bunları resimdeki sahtelerlemi yakaladınız bunları ekmekle yakalıyor ve canlıya yüzdürüyorlar ayrıca bunlara zargana demişsinizde bunlar zargana değil gagalı sardalya olması lazım zargananın alt ve üst gagasıda uzundur bunlarda o durum yok ayrıca bunları iskenderunun neresinde avladınız?
3ü de su üstü sahteme atladı.ben de şaşırdım çünkü balığı ya 1 ya 2 kere görmüşümdür.ordakiler 2 şamandıralı bir takımla 1 kova aldılar.bu avı ikemi geçtikten sonra yoldan görünen ilk mendirekte yaptım.herhalde bu balık boldu o bölgede.orda 6-7 canlı yem oltası da vardı.bu yüzden sahte ile avlanacaksanız tavsiye etmiyorum çünkü bi bölgeye atmaya hazırlanırken şemsiye açıp oturan 2-3 amcadan hoop orda olta var gibi sesler yükseliyor.balığın adı hakkında ise hiçbir fikrim yok yanımdakiler bana balığın ismini zargana olduğunu söyledi
anladım güzel bir süpriz olmuş sizin için bu balıkların sahtelere geldiğini de öğrenmiş olduk ayrıca bu balıklar gagalı sardalyadır sana zargana olduğunu söyleyenler yanılmışlar bence gerçi her yerde olduğu gibi iskenderundada yerel isimler oldukça fazla adamlar lambukaya bukelamun sarıkanada istavrit gagalı sardalyaya zargana akyaya çatalkuyruk vsss diyorlar normaldir ayrıca bir yerin sürekli sakinleri vardır ki bunlar genelde işsiz güçsüz serseri esrar çeken tiplerdir dikkatli olmak lazım mrsparkle
Çevlikte kofanalar devriye geziyor. Raporunu yazmayacağım (700gr 1 sargoz 300gr 1 çupra ve kiloluk kaya) av sabahında denizde çok büyük avcı balıklar geziyordu. Biraz dalga olsa atçek çalışırdı belki. Ama sanırım sırtıkara dedikleri balığın gözlerimin önünde kefali(öyle dediler) ısırışı ve ikiye bölüşü inanılmazdı. Çok yukarıdan baktığınızda büyük avcı balıkların Çevlik limanı etrafında kol gezdiğini izleyebilirsiniz. Ama en az 8-9 trol gemisinin sabahın karanlığında yola çıktığını görünce, ben bu limandan soğuyorum.
Hatay Dörtyol Kıyı Avcılığı Hatay Dörtyol sahilinde kıyıdan holta ile balık tutmak biraz zor illaki tekne yada bot ile belli bölgelerde avlanmak gerekli
Bu haftasonu dolunay var. Hem de hiç dalga yok. Biz nasıl balik avlayabiliriz? Belki dolunayda iyi bir sahte (hangisi? ben acemiyim) ile hızlı atçek kofana getirebilir sanıyorum.
Gereksiz ümitsizliğe kapılmışım. Salı gecesi yemli av yapan arkadaşlar çoğu yabani çupra olmak üzere 50 civarı balık yakalamışlar. (Çevlik'te) Darısı bana inşallah! :hungry:
) hani reklamda varya adam konuşurken diğeri balıkları tutuyor dolunay filan hikaye hocam kısmetin olacak reeling Allah kısmetini bol eylesin.
Merhaba arkadaşlar bu aralar boşum tatildeyim. Benim durumumda olup tekne ile çıkmak isteyen arkadaşlar var ise bir gün belirleyip balık avına çıkabiliriz. Havanın güzel olduğu bir gün tekne kiralarız adam başı 25-30 Tl civarı sanırım. Güzel bir gün geçiririz.
Ben tatilde değilim maalesef. Ama hafta sonu serbestim. Artık çupraları balonla çekiyorlar burada. (balon avcılığını sevmedim) Ama tekneyle güzel çupralar çekmiş arkadaşlar. Darısı size olsun...
misinanın en ucuna balon bağlanıyor rüzgarlı havada denize salınıyor klasik 3 lü dip oltasına köstek bağlar gibi balonu bağladığın anabedene köstekler bağlıyorsun kösteklere iğneyi bağlıyorsun balon rüzgarlı havada deniz açıklarına doğru gidiyor sende onlarca köstekli misinayı denize yollamış oluyorsun ama rüzgarın denize doğru esmesi lazımki balon deniz açıklarına gitsin bildiğimiz barikat yapıyorsun yani umarım anlatabildim
Merhaba Arkadaşlar. Bu yıl 4. sü düzenlenecek olan geleneksel sportif olta balıkçılığı yarışması 24 kasım 2013 pazar günü düzenlenecektir. Başvuruları MKÜ su ürünleri fakaültesi ve Erciyes balıktan yapabilirler. Banada ava gitmek için vesile olur bari yoksa gidebileceğimz yok
Arkadaşlar güzel ödüller veriliyor katalog yok bende. Büyük balık dalı ve en çok balık dalında 2 tane kategoride toplam 6 kişi ödüle hak kazanıyor. Tebliğe uygun balıklar alıkonuluyor. Büyük balık dalında ise balığın 500 gramı geçmesi lazım
acaba karaağaç tarfında mı avlanmalıyım barınakta mı?2 arkadaşla gitmeyi planlıyorum 12 saat süren bir av olacağı için verimli geçmesini istiyorum.barınak pis midir balık yuvası yok mudur bilgisi olan varsa yazabilirmi