Efsane Geri Döndü :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KorkutAta tarafından paylaşıldı.

1. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Teşekkürler Sevgili Volkan. Ben de senin anlatımından çok zevk alıyorum. O yüzden senin beğenmen gururumu okşadı.
    Müzipliğini yine yapmış, espriyi patlatmışsın: Tevekkeli değil, ben de o fotoğrafı bir şeylere benzetiyor, ama çıkaramıyordum. Meğer Kaptan Jack'miş. :p Birkaç okuyup her okuduğumda güldüm. Kara Olta'yla da iyi bağdaştırmışsın.:thumb:

2. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Emrah. İnşallah devam edecek. Efsane devam ettiği sürece :p

3. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Nuri Abi. Hikâyenin eksik kalan kısmını güzel tamamlamışsın. İlk makineli olta tecrübem aşağı yukarı yazdığın gibi olmuştu gerçekten :D
    Tabii bu günlere gelmemde senin de emeğin var. Her hafta inatla balığa gitmeye zorlamasan beni arada sırada balığa giden biri olurdum ve kendimi geliştirmek için bu denli uğraşmazdım. Birlikte nice avlara...
    Artık sen de yöntemlerinde biraz değişiklik yapsan, sazanda boili işini ciddiye alsan iyi olur.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çorbada bir tutam tuzumuzun olması bahtiyarlık vesilesi olsa da güzellikler adına her ne varsa, şahsından bizlere yansıyanların eseridir sevgili hocamız. Avcılık serüvenini bu balıkla taçlandırdın ancak öyle inanıyorum ki daha nice gönülalan avlara da imza atacaksın. Allah hayırlı günler, sağlık ve afiyetler versin, gerisi de gelecektir inşallah.:)

Biliyorsun ben biraz tutucuyumdur. Öyle her olaya kolay kolay dahil olamayan, intibak etmekte epeyi zorlanan, kerameti mevcut durumda menkul saymaya meyilli bir yapım var. Yeniliklere mesafeli oluşum balık avında da kendini gösteriyor tabi. Ama yavaş yavaşta olsa elimin yettiğince, gücümün çattığınca birşeyler yapmaya gayret ediyorum. Hatta bugün mesela; yemleme sapanının lastiklerini değiştirdim.:eek: :D Sağolsun gayet güzel kauçuk lastikler getirdiydi Ahmet abimiz. Bir takım da senin için hazırladım ilk av gününde sen de sapanını yenilersin.:p

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Muhterem Muharrem hocam ve Nuri ağabeyim, ellerinize yüreğinize sağlık... özlediğim manzaralarla keyiflendim sayenizde... dahasına inşaallah...

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    On numara,beş yıldız rapor olmuş sevgili Muharrem.Çıtada epey yükselmiş,sevgili Nuri ağabeyin her ne kadar boili moili olayına uzak dursada,yakında özel harmanlarla karşına çıkacaktır diye düşünüyorum.

Çıta seviyesini belirleyen balık için ayrıca tebriklerimi sunarım,Nuriye de rastgelir in.

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Sevgili İbrahim
    Ben de siz dostları rapor vesilesiyle de olsa görmekten, iki kelam etmekten büyük zevk duydum. Sağlıkla, mutlulukla, keyifle nice güzel raporlarda buluşmak dileğiyle... Kendinize iyi bakın, hoş kalın, esen kalın.

8. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Sevgili Fatih Ağabey,
    Raporu beğenmenize çok sevindim. Bazıları böyle uzun rapor görünce hiç okumadan sadece resimlere bakarak geçiyor. Ama sizin, bizim gibi gerçek balık tutkunlarının av anını en ince ayrıntısına kadar öğrenmek, avcıyla beraber o anları yaşamak istediğini bildiğim için raporu biraz uzattım.
    Nuri Abinin boiliye geçme, hele de boili hazırlama konusunda çok cehdedeceğini sanmıyorum. Zira o, bir yöntemin işe yaradığı veya yaramadığı konusunda bütün ihtimalleri sıfırlamadan ikna olmaz. Son iki üç ayda boiliye geçmemizle birlikte ben av verimini hem adet hem boyut olarak ikiye katlamama rağmen o hâlen bunların tesadüfle olduğunu düşünüyor.
    Çok teşekkür ederim muhterem abim. Hoşlukla esen kalın.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Özlem giderecek avları, keyifleri inşallah senin kaleminden de görmek nasip olur İbocan.

