Bugün akşam barınağı bir yoklayayım dedim. Bir arkadaşta su üstü çalışıyordu. Bir levrek aldı ama talihsiz bir şekilde kıyıya aldıktan sonra düşürdü. Ben atmaya başlayalı yaklaşık yarı saat olmuştu ama hiç bir şey yok. Levrek alan sahtenin beyaz olduğunu gördükten sonra değiştirip beyaz taktım. İki yada üçüncü atışta barakudayı kandırdık. Devamında bir şey çıkmadı ve hava da kararınca evin yolunu tuttum. Uzun zamandır kıyıdan rapor yazan yoktu. Balıkta yok tabi.. Ama barınakta arkadaşın tuttuğu levrek beni umutlandırdı.. İnşallah bereket gelir bölgemize..
güzel balık afiyet olsun maşallah bu balık bize gaz verir inşallah hareketlenir şenlenir balık fotolarıyla sayfamız ayrıca bu balığı aldığınız sahtenin marke model gr uzunluk vsss özelliklerinide yazabilirseniz sevinirm
Teşekkür ederim.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=57908 Pazar günüde balığa gittim arkadaşlar raporum.
sayfa azda olsa canlanır belki ;-) hep ava gidip boş dönmekte olmazki gündüz 15.00 gibi ava gittim akşam günbatımına yakın bir saatte bu çakal sahteme atladı bir basıyorduki kalama almış başını gidiyordu kalamayı biraz sıktım hop aldım kucağıma birde bu çakaldan sonra bir zargana aldım ama denizde küçük balıklara saldıran avcı balıkları görünce eve 1 saat gecikmeli gittim ama değdi denizdeki oynamayı görünce bu kadar avcı balığı nasıl kandırabilirim hesabını yaparken bu ikisi kısmetime düştü 10 dk saldırıdan sonra deniz eski ölü şeklini aldı ve bende koyuldum evin yoluna birde ev yapımı peynirli üstü fıstıklı künefe offf yeme yanında yat misali bu günde böyle geçti işte zargana bildiğimiz normal boyutta ama çakal balık: 40 cm 700gr geldi daha iyileri sizlerin olsun
Tebrikler, Mehmet bey. Sıra bende Haftasonu farklı meralar deneyeceğim. İnşallah bir şeyler kandırırız..
Balık çikin ama tatlıya laf ettirmem... Yanlış anlaşılmasın biz tatlısucuyuz.. Deniz balıklarının bazıları çok tuhaf geliyor bize...
Arkadaşlar, avcılığın adabındandır, avcıya avlak sorulmaz. Fakat ay sonunda Arsuz tarafına kıyıdan at-çek yapmayı planlıyorum. Acaba değer mi? Dörtyol'da mı kalsam diyorum ama yeni yerler görmek de istiyorum. Ne dersiniz Arsus, Konaklı, Işıklı tarafları iyi midir? Maksat gezmek yoksa burada da deniz var, arada da olsa balık var.
Yaklaşım güzel, zaman ve koşullar gereği, şayet bundan sonra verim aldığım yer olsa dahi yazmayacağım. Sebebi hikmeti sorulursa, belki biraz egoizm, belki avlağı koruma, belki yaprak ebadındaki balık caazları koruma adına diyelim. İnanılmaz derecede şeyler ile karşılaştım, sizler "deniz" kültürüne daha yatkın olmanın avantajında'sınız. Örnek: tatlı su "yarma"sı bilgisini paylaşıp'ta ertesi hafta boş zehir kutularını+elektrik ile avlananları, " arkadaş bunlar henüz yavru, "yahu bebek varda balık çorbası lazım oldu" diyenleri, hatta bu diyenlerin ekseriyetle tenkit etmeye müsait olan "genel kültür yoksunu" olmayıp!! belli başlı yerler'de olan zatlar tarafından yapıldığına şahit olunca, artık gizlemenin en azından sosyal paylaşım ortamların'dan sakındırmanın gerekliliğine inanır oldum. Forum'u daha evvelden takib eder idim, üyelik yeni ancak, hasassiyetle yaklaşmak gerektiğine kani oldum. Naçizane verimli bir yer olurda! keşf ederseniz, sakın ola siz gibi "avcı" ruhuna sahib olmayanların'da, avlak bilgilerine ulaşabileceğini hesaba katıp "ketum" davranmaya davet ediyorum "herkesi". zaman kötü...
