el yapımı sahte balık hakkın da

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Recep abi o bildiğimiz yay..onu nasıl bükeriz öyleidk tavsiye edilen gaz tel i az çok hatırlar gibiyim..o biraz ince kalmıyormu:confused: cam rapalada kullanılan çelik teli nerelerden temin edebilirim..o istediğim kalınlıkda ve tahminimcede ucuz fiyatı:)

Recep abi resimler ile gösterdikleriini zamanla temin edeceğim teşekkür ederim..marangoz arkadaşım var.onda bu tür aletler vardır..şimdilik ordan yola çıkabilirim:)

2. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    nette gördüğün sahteyi yazıcıya indir.yazıcı yoksa.kopya kağıtları var.pc nin ekranına yapıştır,sahtenin üstünden çizimini yap...çiz modelini kes biç yap..hihi bir sefer para vereceksin bu malzemeye..o kadar çok pahalı ürün temin etmiyeceğim..maden china da işimi görür;) sonuçda az buçuk ağaç yontacağız.bizim bir akraba var memlekette.ver eline çakı,zımpara ve ağaç..10 numara işçilik çıkarır :)

sıradan sahte deyil.yurdumuzda olmuyan pahalı ürünleri kopyalama niyetindeyim:)

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gaz kaynak telinin kalınlıkları var, 0.8, 1.0, 1.2 vs gibi. En kolay bulabileceğin bu, sanırım Antalya'dasın zira. Sanayide istemediğin kadar bulursun.

Sorun bulmak değil. Bunlar ve diğerleri makara ile satılır, metre ile alamazsın. Makara'sı ise baya iyi rakamlar eder, pahalıdır, çoğu da kullanılmaz, kalabalık eder.

Diğer yandan hobi malzemesi satan yerlerde amaca uygun teller de bulunabilir, ama gene pahalı olurlar.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir ara hatırlatta sana bir kıyak yapayım. Bunların, damaklarının, profillerinin filan hazır şablonları var bende, pdf olarak. Hatırlatırsan yollarım, bastırır kullanırsın dilediğin gibi.

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi sadece su üstü çalışacağım:) boya yerine daha basit işlem olarak balık derisi uygulamayı düşünüyorum..üstüne bir cila yada vernik tamammı dır sizce:)

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Oje faydalı bir icattır.

Karşındaki balık. Bir memeli, bir kuş değil. Yemin gözünü anlayacak, pulunu farkedecek filan bir nörolojik sistem yok bu hayvanda. Görüşleri ve algı sistemleri buna müsait değil.

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bence hic ugrasma tahta ile,kendine bir kalip yap ve dökerek Plastikten cok iyi malzemeler elde edersin...

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Benim Zalt sahtesini plastikten dökerek yapmis oldugum sahteler..

Uploaded with ImageShack.us

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar abi oje nin sağlamlığı iyi,boyamış olduğum sahteler var,taş gibi oldu deyim yerindeysehihi yeri gelecek onlarıda kullanacağım:)

Selim abi,işi öğrendikce bahsettiğin yöntemi uyguluyacağım abi:)
    bu arada abi,gökte ararken seni yerde bulduk:) ne güzel sahteler yapmışsın abi öyle:) ben istiyorum böyle yapabilmek..maşallah maşallah..çok beğendim sahtelerinizi..:)

nasıl plastik den döküm yaptn abi:confused: bunun ham maddesi nedir? silikon kalıp yapıp,bunun içine döküptemi çıkardınız bu sahteleri,yoksa alçı kalıp filanmı yaptın abi..cillop gibi olmuş vallah:) bu arada ne tür bir çelik tel kullandım abi..adı varmı bunun:confused:
    ben sizin gibi yapayım ahşap ile filan hiç uğraşmam vallahhihi

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben silikondan kalip yaptim ve bu kalibin icine dökerek elde ediyorum bu sahteleri,döküm yaptigim maddenin adi Biresin G27 sayet agir olmasini istiyorsan sahtenin,düz döküyorsun karisim yok..Yüzen sahte istiyorum dersen bu seferde karisima Microballons katip döküyorsun yani anlayacagin her türlü sahteyi elde etmek mümkün..Boya isinide airbrush ile halediyorum,el ile boyamaya bile degmiyor cokta basit kulanimi,uzun vadede ugrasacagim diyorsan tavsiye ederim,Haa celik olarak bir cok degisik tel kulaniyorum,VA kaynak teli,bizdeki adi ile Klavye teli ve burada bir hobi dükanindan almis oldugum paslanmaz celik teller,daha sorun olursa ben buradayim...

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yok ben illaki tahtadan sahte yapmak istiyorum dersen,bu videoda 1/1 kopi yapilarak tahtadan nasil sahte yapildiginida gösteriyor,bu kopi aletini yapmasi zor olmasa gerek,fazlada bir para tutmaz...

http://www.youtube.com/watch?v=95fD3kIqHSY&NR=1

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim Selim abi:) diğer yazılarınıda okudum:) ahşap sahte yapma hususunda bu gün aklıma gelen şu oldu..dünde bir japon un videosunu izledim..oda fikir verdi,adam çakı ve benzeri kesici alet ile.sahteyi yaptı bitirdi:) hiç elektirikli alet kullanmadan..balsa ağacı çok yumuşakmışhihi ve adam bir marka olmuş..sahtesi için özel etiket bastırmış:) diğer aklıma gelen şey..dedim memleketinde o mağradaki taşlara nasıl şekil vermişler alet edavat yoksunluğu döneminde.eski insanlar..nasıl oymuşlar kayaları anlatamam görmeniz lazım:) dedim sen onların torunusun bunu yaparsın:D

bu videodaki adamın tüm paylaşımlarını izledim abi,burdanda fikir edindim..bu video nun sonunda sahteye bir balık biniyor.o neydi öyle:hungry:

bu gün hatunuda alarak ırmak kenarına frühstück yapmıya gittikhihi benim çin pazarına gidip birşeyler bakmam lazım dedim..siprey vernik aldım.zımpara aldım..kıl testere bıçağı..bir tane vernikli fırça sapı aldım:) matkap var,nere koydum bulamıyorum.yahut biri aldı getirmediidk benim mesleğim su tessisatı üzerine aslen..bayağı bir takımım var abi şimdilik..mengene alacaktım vazgeçtim.komşumda vardı.son dk aklıma geldi,oda balıkçıreeling sık sık balığa gideriz..

