Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Okuma LureMania 258cm 12-45 gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Cuma akşamı laf olsun diye at-çek yapmak için İskenderun Barınağı'na gittim.

Birkaç kişi yemli dip oltası atıyordu. Boru kurdu kullanmalarına rağmen hiçbirini tıklatmadı bile balıklar. Ben de daha çok spor amaçlı bir yarım saat kadar çeşitli sahtelerimi yüzdürdüm.

Hava güzeldi. Deniz durgundu. Deniz havası almak için güzel bir akşamdı...

2. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bu aralar denizden bir şey alamasamda ben denize at-çek yaparken en az 5 sahte yolladım tam sahteyi sallarken misina kopuyor ve sahte uçuyor anlamadım gitti 80-100 tl zarar :-(

3. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    Okuma V-system 240cm 10-40
    Yazık olmuş, hiç çelik tel ile sahteleri kullandınızmı?, aksiyonu nasıl olmakta, misina kaçlıktı? 2 aydır gelemedim diye üzülüyordum, raporları okuyunca isabet olmuş diye avutuyorum kendimi.

4. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Lagos 1kg (50cm, ama bugün tutsam salardım)
    'tam sahteyi sallarken misina kopuyor ve sahte uçuyor anlamadım gitti 80-100 tl zarar :-( !

Kullandığın misina sorunlu. Ağırlık vermediğini düşünerek, misinanı değiştirmelisin!

5. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    misinayı değiştim ama daha ava gitmedim ya misina çürük oysaki daha yeni almıştım latex 0.26 lık yada kamışın en uç halkasını değiştirmiştim yada o kesiyor bakalım ne olacak sonucumuz her bir sahtem 15-20 tl en az 5 sahte gitti gerisini sen düşüncyrr :D

6. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Balıksever kardeşim, sahtelere çok önem veriyoruz ama misina...!

Halbuki o pahalı-değerli sahtemizi seçtiğimiz misina taşıyacak!

Bence spin tarzı balık avcılığında sahteden çok daha önemlisi misina seçimidir!

7. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    İskenderun'lu arkadaşlar bir sorum olacak, meşhur GES'i satan balık malzemeci'si varmıdır acaba, dahası bu suni yemi o civarda test edebilen oldumu, kısmet ise cumartesi günü balık peşine düşecem, bu nedenle boru kurdu, yahut suni yem arasında kaldım fikirleriniz lazım herkese iyi avlar.

8. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    misina latex iyidir dedik kullanmadan öğrenemiyor insan 30 tl para verdik oldukçada önem verdik misinaya ama insan işte zamanla iyilerine ulaşacak birden olmuyor

9. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    boru kurdu dene derim ayrıca ges bulabilirsin iskenderunda ama orjinal olacaklarını sanmıyorum

10. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    Cevap için teşekkür ederim, işte mesele'de orjinal bulmak vicdanen rahat kalma meselesi idi, hava tahmine göre yarın kapalı olacakmış, gelip gelmeme konusunda çekimserim, hayırlısı.

11. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Çevlik'te 18 palamut almış birisi, Yamashita sahteyle. (Bana balık tutma zehrini aşılayan arkadaş söyledi, ben inanırım)

Yamashita sahteleri gerçekten bu kadar etkin olabilir mi?

12. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Arkadaşım merhaba ben internetten yapımı GES getirttim. Hiçbir üstünlüğü yok diğer sahtelerden. Mesele balığın aç olup olmaması meselesidir. Aç balık silikon yeme bile vuruyor. Yani bence gereksiz o kadar para dökmeye kargo ile birlikte 30 liraya geliyor nerdeyse facebookta "Fishhunter Adana" diye bir herif var onun sahteleri kat kat üstün GES ten. Ayrıca yöremizin adamı yer yörenin balığının davranışı farklı farklı oluyor bu arkadaş bizim bölgeden olduğu için ona sorup almak daha mantıklı bence...

13. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Okuma LureMania 258cm 12-45 gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Bugün akşamüstü 1 saatlik süreyle Karaağaç tarafında at-çek yaptım. Karadan denize fazla sayılabilecek bir rüzgar vardı. Hiç oynak göremedim fakat yine de deneyeyim dedim. Suüstüler, az dalarlılar, GES, kaşık v.s. her şeyi denedim. Her zaman ki gibi olmadı. :)

Bir ara kayaların arasında gezen muhtemel kaya balıklarını fark ettim. Kalamar sahtesini de onlar için yüzdürdüm. :) Laf olmuş oldu! :)

Şu at-çek işinde şeytanın bacağını kıramadım gitti.

14. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    :) Dün "lambuka iskelesi"'ne at-çekeme ( :D ) yapmaya gittim, bir kaç avcı arkadaş daha var idi, hasılı kelam bilmukabele at-çek benim için halen at-çekeme halinde, henüz bacağı kıramadık, bi yakalasam tüm kemiklerini kıracam artık:laughing:

15. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Dün gece 800 gr civarı sargoz avladım. Yanına limitinin epey bir üstünde birini daha ekledim. Çevlik civarında.

Yemli av ustası metallurgist nerede ya!

Forumu neden terketti ?

16. alperxxx

alperxxx alper

arkadaşlar bende hafta içi dortyol barınaktaydım.akşam üstü et-çek yapmaya gittim bişey yoktu.noldu bu balıklara ya yazın daha çok alırdık *****.pazar günü lambuka iskelesine gidecektim :)) iyiki gitmemişim. tükendi heralde bu canlıların soyu

17. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Balıklar beni bekliyor sanırım 15 tatilde 15 gün Dörtyolumuzdayım, bakalım gerçekten de bu balıklar tükenmiş mi tükenmemiş mi? görelim bakalım.
    bu lambuka iskelesi neresi acaba?

18. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

mahmut abi desene izinler yine aynı... bende 15 tatilde oradayım görüşelim... ayın 24 ünde yola çıkıyorum...

19. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Oooo bak buna çok sevindim işte Emin, şimdiden yanıma yoldaş buldum desene, şöyle meralarımızı spinlerle iyi bir dövelim ne var ne yok ortaya çıkarmaya çalışalım beraberce, reeling :) bende 24 üne kısmetse çıkacam yola görüşmek üzere

20. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    """" bu lambuka iskelesi neresi acaba? """"

İsim babası bendeniz oluyorum, bu muhteşem yer eski nato iskelesi, diye uzuuun ada sahipti, revizyona ihtiyacı vardı, geçen yaz lambuka'ları düğün dernek yaparken görünce böyle adlandırdım :) .