Gitgide arayı açan paylaşım ve muhabbetlerimiz öyle bir hal aldı ki mekansal yakınlaşmayı da berhava etti. Güya umuyorduk ki; ya sen, ya bizler atlar gideriz/geliriz birbirimize.:eek:

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Saygılar, Fatih ağabeyim.;)

Boili olayı zor-zahmetli bir olay, ben gibi bir tembeli biraz aşıyor.:eek:

Hazır boili ise içime sinmiyor.

Şimdilik sevgili hocamın boililerini test etme aşamasındayım, yalnız işe yararlılığı konusunda henüz yeterli kanaat oluşturamadım.:D :eek:

"küçük balık alıyor" dediği boncukla 7,4 kg.lik bir tosunu avladıydım ve daha büyüklerini de vadediyor. Bu hissiyat, bulunduğum yerde durmamı telkin ediyor şimdilik, bakalım?:)

11. Genesiss

Genesiss Gürcan

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Piuma Power, Yamaga Blanks Early 94mhr
    Favori Makine:
    Daiwa Surf Basia 25 QD, Daiwa Certate 3012H
    Muharrem abi tebrik ederim, okuması çok zevkli bir rapor ve muhteşem bir sazan..... Abi yalnız değilsin, ben de 4 sene öncesine kadar kancadaki yemi göle atmazdım balıklar doymasın diye :)

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Gürcan. Beğendiğine sevindim. Yemleme olayından bihaber insan düz mantıkla sadece iğnenin ucundaki yemi balığa reva görüyor. :)

13. Lookman

Lookman Lokman

Favori Kamış:
    Albastar 3233 Galaxy
    Favori Makine:
    Shimano Sahara
    En İyi Avı:
    Çipura, 1.5 Kg
    Sevgili hocam ne gündü ama!!!

Tam bir adrenalin patlaması yaşadık.. Kerem'e balık sevdası aşısı tam tuttu. Her sabah benden önce uyanıyor, benim yatağın başında bitiyor..
    Soru şu: İşin tatiy mi? Bu gün bayığa gidiyor muyuz?:) Artık iflah olmaz:))

Anlatımın için teşekkür etmiyeceğim.. Edebiyat profesöründe o kadar olsun artık:)

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Sevgili Lokman,
    O günün kötü tarafı şu oldu: Çıtayı çok yükseltti. Artık 2-3 kiloluk balıklar çerez gibi geliyor. :D Kerem'in yanaklarını benim için sık. İyi bayramlar.

15. msalih

msalih m.salih

Muharrem hocam;
    soluksuz okunan bir serüveni paylaştığınız için teşekkür ederim
    Maşşallah hemde 41,5 kere ki bir sonraki avda (muhtemelen bu gün) 24 kg balık sizin olsun

bu vesileyle Nuri abime de selamlar saygılar...

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    24'ü bırak, 2 ve 4 kg bile bulamadık.Yanlış yere konuşlandık abici, Meteoblue bizleri ters köşe yaptı. Ha şimdi, ha birazdan diye diye rüzgarın dönmesini bekleyerek akşamı ettik. Hoca yine yapacağını yaptı ve 2 adet sazan aldı.:) Ben de yapacağımı yaptım, banghead tek vuruşta yine kösteği kopartarak günü sonlandırdık. İyi bişeye benziyordu ama:eek:

Hocamın balıklarından yaklaşık 2 kg. olan hariç -ki limit dahilinde idi ancak "küçük" diye- diğeri salındı.

Aleyküm selam, kendine iyi bakasın gubani.;)

17. hasanahsen

hasanahsen HASAN

Çok güzel,maşallah. :)

18. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, Hasan.