kalıp dökme ve içeriği hakkında halen bilgi topluyorum.malzemeler hususunda..çelik tel için sanayi ye gitmem lazım..onu bükmek için..dün gece youtube de çeşitli aparatlar izledim..ondanda pratik birşey yapacağım..
    yola düştük ufuk uzakda deyil.yıldıramaz benihihi

14. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Kadir kalıp almak için RTV2 diye bişi var bi araştır istersen.

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi o aklımda burdaki bayilerde fiyat araştırması yapacağım,burda bulabilirmiyim o ayrı muammmahihi ucuz yollu kalıp alma yöntemleride var.onlarda aklımda..:)

16. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Merhaba Kadir bey , sahte balık yapımı hobi olarak çok güzel. forumda bu konuda uzmanlaşmış kişilerin çalışmaları mevcut. bende bu işe merak saldım . ama forumdaki ustalarımızın yaptıklarının kıyısından köşesinden geçmez. :D test merkezi olarak kuş uçmaz kervan geçmez yerleri deniyorum.:D :D işin sonunda rezil olmakta var. yalnız baktım sahte yapacağım diye bi dünya para harcamışız. astarı yüzünden pahalıya geliyor , bende ucuz sahteleri modifiye ederek az parayla çok iş yolunu seçtim. seçim senin bence modifiye işi daha ucuza geliyor.:) yılın 365 günü sahte atma imkanımız yok .mevsiminde 3 -5 kere gidebilirsek ne ala. çelik teller için kum eleklerinin telleri daha sağlam , paslanmaz ve çeliktir. karaköy hırdavatçılarda çok aradım ama sadece tel olarak satan bir yer yok. ancak imalatçılardan veya çelik yay üreten yerlerden temin edilebilir. başarılar, rastgelsin.

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çelik teli bulamasanda fikir verdin banahihi telefon koblaları var kalın ve çelik telli.aynı zamanda çelik tel destekli elektrik kabloları var:) bunların telleri çok sağlam.tam aradığım tip:)
    sanayiden yeni geldim.ustaların işleri başlarından aşkın.tanıdık ustanın dükkanını bulamadım..hırdavatçılarda galvaniz tel var sadece..
    ahşap konusuna gelince popper sahte yapmak daha basit.şuan için ona meyilliyim,balsa ağacı ucuz bulursam bir yerlerden..oynaya oynaya öğreneceğiz..O usta arkadaşlarda sizin beğenmediniz sahteleri yapa yapa öğrendilerhihi normal ağaç a şekil vermek zor olur..

silikondan kalıp çıkarıp.yine plastik malzemeden döküm yaparak bire bir aynısını çıkarıyorlar..konu içersinde var.bu yöntem daha basit ve daha başarılı bir işçilik..malzemesini temin etmek gerek..

el işçiliği ile yapılan sahte, video,
    bu işi iyi prof bir şekilde yaparsan.para bile kazanabilirsin oturduğun yerde :)
    https://www.youtube.com/watch?v=TB5dml_9aJM&playnext=1&list=PL336F8F209E345429&feature=results_main

18. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Kadir Bey,

İhtiyacınız olan Paslanmaz Teli ararken Argon (TIG) Teli yada Gazaltı (MIG) Teli olarak arayınız. İlk söylediğim 1.2 mm. den bşlar ve 3.2 mm.ye kadar gider. Teknik hırdavat satan yerlerden adet olarak da alabilirsiniz. 100 cm.lik çubuklar halinde bir kutuda 100 adet gibi satılır. Diğeri ise gazaltı (MIG) teli diye geçer. Yine krom renkli paslanmaz olanını almalısınız. Bobin olarak satılır. 0.8 mm.den başlar, 2.4 mm. ve hatta 3.2 mm.ye kadar devam eder. Bunu işlemek yapısı itibariyle çubuk şeklinde olanını işlemekten kolaydır. Her iki Tel Grubu da çeşitli paslanmazlık kaliteleri ile anılır. Bunlar 304 kaliteden başlar 318 L'ye kadar devam eder. Sizin işinizi 304 yada 308 kalite olanlar bile görür. Kesinlikle paslanmazdır.

19. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Bu tellere şekil vermek için en ideal aparat küçük, masa kenarına monte edilebilen mengenedir. Geçmişte çelik eşanjör vs üreten büyük firmada çalışmıştım. Orada malzemeler konusunda da kendini geliştiriyor insan. Teknemde sırtı da ve yemli beklemeli avlarda kullanılmak üzere çeşitli aparatlar yapmıştım. Size faydası olacağını düşünerek bulunduğunuz yöredeki tüm teknik hırdavat satıcılarının bir listesini gönderiyorum.

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi teşekkür ederim ilginize:) .listede adı geçen 3 yere sordum bunlardan biri en büyüğü burda,ellerinde kalmamış:)
    teli buldum sayılır abi..elektirikçiye gideceğim..çelik telli kablolar var çeşitli kalınlıklarda.dış hatlara asmak için kullanıyorlar bunu.kablo esnemesin diye..bu tel işimi görür..onu bükmek için mini bir aparak yapacağım:)