Selamlar. Bizle kıyıdan pek hayır yok bunun bilinciyle botla 200 metre iskele civarından açılınca uzun zamandır varolan balık tutabilme hasretimi sona erdirmiş bulunmaktayım. fotoları paylaşacağım.reeling
kayış tüm iskelelerden gece saatlerinde alabilirsin.(canlı-yemli-atçek) arkadaş levreğe 4 canlı attı 3üne kayış geldi. biz kayışı balıktan saymadığımızdan geri iade etti tabi. nato iskelesinde kayışları canlıya atıyorlar. bildiğin sahte fırlatır gibi fırlatıyodu amcanın teki uzun lafın kısası tektük yolunu kaybeden br kaç balık dışında iskenderun kıyılarında balık yok.
Doğrudur... Balikdan pek sayilmaz ancak bir şehir efsanesine gore yüzeyde kayis varsa hemen altında barakuda vardır der... Bunun icin ya batari yuksek 3-5 mt dalarli sahte veya light jig oneriyorlar... Saygilar. Rast gele.
***** barucuda benim tuttuklarıma dayanarak soyluyorum ; temmuz-eylül arası arsuz-konacık bölgelerinde eni iyi dönemler.
Sevgili günlük geçen hafta, kıyı kesiminde biryerde (mekan yeri sırdır paylaşılmaz) boru kurdu ile dip avı niyeti ile misinalarımızı (bir ağabeyimiz ile) denize yolladık akşam üzeri 19:00 gibi başladık , ancak sabaha değin seyrek vuruşlar, ve gelenler ise, kayda değer boyutlarda 2 adet cupra 1 adet karagöz 2 adet mırmır oldu Yaprak ebatında olup geri salınan yapraklardan bahsetmek gerekirse, hepsini iade etmek istesekte, 2 tanesi iğneyi neredeyse boşaltım sistemlerine kadar yuttuklarından kurtulamadılar, yem yapılıp atıldılar, sanıyoruzki yengeçler tarafından yutuldular. Sabahın ilk ııkları ile beraber sanırım sabah suyu denen kavram 05:00 sularında, at-çek yapmaya karar verdim, sahteyi takıp başladım at-çek'e sanırım 6. seferde ilk asılma yaşandı ilkin kayay taktığımı sandım zorlayınca boşa düştü Yer değişip at-çek'e devam ederken yine taktığımı sandım, lakin ilk heyecan hakikaten hoş bir olay bu at-çek ve parıl parıl parlayan bir gövde ben çekiyorum o kaya dibie sığınmaya çalışıyor, hasılı kelam hayvana zarar vermemek aıdına nazikçe yukarı aldım, ve ilk at-çek kurbanımı edinmiş oldum Gelen "sanırım" Akya yavrusu/palazı idi ebat olarak 25-30 cm civarı idi , kendisini geceden tuttuğum iri mırmır'ın yanına misafir ederek hava motorlu kovaya attım Güneş iyice ışımaya başladığında, artık ne bir hareket, nede bereket kalmamıştı pılı pırtıyı toplayıp eve dönmeden evvel, halen canlı olan misafirlerimi denize iade edip evin yolunu tuttum, 3-4 parça balıkcaaz'ı(vicdani limtten dolayı) alıkoymak olmazdı, kullandığım kova ve hava motoru balıkları yaklaşık 11 saat idare etti bnde şaşırdım sabah olunca tutsaklıkları son buldu, bu sistemi balıkları canlı tutmak adına tavsiye edebilirim, ancak kovanın daha genişini pratik katlanırı bulmak gerek zira ben motorsiklet ile seyahat ediyorum. Buda deli oğlanın çeyizi hesabı, deniz avı kültürüne başladığımdan beri edindiğim bence yeterli olan takım taklavat. Hasılı kelam, geçen seneye nazaran verimlilikte belirgin düşüş var, bu hem tatlı suda hem denizde gözlemlediğim negatiflik malesef durum bu.
Tebrikler CO2 bereketli ve daha büyük olur inşallah ... Şahsen iskenderundan tamamen ümidi kestim sanirim at çek için en az 70 ile 120 km uzaklaşmak lazim.. Tabi buna degermi veya imkan yetermi tartisilir... Körfezde avci ve tas baliklarini arttiraca calisma yapilmadigi surece durum daha da kötüye gidecek gibi goruzukuyor. Bu durumda da profesyonel balik turlari at çek -jig veya yemli önem kazaniyor ancak bildiğim kari ile oda yok... Hepimize rastgele...
