Düden Çayı çiçek balığı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Serdar YILMAZ tarafından paylaşıldı.

1. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Güzel av olmuş,tebrikler.Sayenizde değişik balık türlerini öğrenebiliyoruz.paylaşım için teşekkürler Serdar kardeş.rastgele..

2. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Araç çayi

Kastamonu iline baglı ARAÇ ilçesinde adını ilçeden alan bir çay akamakta adı ARAÇ ÇAYI bu çayda özellikle bir balık dikkatimi çekti.Parlak renkli çok yassı PİRANHA ya benzeyen bir tür köylülerin tabiriyle (tahta balıgı)eminim literatürlere bile girmemiştir.Ülkemizde bilinmeyen okadar çok çeşit varki.

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Girmiştir girmiştiiiiiir :)
    Ama biz duymamışızdır.;)
    Avrupa ve Asyanın en yaygın tatlısu balık türünlerinden biridir. Orada söylendiği ismiyle bilim dünyasında da tanınır.

4. samsunlualtunışık

samsunlualtunışık mustafa altunışık

Favori Kamış:
    remikson
    serdar kardeş avın güzel olmuş tebrikler bu balıkların boyları ne kadar acaba bunun için bir standart varmı

5. Serdar YILMAZ

Serdar YILMAZ Serdar YILMAZ

Teşekkür ederim, balıkların boylarını ölçmedim ama tahminen 15 cm civarıdır, standardı olduğunu sanmıyorum ama çiçek balığının daha büyük boyda olacağınıda sanmıyorum.

6. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.

gogıla gir "tahta balığı" yaz bakalım neler çıkacak.

ürü: Cyprinidae

Adı: Abramis Brama / Çapak Balığı/ taran/ tahta balığı vs

Azami boyutu: 82cm / 6kg

Su değerleri: Ph 7-7,5 / Dh 15 / Sıcaklık 10 - 24°C

Beslenmesi: Küçük yavrular zooplanktonlarla beslenirler. Yetişkin balıklar ise; böcekler, yumuşakçalar, kabuklular ve bitkilerle beslenirler. Büyük boyutlara ulaştıklarında küçük balıklarla da beslendikleri görülür.

Diğer özellikleri: Yetişkinler, genellikle durgun ve yavaş akan, geniş sığlıklarda bulunurlar. 1 metre'den derin sularda nadiren görülürer. 17 yaşına ulaşanlara rastlanmıştır.

teşekkürler .yusuf ada tebrikler .

aslında türkiyede her çayın derenin endemik tür barındırma potansiyeli var. araştırmak lazım.

http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=62268

Son düzenleme: 7 Mayıs 2009
  7. CHEF__

CHEF__ idris ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    olta
    Serdar bey düden çayının neresinden avlanıyorsunuz eğer denize dökülen şelaleye yakın yerlerden avlanıyorsanız
    siraz yada sarı balık diye bilinen balıklardan trofe değerinde olanları yakalama şansınız var 2 ay önce ben yaklaşık 1,5 kiloluk balıklar aldım daha büyükleri ise malesef takımları koparttı ayrıca çiçek balığını solucan kullanarak daha fazla yakalama şansınız var eğer yukarılara düdenin kaynağına yönelirseniz sazan,hatta alabalık bile alabilirsiniz

8. slckznl2007

slckznl2007

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 4.8kg
    Serdar kardeş sayende yeni bir tür daha öğrendik paylaşım için teşekkürler.Bolşans.

9. Serdar YILMAZ

Teşekkür ederim
    Merhaba İdris Bey, paylaşımınız için teşekkürler, siraz balığı için yem olarak ne kullandınız?

