Ege Bölgesi Av Alanları ve Çevresi

Konu, 'Bölgeler' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. VONALI

VONALI

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 2,5 kilo
    Büyüksün

ELLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN...

2. gürkan1977

gürkan1977

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    10 kilo üzeri mıgrı
    Izmirli Avcilar Yardim

herkese merhabalar.uydu kanallarında izlediğim bazı kanallarda tatlı su avını görünce epey özendim.şu ana kadar hep deniz avı yaptık.şöyle izmir çevresinde dere göl balık avlanılan bildiğiniz yerleri paylaşırsanız çok sevinirim.birde bahsetçeğiniz yerlerde hangi cinslerin bulunduğunu da paylaşırsanız inanın hem benim için hemde benim gibi bilmeyip öğrenmek isteyen arkadaşlara çok faydası olacak.şimdiden herkese çok teşekkürler

3. yalcinicli

yalcinicli

Gürkan, Ege bölgesi için zaman yasağı başlamış durumda. Haziran 15 e kadar denize takılmaya devam edeceğiz.

4. gürkan kardeşim daha 3. mesajın..
    site içinde biraz dolaş bu kanuda bilgiler var.. bulamazsan yardımcı oluruz tabikide..

5. gürkan1977

gürkan1977

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    10 kilo üzeri mıgrı
    yalçın bey zaten sık sık balığa gidemiyorum.yasak varsa tabiki bekleriz.bildiğiniz yerleri paylaşmak isterseniz memnun olurum,sadece hafızama yazayım bir kaç yer bileyim yani.

6. gürkan1977

gürkan1977

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    10 kilo üzeri mıgrı
    bülent bey ben öğrenmek istediğim şeyle ilgili uzun zamandır araştırıyorum,merak etmeyin bu siteyide üye olmadan çok önceleri de araştırdım.fakat ciddi anlamda yer tarif eden paylaşmak isteyen yok gibi.

7. sevgili gürkan zamanı gelince paylaşırız elbet..

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3422 ;)

8. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    İzmir'de gece avı yapılabilesek bi kaç yer öğrenmek istiyorum

İyi günler ben ilk kez İzmir'de gece avı yapmaya karar verdim ama bildiğim bi avlak yok. Bana avlanabileceğim yerler söyleyebilirmisiniz? şimdiden çok teşekkür ederim.

9. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    dün gece gitmeyi istiyorsum olmadı ama nasipse bu gece bende gideceğim bakalım nereleri tavsiye edecekler bende bekliyorum

10. Gece avını kıyıdan mı yoksa, tekneden mi yapmak istiyorsunuz

11. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    - Sahilevlerinin en sonundaki askeriyenin duvarının orada avlanabilirsin ama havaların biraz daha daha dogrusu suların biraz daha ısınmasını beklemeni öneririm.

- Çeşmealtında iskele tarafında urla kemik hastahanesi(ada hastahanesi) civarı.

- Güzelbahçe 1. liman.

Benim yakın bir yerlere gitmek istediğimde ilk tercihlerim bunlar.

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    foça taraflarında bildiğiniz bir yer varmı kıyıdan av yapılabilecek

13. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000

O taraf bana uzak kalıyor.O yüzden gitmedim foça taraflarına.Karşıyaka tarafında oturan arkadaşlar daha yakın oldugu için foçaya bu konuda yardımcı olurlar size.

14. gürkan1977

gürkan1977

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    10 kilo üzeri mıgrı
    narlıdere istihkam viyadüklerinin ordan güzelbahçeye kadar gece mamun ve boru kurduyla çok güzel levrek çıkıyormuş,hemde kıyıya yakın atçaksın oltanı.ancak bir tek şartı var deniz köpürürcesine dalgalı olacak.yoksa hiç şansını deneme.ordan çok levrek avlayan birisinden öğrendiğim bir bilgidir.

15. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    foça gencerli son durum

slm arkadaşlar. Hayrlı haftalar diliyorum. Cumartesi akşamı gittiğimiz yeni foça gencerli plajından pazar günü öğlen ayrıldık. Yem olarak boru kurdu, sülünes kullandık. Ben 4 kamış , eşim 1 kamış ve yanımdaki arkadaşlarda 1'er kamış attılar. Ayrıca aynı sahilde bizim gibi avlanan ama adam başı 10'ar kamış atan başka avcı arkadaşlar da vardı. Biz 1 tane iri mırmırın dışında elle tutulur birşey tutamadık. Civarımızdaki avcı arkadaşlar la da aralarda sohbet ederek tanıştık. Ama ne yazık ki onlarda da elle tutulur bi av yoktu. Sonuç olarak gencerlide mırmır henüz daha başlamamış. Ben ve arkadaşlarım stres dolu haftanın ardından yaptığımız bu kampla tüm stresimizi attık. Çadırımızı kurduk, ateşimizi yaktık. Mangalda akşam yemeklerimizi hazırladık. Arada tekirledik, arada çay kahve içtik. Saz çaldık şarkı söyledik. Mükemmel bi kahvaltı yaptık ardındanda toparlanıp evlerimize hareket ettik. Stressiz bir şekilde haftaya başlamak ne güzel. Sizlerede stressiz başarı dolu bir hafta diliyorum.

