Dün Lambuka iskelesini yokladım, envayi çeşit slikon, suni yem yüzdürüp kültür fizik çalışıp, iyot havası teneffüs edip, bol bol poşet çuval çekip denizi temizledim. Su berrak idi ve gözükenler devasa "deniz anaları" idi, yem ile avlananlar vardı, yem ile alınan balıkların ise "izmarit" olduklarını söylediler(ebatları istavrit kadar) Hasılı kelam, mevsimsel yada trolsel/gırgırsal sebeblerden kıyıda balık kalmamış.
Arkadaşlar uzun yıllardır mesleğimiz gereği, memleketim olan Hatay Dörtyol dan ayrıyım, senede bir kaç defa izinden izne Dörtyolumuza gelip gitmekteydim, işte bu izinlerde zaman buldukça balık avı yaparak birazda olsa hasretimizi gidermekteydim, bundan sonra inşallah artık Dörtyol özlemi ile balık avı hasretini gidermek için yıllık izinlerimi beklemeyeceğim. Çünkü arkadaşlar, memleketim sayılabilecek yere Tayinim çıktı günlerce beklediğimiz Tayin haberini bu sabah aldık. 2 yıl Tunceli görevini tamamlayarak 2 ay sonra 5 yıl boyunca Allahın izniyle OSMANİYE ilindeyim, fırsat buldukça Dörtyol Erzin Yumurtalık sahillerini boş bırakmayı düşünmüyorum. Bilge Kağan memleketine geliyorum önemle duyurulur.
Vay be mahmut abi zaman ne çabuk gećti daha dün gibi tunceliye gidişin. sizin tayinler bugün açiklandigini biliyordum ama senin tayin beklediginj bilmiyordum. senin adina çok sevindim. benimde son senem seneye i sallah bende memleketime yakin biryerlere giderim...
Mehmet Emin kardeş, evet zaman çabuk geçiyor her geçen gün ömrümüzden gidiyor, aslında buralarda zamanı dolu dolu geçireceğimiz çok güzel yerler var ama maalesef güvenlik yönünden riskli olduğundan malum o güzelim munzurun kırmızı beneklilerinden gidip tanışmak nasip olmadı. geldik, yakında Allah'ın izniyle de gideriz, çok istediğim memleketim diyebileceğim Osmaniye ye gideceğim için çok sevinçliyim, zaman zaman Dörtyol a izinlere geldiğinde de haberimiz olsun zaman buldukça buluşur avlanırız, inşallah senin de istediğin bir yere tayinin çıkması nasip olur, kendine iyi bak kardeş görüşmek üzere teşekkürler..
Vayyy Abi hayırlı olsunn,dörtyolda buluşmaş yerine desene artık osmaniyeden gideceğiz balığa,tekrar hayırlı olsun görüşmek üzere
Serkan hocam Allah razı olsun, inşallah beraberce balığa gitmek nasip olur, görüşmek üzere, Selamlar Saygılar..
adın mırmır ama levrek gibi kurnazsın kaçak güreşme o tuttuğun baraküdaların fotoğraflarını paylaşta millet balıktan soğumasın halen bir umut ışığının olduğunu görsün milletreeling
mrsparkle bu aralar neden bilmiyorum balıktan yana şansım iyi:thumb: en kısa zamanda şöyle bol fotolu bir rapor yazacağım
Selamlar iskenderun da ikamet ediyorum... Gittiğim yerler hakkında bilgi vermek isterim... Arsuz yolu isos yanini ovuyorlardi denedim belki yem olsa ufak tefek is yapardi ancak at cekte silikon a ufak bi vuruş Aldim ancak balik alamadim . Casmin otel yani 60 gr topun 3.90 100-200 gr atar kamisla gideceği son noktada bir kaç akin iri istavrit alabildim... NATO iskele yem ile ufak izmarit alabildim... 2 saat ugrassam da at cekten bisey alamadim... Dortyol liman at çek ile bisey yok arkadasim sulunez ile büyük 2 vuruş aldi ancak kanca acmasi nedeni ile baligi alamadik... Yelken kulübü sahil boyu belki 4 saat silikon yuzdurdum birakin baligi vuruş dahi yok. Yani yok yok yok. Bildiğiniz veya onereceginiz yerler varsa denemek isterim saygilarimla.
