Geçen pazar Barınağın ilerisinden akşam 16.00-17.00 arası denemelerim oldu. Dalga yanaştırmıyordu. Düzgün bir yer bulup denedim. Kıyıya yakın bir ispendek atladı. Kayaya takıldı diye tasmalayınca fark ettim. Yalnız 20-25 cm bir ispendekti. Kıyıya vuran dalgayla geldi. Hoop iğneden kurtulup giden dalgayla döndü. Zaten gitmesi gereken yer de orasıydı. Birde ayağımı ıslattı Bende doğru eve.. Mahmut abi gelde birde senin şansına deneyelim. C.tesi-Pazar burdamısın ? Hayırlı yolculuklar dilerim..
Sabah denemelerim oldu bir iki zayıf vuruştan başka birşey olmadı. ben gelmeden önce yaklaşık 50 cm lik bir baracuda almışlar fırsat olursa akşam üzeri denemelere devam edecem. pazar günü Arsuz tarafına tekneyle açılacagız pazar günü yani burda değilim. gitmek istersen bugün beni ara istersen..
Sağol abi yarın biraz işim var. Ama akşama barınağa uğrarım. Açıkta balık vardır elbet. Bereketli avınız olur inşallah. Size rastgele diyelim..
Yarın hava çok kötü görünüyor. Hava hakkında bilginiz var mı acaba? Bizde tekne ile açılacaktık fakat hafaya bakınca vazgeçtik. Acaba ne durumda olacak yarın hava ben buradan baktım http://www.mgm.gov.tr/deniz/marina-tahmin.aspx?m=17370#sfB
İki hafta önce tekne ile Arsuz tarafından açıldım. Sabah saat 8'den öğleden sonra 2'ye kadar iki kişi 2 kg balık ya almıştık ya alamamıştık. O da geze geze, yarım depo yakıt tükettim. Genellikle açıkta dolandım. Sonra sıkıldık dönelim dedik. Yolda kıyıya çok yakın bir yerde tek bir tekne gördük. Yanına yaklaştık selam verdik. 3 saat içinde 6 kg kadar balık aldık oradan. Bu aradan kime sorduysam kıyıdan daha çok balık çıktığını söylüyor. Çok fazla açılmaya gerek yok. Herkese rastgele...
Levrek için at-çekeme )) yapmaya niyetim var, gerçi spin kamış ve takım yok sörf ile yapmaya çalışıyorum. Sabah 8 gibi lambuka iskelesine sonrasında, karaağaç tarafına bakmayı düşünüyorum. Kıyıdan at-çek levrek avı için önereceğiniz yer var ise, yazarsanız sevinirim, bir taraftan boru kurdu ile dip'mi yapsam diye'de düşünmüyor değilim. Herkese rast gelsin.
Günün özeti v2 Sevgili günlük , bu sabah hava kapalı olur levrek alırım, olmadı borukurdu ile dip yapar çupra mırmır alır kaçarım dediydim Unutmadan solunar teoriyi'de test etme imkanı bulayım dedim demez olaydım Sabah 08 suların'da İskenderun'da idim, lambuka iskelesine gitmeden erciyes'e uğrayıp Ali abi'ye danışayım ucuz yollu bir spin takım yapayım artık dedim,.. Olacağı yokmuş, hasılı kelam okuma vsystem 240 10-40, spine idareten acemiliği atayım diyede remixon makina ile, oradan ayrıldım, tabi toby 3 numara, 2-3 suni yem daha Derken soluğu "lambuka iskelesinde" aldım, tam buruna doğru mötör'ü sürüp şincik canınızı yakacağım lambukalar, levrekler, korkun solunar teori ben'den yana, bugün için güzel derecelendirme yapmış(değerleri bulup setledim tabii) demeye kalmadı, iskelenin ucunda 1 çift yunus görür görmez geri dönüp başlangıç kısmında başladım hava dövmeye, at-çekeme at-çekeme bu döngü hep böyle sürecek herhal Üç saat kadar cebelleştikten sonra, dedim'ki, gideyiim borukurdu ile karaağaç'ta bari çupra/mırmırları alıp eve döneyim 3 saat kadar orada mücadele ettim, yahu insaf, haydi spin'de acemiyim wtd şubu geçelim, dip avı yahu, bir tek tık yok, 3 saat dipli oltayı bırakıp yeni oyuncak ile antrenman yapıp , iyotlu deniz havasını beleşten teneffüs etmenin huzuru ile bu satırları yazayım dedim Uzun oldu diyen olursa özet: Bu gün İskenderun'da balık yok , bitmiş.
valla ben 3 gün sabahın köründe rapala yüzdürdüm, 1 gece kaldım dip e ama tık demedi. bence iskenderun da havalar çok sıcak gittiği için balık derinde ama çok değil 10-15 kulaçlarda
yahu bu dörtyoldaki balıkları kim bitirdi çıksın hemen ortaya... ya koca tatil bitti ben hala daha dişe dokunur bir av yapamadım...
Geçen pazar akşamüstü Dörtyol barınağın içinde bir baraküda aldım. 40-50 cm civarıydı. Onuda arkadaşa verdim. İki saat içeriden, yaklaşık bir satte ilerideki çayın aktığı yerden denedim. Başka bir şey gelmedi. C.tesi, sabah ve akşam üstü barınaktan denemeyi düşünüyorum. Herkese rastgele..
Ben de cumartesi akşam üstü 50 cm lik bir baraküda aldım. Başka birşey yoktu... Ama neredeyse sahteyi yutmuştu mübarek . iki iğne de ağzındaydı hayvanın. Hava soğudu şu sıralar balık yapabilir...
Arkadaşlar yaklaşık 14 gündür Dörtyaldayım nerdeyse hergün barınağa at çeke gidiyorum tıkk yokkk nasıl bir izin geçiriyorum bende anlam veremedim. Şimdiye kadar en kısır dönemi yaşadığımı söyleyebilirim. ((