Arkadaşlar başlığıma bakıp bana fikir verirseniz çok sevinirim http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1192263#post1192263
Selamlar... Yaziniz çok manidar olmuş bu durumda sanirim konacik ve burnazdan başka yer kalmiyor... At çek te yeniyim ancak olta balikciliginda ve zipkincilik da daha deneyimliyim... Konacik da neredeyse el deymemis karadan ulasimi çok zor noktalar var buna benzer yerler calisabilir yazlik olarak gaziantepli hemşerilerimizin yazlik sitelerinin olduğunu biliyorum... Burnaz tarafın hakkında pek bilgi sahibi değilim ancak dere agzindan tulum ile 20 mt kadar yurunup su ustu popper lar ile çevreyi taramakta fayda vardır .... Canli kefal ile kiloluk levrek ve çatal kuyruk alanlari biliyorum... Saygilar.
Selamlar. Teşekkür ederim. Konacık bana biraz uzak kalıyor zannederim zaten. Şu durumda Yumurtalık'dan ayrılmayı da düşünmüyorum. Canlı kefal her yerde iş yapıyor. Tabi yakalayabilirseniz .
bölge neden sessiz bu kadar yokmu bölgeden balık alan ben bu hafta ikidir gidiyorum bu gün bir takibin dışında başka bir şey yok sezon açıldı balık alan paylaşırsa iştahlar kabarır bence
Tat tuz yok hocam, kısırlık söz konusu sanıyorum, 2 hafta evvel arsuz tarafına gece dip avına sabahlama yaptık, yeğenler balık olmayınca deniz sefası yapalım dediler. İlk denize atlayan, " waaauuuvvv " diye ses edince ödümüz patladı, akis bir durum oldu sandık, deniz suyunun anormal derece yüksek olduğunu söyleyince rahatladık ve elimizi daldırdık, hakikaten ertesi günü tesadüfen bilmem kaç yılın rekor deniz suyu sıcaklığı diye haber geçti, Hatay ve bir iki yerde daha, 30 dereceleri bulmuş deniz suyu sıcaklığı o gün, sebeb bu olsa gerek. Hasılı kelam, pek verimli geçmedi, garip bir durum şu idi sabaha değin en iyi skor benim idi gelenler mırmır ağırlıklı bir adet 30cm yaklaşan melanur mırmır ebatlar fena değildi(20cm ve üzeri), ancak dikkatimi çekti, iğneden ayırmaya çalışırken hayvancaazlar can verdiler, sebebini anlayamadım,daha evvel aynı yerden çupra'da gelir iken budefa ekipten kimseye denk gelmedi, gelenler ağırlıklı mırmır birkaç melanur idi, bi gariplikler zinciri söz konsu, insanlık adına hakkımızda hayırlısı.
Arkadaşlar hepinize merhaba.Bende forumun yeni üyesiyim.Dörtyolda yaşıyorum.At çek ile balık avlama konusunda çok profosyonel olmasamda balık yakalamışlığım var.Dörtyol da ve İskenderun çevresinde sürekli yeni meralar arıyorum.Bu arada forumlardan okuduğum kadarıyla LİDER sahteden epey övgüyle bahsetmişler.Bende bugun sipariş verdim 2 adet cuma(10.10.2014) günü kısmetse kargo elimde olacak.Bununla alakalı bilgisi olan arkadaş varsa bahsederse sevinirim.Bu arada cumartesi sabah suyuna gelmek isteyen arkadaş varsa beraber yeni sahteleri test edebiliriz.Cevaplarınızı bekliyorum .Teşekkürler...
Cumartesi sabah suyu çok erken olmaz ise, benimde işime gelir doğrusu, ancak dediğim gibi sabah suyu dediğiniz kavram sabah namaz vakitlerine denk düşmekte ve sonrasına , yani ancak cumartesi sabah 07:00 gibi orada olabilirim, bende Reyhanlı'dan kaptırıp geliyorum sırf balık deniz uğruna. Hasılı kelam buradan yazışıp at-çek'çi arkadaşlar bi aralık tecrübelerinizi görüşmek üzere toplansakmı ne etsek, fena olmazdı bende acemiyim.
cumartesi 7 de benim için geç oluyor kardeşim çalıştığım için saat 5 gibi suda olurum ben muhtemelen .Bu arada hep beraber oturup muhabbet etme fikri bana da uyar .Buradan bir organize olursak güzel olur ben katılırım.
Hmm, şöyle uzaktan bakınca herkes kendi habitat'ında yaşıyor, ve yazışmak yahut bilgi paylaşımı yapmaktan dahi çekimser kalınıyor, ve açıkçası bende bu duruma hakk veriyorum malum ortalık hall. Evet kardeş, hava durumuda pek müsait değil imiş, her işte hayr vardır dedikleri. Mera'da birkaç hatta fazla sayıda at-çek ustası olsa idi, ve genel teknikleri uygulamalı vakit ayırıp bize öğretselerdi fena olmazdı, hülasa bi yerde oturup uygulama olmadan muhabbet'te benlik değil kastım buydu, herkese kolaylıklar dilerim.
Hep beraber oturmaktan kastım zaten avlakta at-çek yaparkendi aslında.Dediğin gibi uygulamalı güzel paylaşımlar olabilir.