2 defadır balıkçı Dörtyol barınağında akşama doğru yemli ve at-çek denemelerim boş çıktı.. Bu aralar balık yok gibi..
bu aralar barınakta avlanacaksan yemli için gece, at çek için de sabah gündoğumunda avlanmalısın. o saatlerde zargana, baraküda, orkinos, akya denk gelebilir. hatta deniz yatık olursa su üstü ile zargana garanti diyebilirim.
domuzburnu tarafında jig ile 42 18 13 27 kilo akyalar torikler gördük tekneyle çıkıyolar adamlar harikalar yaratıyo.ben iskenderun yelken klubundeyim.arada bir arkadaşlar çıkıyor.çok balık yapıyomu.kaç senedir avlanıyorum en iyi avım 25 dk 13 tane 500 gr istarvit bunu anlatmak gerekirse:dörtyol öğmeiş sitesi kasım akşam 5.30-6.00 denizde kıpırtılar deli gibi.kıyıda hala canlı 1-2 cm lik yavru balıklar(herhalde büyük balıktan kaçarken karaya vurdular).hemen kıpırtının arkasına 5li şamandıra bağlı çapari atıp sarınca 2 li geliyo 300 gr 500gr.bu avlardan sonra 4 kilo gümüş 2 kilo mırmır-çatalkuyruk avlarımız oldu.bu yüzden meranın daha çok dörtyol tarafında olduğunu düşünüyorum.iskenderunda her sabah çıkmama rağmen günde 2-3 zor oluyor.sonra merkez ile beyazsaray restorant arasında bir balık kesintisi var.gerisi yine balık yapıyor tabi yumurtalığı domuzburnunu karataşı saymıyorum bile iyi avlar ben deneyimlerimi paylaştım umarım işinize yarar
avlak 2 gündür gittiğim bir avlak var.%10 u kaya %70 i iri çakıl geri kalan kısmı kum.1 saatte 4 levrek alabildim.beyaz tüy ve yeşil bir naylon.levrekler 12 cm civarında oldukları için hepsini bıraktım.20-30 defadır gidiyorum en verimli yerin orası olduğunu tecrübe edindim.gidecek olan arkadaşlar tercih edebilir.sitede yeni olduğum için foto ekleyemedim banghead ama tarif etmek gerekirse:anayolun kenarında mikado var ordan sapıyoruz denize doğru dümdüz.yol bitip de deniz göründüğünde başlıyoruz arsuza doğru yürümeye(merkezin aksi yönünde).yol bi süre sonra bitiyor.ordan küçük bir uğraşla aşağı iniyoruz.arkanızda bir su birikintisi göreceksiniz.onun hemen önünden sallayın.o tarafta denize giren olmadığı için güzel balık yapıyodur.ayrıca çok fazla teke ve 1-2 cm lik yavru balık var.herhalde balık fazla olur diye tahmin ediyorum.reeling reeling :hungry: :hungry: iyi avlar
bilge hocam merhaba dün osmaniye balıkçıda karşılaşmıstık.sahte kaşık fılan bakıyordum 3 arkadas belki hatılamıssındır. bu sabah nato limanına gıttık malesef elımız bos donduk.en ucta 3-4 kısılık bır grup jigle kovaları doldurdu bızde seyrettık oyle at-çeke gelmedi malesef baya takıp aldık ama bır turlu balığı alamadık
aslında ben de jig almak için gitmiştim ama istediğim jig kalmamış. bu sabah elimde olan jiglerle sabah suyuna gittik ve 2,5 saat kadar avlandık. arkadaşla ben 40 - 45 cm civarı birer akya palazı aldık. bacanak da birini son anda kaçırdı. ben popperla aldım, bacanağımla arkadaşım da jigle aldılar. zaman olursa nato limanını da bir yoklamam lazım
selamlar bende iskenderunda avlanıyorum ama genelde merkezde avlanıyorum barınakta yelken klubünün önünde vsss ama pek bir şey çıkmıyor bildiğiniz güzel avlaklar varsa burdan yada özelden yazarsanız sevinirim ayrıca hangi sahtelerle hangi yöntemlerle avlanıyorsunuz onuda öğrenmek isterim ve iskenderunda hangi ayda hangi balığı avlıyorsunuz?