valla arsuzun ilerisi ışıklıdan sonra görülmesi gereken yerler. ama aracınızın arazi aracı veya yüksek olmasında fayda var. çünkü oralarda ki yol kötü ve 2 tane büyük nehir yatağı var. kışın pek geçmek mümkün değil. ayrıca o yörenin "insansıları" dinamit i bir balık avlama aracı olarak görüyorlar. her an yanı başınızda bir dinamit patlayabilir... ama arada bir her balığın ayrı mevsiminde yoklanabilir. ben 4-5 defa gittim o kadar yol ama bir şey yakalayamadım
C.tesi boş geçti. Pazar günüde gidemedim. Ama bu haftasonu şu sarısekinin oradaki iskeleyi denemeyi düşünüyorum. İnşallah bir şey çıkar..
Hocam çok doğru söylüyorsunuz. Zaten maksadım yeni yerler görmek ve temiz hava almak. Söylediklerinizin birçoğunu ne yazık ki çok gördüm. İnsanlar parmak kadar balık(çık)ları çantaya atıyorlar.
Dinamit olayını ben de duydum. Ne kadar kötü.banghead Yıllar sonra çocuğuma ancak balık hikayeleri anlatacağım. İnşallah böyle olmaz. Anlaşılan gitme işini biraz erteleyeceğiz. Araç konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum Memur jipi sayılır. Fiat Albea. Her balıkçıya öneririm. Teşekkürler.
arkadaşlar bende kale köy ve konacık taraflarına giderdim.bir ara arkadaşın yanına bir amca geldi dedi" sen ne tutmaya çalışıyorsun" dedik"balık" "daha çok tutarsın yiğen buraları her gün kaç kere dinamitliyorlar" dedi ! yani o bölgenin çok yabani bir halkı var.Mekanlar 10 numara olmasına rağmen bol bol benzin yakıyorsunuz sadece.
bunu sen ben o şu bu onlar şunlar bunlar biliyoruz ve biliyorlarda devletin sahil güvenliği vsss si de eminimki biliyodur ama neden bir önlem almıyorlar neden o dinamitçileri cezalandırmıyorlar bir şey anlatayım iskenderunda devlet hastanesinde çalışan bir doktor varmış ve balık meraklısıymış konacık tarafına gitmiş akşamdan orda sabahlamış olta düzenek çadır vsss ne dersen varmış adamda adam sabaha kadar uğraş çabala bir kaç el kadar balıktan başkasını yakalayamamış sonra saat öğlene doğru elmeye başlayınca toparlanıp iskenderuna geri dönmeye karar vermiş birde bakmışki bir çocuk genç arası biri gelmiş sağa sola bakmış biraz çevre keşifinden sonra doktorun olduğu yerden biraz uzaklamış ilerde dinamitleri atmış ve balıklar su yüzeyinde tabi ne var ne yoksa öldürmüş sonra su yüzeyine çıkan büyük balıkları almış torbaya koymuş köye doğru giderken doktorun yanından geçmiş ve doktora abi balık tutamadıysan bunları sana satabilirim demiş ve doktor bu olayı görünce teşekkür etmiş çocuk gitmiş ve doktorda almış kamışı kırmış fırmatmış çadırı tüm olta malzemelerini fırlatmış kırmış parçalamış vsss bir daha da balık töbe diyerekten ayrılmış ordan işte durum bundan ibaret
o meralar çok iyi olması lazım ama dinamitçiler yüzünden balık durmuyor. bir defa 20 metre ötemde patlattılar. bilmiyorum şikayet edilse bir işe yararmı? veya bir kaçı şöyle güzel bir dövülse bilmiyorum?
Orada dışardan gelip kimseyi dövemezsiniz, kabile mantığıyla üzerinize üşüşürler. Yanlış anlaşılmasın o yörenin tüm insanlarını kastetmiyorum, dinamitle balık avlayan kabile azmanlarından bahsediyorum. Elinde dinamitle dolaşan heriflerle kavgaya girişmek pek akıl karı olmasa gerek...