10. CHEF__

CHEF__ idris ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    olta
    kıstırma kurşunlu 2 li olta ve ekmek ancak şu sıralar avı yasak diye biliyorum

11. mcdrej

mcdrej ALİ BARAN

selamınaleyküm herkeze rasgele uzun zamandır foruma yazamıyordum işler nedeniyle herkezden özürr. ilk baş bizim antalyada kullanılan teke ( yanıç ) diye bilinen yem türü hep tatlı sudan çıkar denizden tutan yoktur yemcilerimizin hepsinin satış yeri aynı yerde oldugu için bunu onlarada sorabilirsiniz antalyadan biraz uzak korkuteli yolu üzerinde 40 göz diye bilinen derede tutulur ve ordan taze canlı gelir. bu yerel adı cırnık ( düden şelalesinin denize dogru giden suyu ) deresindede teke vardır ama miktar olarak çok olmadıgı için yemciler tarafından ragbet görmez.Cırnık deresinde siraz,çiçek,yayın vardır genelde bazıları eskiden alabalık ve sazanda var diyodu ama ben görmedim çiçek balıgı genelde kefal gibi yemi agzına alır yutmaz ve yemle beraber kendini suyun içindeki yeşilliklere atar yani normal takım atıp beklerseniz işiniz biraz zor ama tek igneli kefal takımı gibi hazırlarsanız oltanızı şansınız artacaktır burda dikkat edilmesi gereken şamandıra kullanılmayacak göl kamışı yada bi parça uzun kargıda işinizi görür büyük balıklar genelde derenin içindeki otların arasında oluyo kenarda duranlar küçüklerdir ve ilk onlar atlar daha sonra büyükler aniden çıkar ve yemi agzına alarak yeşilliklere gider agzını tam kapamaz oltayı hemen çekerseniz direk agzından salar yakalayamazsınız biraz dikkat yeter yem olarak ekmek içi, solucan . teke şimdiden kolay gelsin

12. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    tatlı su kefalı için tebliğe bakarken düden çayının avlanmaya tamamen yasak avlaklar arasında olduğunu gördüm.sizinde dikkatinizden kaçtı galiba.

Ek � 1

AVLANMANIN TAMAMEN YASAKLANDIĞI İÇ SULAR
    İLİ İLÇESİ KAYNAK ADI

ANTALYA Merkez Düden çayı
    Karaman Çayı

Kemer Kesme ve Göynük Çayı

13. Serdar YILMAZ

Düden çayında o kadar çok avlanan insan ve o kadar çok balık varki neden yasaklanmış anlayamadım ama yinede kanunlara saygı duymak lazım

14. gokhan7007

gokhan7007 Gökhan Çavuşoğlu

Favori Kamış:
    KARBON-FİBER ALBA
    En İyi Avı:
    LAMBUKA 2,5 KG
    Bende orda sıkça avlanıyorum özellikle çiçek balığının tadı gayet iyi tavada kızartırsanız birde çok küçük olmamak kaydıyla..

15. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    Düden'in kollarında (örneğin Cırnık) sazanı gözümle gördüm, hatta 1 tane kocaman alabalık tuttum 1 tane de düşürdüm ama alabalıklar doğal tür mü yoksa çiftlik firarisi mi bilmiyorum.. ve gördüğüm sazan beyaz ve hantal bi sazandı 2-3 kiloluk..

devletin bazı sulara balık yavrusu saldığını biliyorum ama bu işlemi gerçekleştirirken hangi kriterler baz alınıyor bilen varsa lütfen paylaşsın.. Düden'de gözümle gördüğüm türler yerel türler mi yoksa bi şekilde oraya nakledilmiş türler mi bilemiyorum.. örneğin bu leziz çiçek balığı diğer illerdeki göl veya çaylara salınsa ordaki ekolojik yapıyı bozar mı, bozmaz mı?

bi de bu çiçek balığını tutması da yemesi de çok zevkli, çiçek avına giden Antalyalı arkadaşlar bana cepten ulaşırlarsa kendilerine eşlik etmekten mutluluk duyarım. (0 555 737 35 31)

16. serdarcool07

serdarcool07 Serdar Koptur

Merhaba Abiler Bende Antalyadayım 2 Serdar olduk :) Ve 13 yaşındayım Buna Ragmen Oteki Serdar Abi Cok Az Balık tutmuş bence ben antalya varsak köprüsü kanalda tanesi 20 ila 22 cm arası 30 tane balık tuttum 4 bucuk saatte ve onemli bir sorum var benimkide bu balıkların aynısı cicek zehirli olanı varmıdır bunların yada yenilirmi yenilince birşey olurmu