16. SERKANMHS

SERKANMHS

Favori Kamış:
    OLTA,
    En İyi Avı:
    KARAGÖZ 300-500 GRAM
    15.04.2007 Yenifoça

Yer: Yenifoça
    Mevkii: Gencerli

Pazar sabahı saat 9:00 sıralarında Gürol Kaptan (kayıkçı dede) oğlu serhat ve ben 4,5 mt lik güç isimli teknemizi suya indirdik. Hava mükemmel denecek kadar güzeldi. Denizde one keza aynı güzellikteydi. Kıyıdan yaklaşık 2-3 mil kadar açıldık. Gürol Kaptan derinde balığın daha fazla olduğunu ve geçen ay yaklaşık 2 kilo civarında mercan çektiklerini söyledi. Neyse av yerimize saat 9:30 civarında vardık ve gürol kaptan ilk ben bir atayım sizde ona göre oltalarınızı bırakırsınız dedi. İlk deneme gürol kaptan yaklaşık 5 dakikalık beklemenin sonunda oltasını hızlı bir şekilde çekmeye başladı. Sonuç 1 adet güzeller güzeli mercan ışıl ışıl yüzler güldü. Oltalar suya ama sonuç inanılmazdı.:eek: :eek: :eek: YOKKKK. Nasıl demeyin oltalarda tık yok yarım saat bekleyişin ardından gürol kaptan yer değiştirelim dedi. Yaklaşık ortalama 5 yer değişikliği ve sonuç peşimizden gelen martılara verilen ot balıkları saat 17:00 sonuç 2 mercan 1 izmarit inanın insanda zevk kalmıyor. Ama neden çünkü balık yokk nerde bu balıklar neyse iştahımız kapandı ve geri döndük. Günün sonunda iyi bir tekne gezisi mükemmel bir deniz ama hırs yaptık Hep beraber mayısta eski foçaya gideceğiz. Dediklerine göre bol bol isparoz, kopez, mercan (olabilir), karagöz toplamaya :D :D sanki ağaçtan meyve toplarmış gibi ayy şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum. Ha bu arada av yasağı başladı. Gırgırlara yasak geldi şansımız biraz daha arttı tabii varsa :D :D :D herkese bol şans

Son düzenleme: 16 Nisan 2007
  17. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Hakan abi zaten bu aralar kimsede oyle aman aman balık yok,bu aralar en mühüm şey balık avlama cümlelerinden sonra gelen yazdıkların...mangal..çay...stressiz bir hafta..daha ne olsun...Çok güzel geçmiş herşey..Eşin de sana eşlik etmiş,olay budur!! Balık avı sevmeyenle evlenemiyeceğim bu gidişle:)

18. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    eyvallah

kardeşim benim doğru söylüyorsun. Önce kız arkadaşınla bi iki kere dışarı çıkacaksın. Sonra bi gün tası tarağı toplayıp senin en sevdiğin avlağa kız arkadaşını götüreceksin. Sen orada tüm hünerlerini sergileyeceksin. (Çadır kurma hızın, onun için uyku tulumlarını hazırlama ilgin, onu üşütmemek için çabalaman, hazırladığın manğal, sofrayı nasıl kurduğun) Sonra orada av için çabalayacaksın, hatta ondan yardım isteyeceksin. Canım şu kamışın ucunu gerermisin? Pardon yaa ben klipsi tutuyorum sen makaradan sararmısın gibi... Sonra o bu konuyla ilgilenecekmi, ilgilenmeyecekmi bakacaksın. İçinde bi merak uyandıysa ve oda iğneye yem takmak istiyosa (ki kimi bayan ilk seferinde iğrenir o yemlereden) tamadır bu iş. Hemen döner dönmez bi deniz kenarında evlenme teklif edeceksin. Unutma evlendikten sonra balık için izin almak çok zor. Belki yılda 2 defa... Ama onada avı aşılarsan neredeyse ayda 2 defa gidebilirsin. Ve kesinlikle eş seçimin de doğru demektir.

19. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum

tecrübe konuşuyor yaaa!!! :) Teşekkürler abi bu ''önemli'' bilgiler için...

20. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    paylaşımınız için teşekkürler