Allah hastalarımıza şifa, borçlularımıza eda, dertlilerimize deva versin. Amin. Size de balık dolu kova
Sağolasın hemşerim, allah herkese sağlık sıhhat versin, sağlığın yerinde değilse herşey boş, sağlığın yerindeyse herşeyin üstesinden gelir hayattan ve yaşamaktan zevk alınabilir, yaklaşık 9 ay oldu küçük bir kriz ve sonrasında anjiyo ve kalp damarlarından birine daralmadan dolayı stend takıldı bu durumdan sonra psikolojim alt üst oldu, panik atak , anksiyete bozukluğu vs. anlayacgınız 2 aydır daha kendime gelmeye başladım tedavilerime devam ediyorum, bunların yanında bel fıtıgı boyun fıtıgı mide rahatsızlıgı ) bunlarıda açıkcası fazlada tırtmıyorum insanın piskolojisinin bozulması ne kadar kötü birşeymiş birara kendimi tımarhanelik oldum zannettim neyse arkadaşlar şükürler olsun eskiye göre şimdi iyiyim tayinimizde Yakubun yerine Tunceliye çıktı 25 gün sonra meyil izninde Dörtyolumuzdayım inşallah güzel raporlar sunmak nasip olur Herkese selamlar ve saygılar..
neyse şükürki atlatmışsın mahmut. Allah herşeyi gönlüne göre versin. eee nüfus kağıtlarıda eskime evresine girmeye başladı. Sizlerin işide zor hakikaten. allah herşeyi gönlünüze göre versin
Geçmiş olsun Mahmut abi umarım bir an önce atlatırsın ... Bu arada bende Batman' da devam bakalım ne kadar daha kalacağız ...
Bu mesajını görmeden yazdım üstteki mesajımı üzüldüm bu mesajı okuyunca... Hakkında hayırlısı olur inşallah yakup, takma kafana şu açıdan bak birde; meslekte daha o kadar uzun zaman varki önümüzde illaki sende bende rotasyon göreceğiz izmirde biraz kaldıktan sonra hataya yerleşmek için gelirsin... bir daha ne tayin nede başka bişeyle uğraşırsın ama üzülme Allah gönlüne göre versin... Bak Mahmut abinin de dediği gibi sağlık olduktan sonra hepsi vız gelir insana önce sağlık... Birde yav neden bırakıyorsun forumu ben hataylı bile değilim ama bak burdayım Temmuzda izmirdeyim gel yapalım bir av koyalım raporunu buraya ))
geçmiş olsun kardeş kendine dikkat et, insanın psikolojisi bir bozuldu mu hastalığın arkası kesilmiyor. her ne kadar mesleğiniz stresli bir meslek olsa da sakin kalmak için çabalamak gerek.
birader, ya bir de tayinin çıkmayıp aynı yerde kalsaydın, ya da çok daha kötü bir yere çıksaydı ? bir de onu düşün. izmir benim memuriyet tercihlerimde başta gelen şehirlerden biridir, kıymetini bil.
hakikaten yakup izmir gibi bir yeri beğenmemene kızmıştım şimdi buraya yazmayacağım demene dahada kızdım. bak umut emin hakikaten çocuk taa nerelerden katılıyor sayfaya katkıda bulunuyor
Gültekin abi ne katkısı ya sizin yazılarınızı okuyorum başkada elimden bişi gelmiyor... Ah ah keşke fazladan 2 gün iznim olsaydı da gelebilseydim oralara
emin okumak vede yorum yazmak. biz buraya neden yazıyoruz bu heyecanı paylaşmak. rastladığımız durumları paylaşmak ve bilgilendirme yapmak için ille balık yakalamak için değilki. İzin konusuna gelince kısmet emin bir bakarsın burdasın ansızın ama inşallah kötü bir olayın vesilesi ile olmaz. yada memleketinde deniz kenarında
-Mahmut geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığına kavuşmanı dilerim -Yakup Allahtan hayırlısı -Bilge rastgele -Gültekin rastgele -Mert rastgele -Emin çok yaşa Bir kardeşimizden rica etsem, deniz size yakın ise, denizde 25 kuruşa satılan çitoslar var. baharatlı peynirli vs. onu diyorum, önce bi denize atsanız, saldıran balık var mı ? ikincisi, bu hemen dağılan bişi diil. olta iğnesine takılışı mükemmel olsa gerektir. Hiç değilse kefal avında kullanılabilir diye düşünüyorum. Lüfer avı için sarıkulak alacağım fileto yapacağım gûya, fakat kefal lüferden pahalı mı bilemiyorum. belki bu yolla kolayca kefal tutarım. Ne kadar da hayal kuruyorum, denize uzak olunca