hocam ben sureklı at-çek ile avlanıyorum.ışıl sitesi jasmin hotel taraflarına bakabilirsin.ayrıca daha da ilerlersen kardelen sitesi onunde baya mendirek yaptılar.oralardan çatal kuyruk, barakuda levrek alanlar var. kıyıdan daha çok balık alayım dıyorsan ulaşımın varsa arsuzu geçip kale köyü taraflarına gıdebilirsin.iskenderunda barınak, yelken kubu, sahil vs vs. hiç uğraşma bence tabi at-çek için soyluyorum bunları.
verdiğin bilgiler için teşekkürederim arabam var ulaşım sıkıntı değilde arsuza doğru gidilebilir ama her zamanda kale köyüne gidilmez bir defa tekne ile avlanmak için kale köyüne gittik yolda yoruldum zaten avlanmaya mecalim kalmadı :-( ama jasmin tarafını denemek lazım belirli aralıklarla.
merkezi tercih etme derim ben.ordan anca kefal avlarsın.avlak ile ilgili bir yazı zaten paylaştım bu başlık altında.zaten görürsün 2 yazım da arka arkaya.başka avlak istersen dörtyol öneririm cidden çok iyi balık aldığım yerdir.konacık olur.konacığı şiddetle tavsiye ederim.mevsime göre burda yaz ayında mırmır,eylül ekim ortası çatalkuyruk mırmır gümüş,kasım-mart levrek çatalkuyruk mırmır gümüş avlarım oldu tabi levreği at-çek taktiği ile avlaman gerek.en randımanlı dönem ise kasım olur.sahte olarak da o avlakta balık tiplerine yakın olan sahteleri al.örneğin sırtı koyu gövdesi parlak popper sahteler iş yapıyor.ama çapari ile daha çok balık aldım.beyaz tüy idealimdir.iyi avlar reeling reeling reeling
bilgilendirme için teşekkürler at-çek olayına yavaş yavaş alışıyorum inşallah bu dediğiniz meralara gidersem daha güzel avlar yaparım saygılarımla...
Bugün iş çıkışı öğlen balığa gideyim dedim kefal felan varsa izmarit felan yakalarım oltaya takar ya denk gelirse diyerekten koyuldum yola öğlen sıcağı yakmasın diye uzun kollu birşeyler giydim ve kafamda şapka biraz at-çek yaptım birkaç dip oltasına kalamar parçası takıp attım kalamarı çok küçük tikeler halinde taktım attım sonra baktım kefal yok gagalı sardalyalar kol geziyor sonra gözüme birara levrekler takıldı taktım sahteyi başladım at-çek yapmaya yarım saatlik bir uğraştan sonra fotodaki paşa geldi sonra dip oltalarımdan birine çupra geldi akşam günbatımında ise kayış balığı ve diğer balık geldi ben bu balığı lüfer familyasından biliyordum ama biri istavrittir dedi hem fotolara bakın ustalarım hemde o balığın ne olduğunu söyleyebilirmisiniz bana şimdiden herkese saygılarımla...
sağol ustam bende lüfer ailesinden olduğunu kestiriyordum ama bunu yakalarken yanımdaki kendinden emin bir şekilde bu istaritin büyüğü deyince kendimden şüphe duymaya başladım yanlışmı biliyorum gibisinden ondan dolayı sorayım dedim
Arkadaşlar balık sezonu geldi sanırım bende 12 gün sonra Dörtyolumuza izine geliyorum, Dörtyol barınakta, burnaz sahilde - durumlar nasıl bilgilendirirseniz sevinirim.
burnaz sahiline epeydir gitmiyorum ama barınakta 40 - 50 cm arası akya palazları çıkıyor bu ara. onun dışında bizim burada palamut dedikleri yazılı orkinos ve göbene orkinosları epeyce fazla. genelde tüy çapari ile alıyorlar ama ben onlara uğraşmıyorum.
bu sabah dörtyol barınaktaydım bişey alamadım malesef.yanımda ragot atan bir grup vardı baya aldılar gibi gördüm.bende yanıma almamıltım malesef ragotumu.sabah 6 dan 8 e kadar at-çek denedım olmadı malesef bılgınıze
onlar genelde orkinos türleri alıyorlar. oynakları takip edip çapari mantarı ile tüy ya da ragot atarsan alırsın. dalan sahtelerle de bu aralar pek bir şey alamıyoruz, barınakta su üstüler dün yine iş yaptı. usulüne uygun yüzdürüldüğü sürece su üstü iş yapar.
selam Bilge kardeş senden bir isteğim olacak, strike pronun JL-120F -206A Kodlu sahtesinden 2 adet lazım bulabilirmisin