip balığın biraz açılmasını sağladım sonra tekrardan balığı kıyıya aldım ve ibrahim paşa oltayı tuttu bende kepçe olmadığı için kayaların dibine inip balığa en yakın mesafeden misinayı tutup balığı kaldırdım hemen deniz kenarında içini temizleyip koyduk çantaya ondan sonra yine at-çek yaparken misinanın fırdöndüye bağlı olduğu yerden kopması sonucu güzelim lüferi aldığım sahte denize uçtu ve bende o can sıkıntısı ile malzemeleri toplayıp ibrahim abi ile ayrıldım ordan geri kalanlarda denizde kalsın biraz daha büyüsünlerki ilerleyen günlerde onları yine yakalayayım bir şey dikkatimi çekti eylül ekimde sarı kanat yakaladım kasımda bu lüferden daha küçük bir lüfer yakalamıştım ve dünkü ise yaklaşık 35-37 cm arası geldi inşallah böyle giderse kışın güzel kofanalar tutarmıyım onu düşünüyorum bu sarı kanatlar büyüdü lüfermi oldu yoksa bu lüferler başka yerden mi geldiler kofana ve sırtı karalarıda bekliyoruz iskenderuna çok fazla foto çekemedik ve anlatımda çok fazla yazdım kusuruma bakmayın belki diyeceksiniz bu adam sanki balina yakalamış gibi bir sayfa anlatım yapmış diye ama gerçekten o kadar yorgunluk ve o soğuktan sonra böylesi bir balığın gelmesi benim için ve at-çek olayında beni daha da heveslendirmesi için çok önemli ondan dolayı çok uzun bir anlatım oldu belki ama kusura bakmayın
Tebrik ederim bu soğuklarda çok güzel bir av olmuş. At çek e çok meraklıyım fakat bir türlü deneyemedim. Aslında İskenderunda nerede deneyeceğimi de pek bilmiyorum .
iskenderunda at-çek yapanların sayısı gün geçtikçe çoğalmaya başlıyor sahteler birbirini yakalamaya başlıyor at-çek sabır isteyen bir olay ama balık alırsanda en az porsiyonluk balık vuruyor sahteye tabi 15-20 defa gidip her defasında 5-6 saat at-çek yapıp eli boş dönmeyi göze alıyorsanız bıkmam diyorsanız elbet 21. gidişinizde balık alma ihtimaliniz vardır at-çek için ekipman alacak olursanız haberim olursa tavsiyeler var
Tebrik ederim arkadaşım. Dediğin doğru soğuk nedeniyle bende ara verdim. Gitsemde çok fazla duramıyorum. Sahte olarak ne kullandın acaba?
Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Atçek için aslında set aldım kendime. 1.5 yıl falan oluyor alalı ama daha 1-2 deneme dışında kullanmadım açıkçası. Set: Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış Okuma Safina Pro SPa-40 makine Sahte yemlerimde var RIVER2SEA ROVER 98 vb