dostum bir kere şunu hemen belirteyim kefale olta atarken ekmeği bile fazla sıkıştırıp sertleşmeden atmak gerekiyor kaldıki çitos diyorsun kaya gibi. kefal onunla ancak oynar
aynen öyle, sazan oltası gibi hamur yaparsan kefal koklamaz bile. kefalin naz yapmadan en çabuk şekilde avlanacağı yer yeniyurt'taki göllerdir. ekmeği kıbrıs sarma yaparak veya su üstü küçük köpük parçalarıyla zincir şeklinde bağlanan 4 -5 iğneli oltalarla çok çabuk yakalanıyorlar. şimdi biri çıkıp o nasıl bir olta şekli demesin çizemem, ama kabataslak şöyle O==o==o==o==o==o- bu şekilde. en uçta zargana topu, 20 cm arayla 2x2x2 cmlik köpükten küpler bağlanıyor. her iki köpüğün arasına da 7 - 8 cmlik bir bacak ve 10 -12 no iğne. diğer uca da klips takıp fırlatıyoruz. dolaşma gibi bir durum olmuyor, çünkü uçta zargana topu olunca dosdoğru gidip, suya paraşüt gibi iniyor
üstat öyle diyorsunda sarma ekmek dışında iğneye karides yada kurt takar gibi tek iğneye ekmeği takıp denize atsan suya çarpar çarpmaz ekmek iğneden çıkıyor buna nasıl bir yol bulmak lazım ayrıca bende şunu sorayım makarna denizde iş yaparmı özellikle iskenderun barınak civarlarında
Dostum onuda şöyle yapıyorum. ekmek içini sıkıştırmadan yaprak gibi alacaksın iğne palasına yani düğüm attığın yerde sıkıştırıp saracaksın iğne kancasına gelen yer saçaklı kalması lazım. iğne ucu görünsede çok farketmez ama mümkün olduğunca ekmeğin içinde kalırsa daha iyi verim olur. sarmada durum farklı zaten. Kefal avında ilk vuruş olduğunda ya balık yakalanmıştır yada yem gitmiştir. hemen çekip yem tazeleyeceksin ne denedim ne de duydum hiçbir fikrim yok
Teşekkürler. Çok faydalı oldu. Bugünkü sorum: Bizim kıyılarda, ölü çipura ya da kefal ile lüfer avında yemi takış biçimi nasıl olmalıdır ? Fileto yap dediğinizi duyar gibiyim. Neden fleto ? Filota yapmazsak verim neden düşer ?
benden önce gültekin yazmış, ben de bu şekil yapıyorum. hatta bu takış şekli alabalık için de geçerlidir. aslında alabalık böcekçildir, ama gökkuşağı cinsi ekmeğe vurur. alabalık da hamura bakmazken akıntılı suda gezen saçaklı ekmek parçasını tek seferde mideye kadar yutar.
kardeş yemli lüfer avında tecrübem az ama biraz teorik bilgim var. - lüferin en sevdiği balık zargana, sonrasında ise sardalya , istavrit, kefal gibi balıklar -eğer ölü balık kullanacaksan çipurayı değil sardalyayı veya kefali kullan, ya da şimdiden barınağın dışından zargana yakalayıp fleto yap, derin dondurucuya at ve kışa hazırlık yap. avcı balıklar ince yapılı balıkları yassı , tombul balıklara tercih eder. - lüfer yeme saldırırken onu yutmaz bir ısırık alır, koparır ve muhtemelen sonrasında tekrar vurmaz. bu yüzden yemin uzunluğuna göre 2-3 yerden iğne takılır. - balığı canlı olarak ya da ölü olarak bütün haliyle takacaksan da lüferin kuyruktan saldırma eğilimi çok fazla olduğundan, yemi levrekte , akyadaki gibi ağızdan, gözden ya da sırttan takmalarda lüfer iğneye dokunmadan ısırık alıp gidebilir. bu yüzden 2 ya da 3 iğneli takımın sana en yakın olan iğnesini balığın ağzına, diğer iğneleri de sırta ve kuyruğa takmak verimi artıracaktır. yani misinadan tutup yemi sallandırdığında oltaya yakalanmış bir balık gibi kafası yukarıda, kuyruğu yeri gösterecek şekilde sallanmalı. zaten canlı ya da ölü zargana ile uzun olta yapıp sırtı çekenler de bu şekil takarlar. şu videoda arkadaşlar zargana fletonun takılışını çok güzel bir şekilde ve açıkca göstermiş, sonuna kadar izle. yalnız bu arkadaşların yerinde ben olsam klipsle takılıp çıkarılan iki takım yapar, biri sudayken diğerini hazırlar, ondaki balığı çıkarırken de diğer beklemeden diğer yemli takımı klipse takıp suya salardım http://www.youtube.com/watch?v=HnyWT4UvmjY