Eğribük Edirne'nin Avarız Köyünde Tunca Nehri'nin bir kolu.Sık ağaçlarla kaplı kuş seslerinin eksik olmadığı muhteşem bir yer.Bu yeri bu yaz keşfettik.Balık olarak en Bulgar Sazanı(İsrail Sazanı,Havuz Balığı),Yerli Sazan(Bıyıklı),Trakya Levreği(Köstereç),Kefal,Nadir de olsa Miryana çıkıyor.Şu sıralar kuraklıktan dolayı su problemi olduğu için oraya gitmiyoruz.Yem olarak küspe ve solucan kullanıyoruz.Hamur ve diğer yemlere buradaki balıklar rağbet etmiyor.Hamurla bir tane bile balık tutamadık.Sizrisineklere dikkat.Tedbirinizi almazsanız yandınız.Fotolar Sony-Ericsson K750i ve Nokia 6270'le çekilmiştir.
mesut iri bulgar sazanlarımı yoksa irilerini senmi tutamadın yinede tebrikler bizim burada 3 kg ın altında olanlara iri demiyoruz arkadaşım yolun manisaya düşerse birkaç iri sazan tutalım seninle selamlar
hemşerim tebrikler ,mekanı biliyorum dün bende ordaydım ufak bulgar sazanı vardı .paylaşım için teşekkürler
Ali Hocam bu sazanın cinsi pek büyük olmaz.Fazla büyümüyor.Bunlar israil sazanından ziyade havuz balıkları dediğimiz cins.Ben yıllardır Edirne'de 300 gr'ından büyüğünü görmedim.Bunların renkleri gri.İsrail sazanları kahverengiye yakın.
Resimler için teşekkürler..Güzel bir manzarası var balıkların resimleri çıkmamış ama israil sazanı da bildiğimiz havuz balığıdır.Bulgar sazanı da başka bir ismi diye duymuştum.
Mesut cok tesekkurler.Fotolara bayildim. Mukemmel cekilmisler. Kismet bu. Bugun Bulgari yarin insaallah dev gibi aynalisi...Keyifle kal...Dahasina rastgele degerli dostum.
mRb eyribük gerçekten çok güsel bir yer ama gittiğiniz gün biraz yanlışmış sanırım. etraftaki çeltik tarlalarından dolayı su baya bulanık gözüküyor. gidip görülmesi gereken biryer
bu bulgar tekkelerinden çok güsel bi plaki oluyor ztn büyükleride başka türlü yemenmezz. küçüklerde tavada çıtır çıtır
Çok güzel balıklar mekanda çok güzel böyle mekanda balık tutulmazmı ya sanki balta girmemiş orman bizim adanada yok böyle yerler olsa ne balık tutarız be .. =)=)=)
Edirneli arkadaşları burada görmek çok güzel eğribük gerçekten çok güzel bir yer tunca nehirinin yatağı bozulmamış nadide yerlerinden biri su çok derin olmamakla birlikte orada görmüş olduğum elle balık yakalamaya çalışan yani kökleri karıştıran kişiler gördüm ama eğribükte geçen yıl büyük bir sazan kaçırdım ,bu sene gidemedim ama gerçekten doğa güzelliği bakımından ve piknik alanı bakımından çok güzel bir yer , bulgar sazanını ben tavada yapıyorum ve mükemmel oluyor balığın üzerine yatay çizikler atıyorum bıçakla ve gerçekten harika olyur ne kılçık kalıyor ne bişi cips gibi oluyor tavsiye ederim