Selamlar son 2 haftadir bir kaç yer dolastim ... Sonuclarini paylaşmak isterim... İsos otel civari : at çek - silkon bos yem olsa ufak tefek birşeyler alınabilirdi... Casmin civari : 100 - 200 gr atarli kalmis ile 60 gr topun gideceği son noktadan birkaç akin istavrit alabildim... Arsuz yolu mendirekler : sanirim palamut hareketi oldu ancak silikona gelmedi.. Zargana alanlar oldu Co2 bin dediği gibi lambuka iskelesi hak izmarit yemlide... At cekte bisey yok. Dortyol barinak civari at çek bos ; Yemlice arkadasim 2 büyük vuruş aldi ancak iğne acmasi nedeni ile kiyiya alamadi. Onereceginiz yerler varsa denemek isterim . Saygilar.
*** herkese.umutemin kardeşimin yardımıyla almış olduğum spin takımının ardından at çek olayına ilk adımı atmış olduk,siz değerli üstadların sayesinde bişeylerde öğrenirsek ilk balığımızı izinde hatay Antakya samandağı civarında tutacaz inşallah.saygılar...
herkese selam aranıza yeni katıldım.hatay Antakya samandağ civarında avlanıyorum,senede 2 defa da olsa buradaki üstadların sayesinde bir balık yakalarız umarım.
sen 2 haftadır bulamıyorsun, ben 45 gündür karaağaç nato iskelesi arasında denemediğim yer kalmadı(at-çekle). bir kere büyük balık vurdu oda misinamı patlatıp sahtemle uzaklaştı. geçen haftada bir takip aldım son 2 metrede geri döndü aheste aheste gitti. neredeyse suya atlayacaktım peşine. ben acemi balıkçıyım kendimi anlıyorum ama bakıyorum ne at-çekle ne de yemli doğru düzgün bişey yakalayan yok. bi arkadaşım canlıyla 2 zargana aldı iskenderundan o kadar.. açıklarda bile balık bulmakta zorlanıyolar. kıyıda imkansız. daha siftahım yok at-çekle bu hafta sonuda takip aldığım kıyıya gideceğim. belki o balık ordadır hala
Hoş geldin. Üstatları bilmiyorum ama, bu aralar ben hiç balık alamadım. Son zamanlarda geçen hafta bir takip aldım o kadar. Çevremdeki insanlardan da alan duymadım. Büyük avlar olur inşallah , rastgele..
herkese *** NATO iskelesi heralde askeriye hafta sonu kapatmış. geçen gittiğimde belki 100 kişi vardı.müzik çalarlar, ateş yakanlar, kamyonla gelenler, 30 tane kasnak açanlar mı dersin ağzımızın tadı kaçtı arkadaşla kalmadık. Ama nato iskelesine saat 19-23 arası giderseniz boru kurdu 40 gr gezer kurşun iyiy mırmır alabilirsiniz. ayrıca 3 haftadır kayış balığı geliyor at-çeke 05 renk strike pro 9cm ile denemenizi tavsiye ederim.
ayrıca karaağaç civarı at-çek kısır bu aralar sabah şafakta gidip çokta eğer gelmez ise çokta üstelememe nizi tavsiye ederim. geçen hafta sonu m.kemal üni. su ürünler fak. balık tıtma yarışması varmış iskenderunda. 34 kişi teysir cafede peteğe kadar ikindin 15 den 20 ye kadar yarışmış. SONUÇ bir kişi bile ufacık bir balık almamış. Dekanı ben hayatımda böyle bir şey görmedim demiş.