el yapımı sahte balık hakkın da

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
  2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ordan alışveriş yapmasakda faydalı bilgiler varmış teşekkür ederim:) tel konusuna gelince biraz dan çıkacağım araştırmaya..muhtemelen buldum gibi:) aslında bu işi meslek edilen ustalardan da tel konusunda açıklama beklerdim..onların kullandığı tel daha hesaplı..yinede özelden olsun burdan olsun..bu işle sadece hobi olarak ilgilenen ustalarımıza teşekkür ederim :)ellerinden geldikleri kadar yardımcı oldular,sağolsunlar :)

2ci sahteyi bitirip 2 sini bir deneyip videoya çekmek için..balıkavı işini erteledim.kısmetse sabah suyunda denenecekler.bu seferkiler biraz daha acayiphihi

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    hadi hayırlısı. abi sen bu işe iyice sardın valla. bizde merakla beklemedeyiz. yakın zamanda sitede açmanı da bekliyoruz ama.

4. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir Hocam,
    Merakla bekliyorum. Ben de bildiğimiz sasilerde alt kısımda kullanılan üçlü kancalardan ve pozisyonlarından biraz rahatsızım o yüzden o tellerden savage gear 4 play'lerde kullanılana benzer bir ara parça planlıyorum. O yüzden araştırdım çelik telleri. Bakalım sonuç nasıl olacak?

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu gün 3cü sahte ile uğraştım.vakit geçmeden biraz kestirince geç oldu.tel aramıya çıkamadımhihi 3cü bitirdiğim sahteyi tekrar gözden geçirince.görüntüsü hoşuma gitmedi,yeterli malzeme olmayınca:( balık dersinden yapmıştım.malzeme yetmedi,somon balığı nın kuyruk derisi bulmuştumhihi geri söktüm..şimdi üzerindeki tutkalı kaldırmak ile meşgulüm..ilk uygulayacağım yöntemi deniyeceğim..

1 ve 2 nolu popper un aksiyonunu videoya çeker yayınlarım:) 3cü yü tekrar ele alacağım..

çelik teli temin edince yayınlarım..ilk önce olurmu ne kadar dayanabilir onun hesabını yapmam lazım:)

6. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Kablo tv hatlarının çekildiği kablolarda da var Kadir :) sen söyleyince aklıma geldi ;) Baktın bulamadın al eline yan keskiyi at kendini sokaklara :D :D bir ara kafayı bozmuştum ama :D teli bulunca vazgeçmiştim gece operasyonundan :D :D :D :D

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi dün kediye mama vermek için bir deliğe elimi uzattımhihi delik deyilde.çöp kulubesinin arka tarafı.altı açık olduğundan ön kısımdan vereyim dedim.o ara birde ne göreyim benim aradığım kablo tam köşede duruyor:D dedim ne kadar ballısınhihi kedi yemleme işi devam edeceğinden..orda unutmuşum kabloyuhihi çokda üzülmedim.o benim aradığın sertlikde deyildi..2 sert bakır telli, ortasında çelik tel var abi,rengi siyah.bu dış hat telefon kablosu..ben diğer eve hat çekmek için 140mt almıştım..ordan hatırlıyorum.o daha sertti,

yaptığım sahteleri tekrar elden geçireceğim...ama ağır ağır..uygun malzemeleride temin edeyim..eli yüzü düzgün birşeyler çıksın ortaya istiyorumm...:)

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir Hocam,
    Dün paslanmaz çelik için olan kaynak tellerine baktım. 1 mt boyda, 1,6 mm çapında, hafif esnek ama oldukça dayanıklı gibi duruyor. 4 adedine 1 lira gibi birşey ödedim. Bence onlardan denemelisin...

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o telide bir araştırayım:) dün malzeme almıya gitmiştim ev için.aklımda tel de vardı.alacağım dükkanın önünden geçtim,almadan geldim ya:D kafa dalmış.eve gelince jeton düştühihi

10. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir Hocam,
    Teli deneme şansım oldu. Oldukça sağlam ama dolayısıyla şekillendirilmesi o kadar da zor bir malzeme. Bir kez monte edildikten sonra bozulmasının imkanı yok.

Okulların açılması dolayısıyla bütün marketlerde kırtasiye malzemeleri var ve aşağıdaki kitap kabı ilgimi çekti. Müthiş renkleri var ve bence rapalalarda denenebilir. (Bu arada bu malzemenin ön yüzü baskılı, resimdeki ise arka yüzü)

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yeni yapacağım popperun dış yüzeyi böyle olacak:D

tel konusunda yine fikrim geldihihi
    biliyormusun bilmiyorum..telefon direklerini gerdirdikleri çekil tel var.örgülü.kalemden birazcık daha ince..bu tam aradığımız çelik tel işte:) örgüyü aç bir tanesini kes bük yap..:)
    benzer halatın yüksek gerilimde kullanılan çelik halatları var..biz onlar ile tıkanan su giderlerini açardık zamanında..mesleğim su tesisatçısı:) ordan jeton düştühihi
    tedaşın hurdalığında yahut telekomun hurdalığında bulunur bunlar..sanayide hurdacalardan alıyordu ustamız bu halatı..:)

dün çatının terasında çelik tel buldum:D diğer popper sahtelere uyguladığım kalınlıkda.oda işimi görür şimdilik..:)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

12. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Bu başlığı yeni gördüm Kısa bir göz gezdirmeden sonra farkettim ki önerilen tellerin çok büyük bir bölümü paslanacaktır. Ben Ben paslanmaz krom çelik 316 yumuşak tel kullanıyorum. Sanayi sitelerinde yay işi yapanlardan isteyebilirsin. 0,9 mm kalınlık yeterlidir. Kolay gele...

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolun Cömert bey not aldım.araştıracağım burdaki sanayide:) teşekkür ederim

14. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir Hocam ben bile bu kaplama kağıdına bakarken gözlerimi alamadım. Hologramlardan bile daha yanar döner ve güzel renklere sahip.

Cömert Hocam bugün kısmetse Ostim ve İvedik'deki 1-2 yay firmasına bakacağım... Teşekkürler.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Alttaki GT'ye tamamda, bizim balıklar beğenir mi o sahteyi, ona pek bir şey diyemem.

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    onlar zaten hologramlı kağıthihi onlarla meşgulüm;)
    benim kankim öyle kolay kolay beğenmez,o beğendi ise iş tamamdır:D 2 gündür malzeme arıyorum..yarım yamalak buldum...:) bu sefer tamam bu işhihi şuan acele etmeden sadece düşünüyorum kaç tane farklı sahte yapabilirim diye bu malzemeden:)

tel konusuna gelince sanayide yaycı yokidk zaten olsa şaşardım bu manavgat gibi yerde..:rolleyes: o yok bu yokidk antalya da olsa bulurum..

tel konusunu hallettim artık..en azından benim yapacağım sahtelere has tel konusunu çözdümhihi

ne mi bisiklet cant teli:) tanesi 25 kuruş..çok alırsan daha aşağı alırsın dedi adam:D
    şimdilik 4 tane alıyım bükeyim beğenirsem alırım dedim paketi:) tam benlik bir malzemeymiş bu ya:D paslanmaz..sert yumuşak..bükülüyor..
    polyester sahtelerde kullanılan kalınlıkda bir tel..canın sıkılırsa değiştirmesi kolay:D (benim yapacağım sahtelerde)

dün oynar göz buldum hemide kocamanhihi 100 tanesi 3.75 tl..10 kuruşdan birazcık büyükhihi kitapçılarda satılıyor..;)