Onurcum ilgine çok teşekkür ederim.Ben bunun gibi bikaç tane devre şeması buldum.Ama asıl sorun bu devre max.kaç amper taşıyuabilir.çünkü benim motor max.30 amper.Ve ayrıca,bana devre elemanlarınında bir listesinide çıkarabilirmisin?.yani bu tür devre çok var ama,ben elektronikten çok iyi anlamadığım için,devre elemanlarını n et çıkaramıyorum.Gerçi üzerinde yazılı çoğu ama,yinede sen asıl Amper meselesine bi açıklık kazandırırsan,çok yardımcı olmuş olursun.Eğer ki bu devre 3o amper i kaldırmazsa,onun için ne eklenebilir,neler yapılabilir..? Çook teşekkür ederim... Ayrıca belirtmekte fayda var,ben o siteyi zaten inceledim.ve bunun gibi onşlarcasını.ama hiçbiri net amperi yazmamış,yazsada gücü yetmiyo. Ben buldum aslında 30 amperlik bir devre ama,oda hazır ve satılık.hemide taaa Amerikanya'da...
ONUR 'dan Alıntı:''bu gönderdiğim devre örnektir,üzerindeki tristörü ve diyotu motorunuzun çektiği akıma göre değiştirmek gerekir. özelden ulaşabilirsen daha çok yardımcı olabilirim.'' Kardeş afedersin şemanın altında cevabımı sonradan gördüm.tamam,özelden irtibata geçelim olur...Teşekkür ederim
Ben 35 amperi kontrol ediyorum..hemde 2ma ile 35a.arasını..Ama dediğim gibi.. Direk voltaj bölücü olarak değil,3055 lerin beyz voltajı konturolü için
slm Eminönü galata marine de bahsettiğim motorun yani yerli üretim dediğim motorun 3 modeli var biri 1.5 beygir biri 3 bygir biri 5 beygir olarak satılıyor ama kaç amper olduklarını bilemiyorum Lakin 5 beygir denilen motorun (15 dakkada) çalışmalarda aşırı ısındığını biliyorum kabloları sık sık kısadevre yapıyor ama o motorun dahi hız kumandası yok ama onlarla konuştuğumda bu model üzerine çalıştıklarını söylemişlerdi. ama heniz yapamadılar sanırım sanırım 5 beyg motor yüksek akım çekmekte. Siz motoru bitirdiğinizde kaç amper bir akü kullanacaksınız bu iş için ? serkan.ist@mynet.com adresinden bana ulaşın iyi çalışmalar
çekilen akım aslında değişken.Yani ortalama 3-5 Amp.arası.yalnız,yapılan elektronik devresi nin ise,max.30 amper e dayanıklı olması gerekiyo.Bahsettiğiniz marine bence olayın üstüne düşmemiş.Yoksa ben bireysel olarak yapmak üzereyim,onlar Ticari olarak çok daha ciddi ilgilendikleri takdirde bu devreyi herhangi bir elektronik firmasına çokda düşük bir maliyette yaptırabilirler.Tabi işin içine kutulama ve tabiiki,Patent giriyo.Valla ben yapınca bunu daha da geliştirip,Patentlemeyi düşünüyoruym. Bu motorlar için taa Çin e kadar irtibat kurtdum.size söyleyimmi Çin de ne kadar bu motorlar?hani burda en ucuzu 350 ytl. Çin aldığım en düşük fiyat,tam 66$ yani bu günün parasıyla,yaklaşık 76 ytl !... (33 Lbs.için geçerli bu fiyat) Direk farbrikalarla irtibata girdim.onlarca Fabrika peşpeşe listelerini ve ürünlerinin özelliklerini yolluyolar.İlgi Alaka o biçim yani.Bunları neden anlatıyorum?ülkemizdeki firmalar,işin b..kunu çıkarmaya alışkın oldukları için, yaklaşık %700 gibi bir kar marjıyla sürüyorlar piyasaya.Diyeceksiniz ki,ee bunun kargosu var,şusu var,busu var....Yooo öyler abarttığımız gibi de değil.Gemiyle yaklaşık 2 ayda geliyo Mersin Limanına,ve inanamazsınız, sadece 7$ taşıma ücreti...Yani bu işi sektörel bazda düşünmüyor değilim... Neyse,bunlar işin detayları...Son anlattrıklarımı ne diye anlattım?biz bu Hobi ye,hatrısayılır paralar harcıyoruz.Ama Deve nin boynu göründüğü kadar da eğri değil.çoook ucuza getiriyorlarrr,,hemde çoookkkkkkkkkk......... Ve Bot fiyatlarına inanamazsınız...Zodiac tipi botlar öyle fiyatlara satılıyoki,,kafaları yememek mümkün değil...Haa şimdi diyeceksiniz ki,e Çin malıda,ondan bu kadar ucuz...Alakası yok,Çin de de,teklif ettiğiniz kaliteye göre ücret talep ediyorlar.Yani,Mesela diyosunuz ki adamlara.bana bi şu şu özelliklerde bir saat yap.cevap,Hayy hayy!:Ama lütfen bize söylermisiniz,kaç dolarlık olacak?...İşte bu sorunun cevabı,ürünün kalitesini belirtiyo... Sevgi ve Saygılarımla...
Aynı araştırmaları bende yapmıştım bot ve elektrikli motorlar hakıında ama min 10 tane gönderiolardı burdan çağrıda bulundum birlikte getirelim die ama cevap alamadığım için ihtiyacımı burdan karşıladım. Ama gerçekten çok büyük ucurumlar var.
BU devre ile istenilen devre arasında gözden kaçırılan çok önemli bir ayrıntı var..Dimmer devrelerinde çoğunlukla 220v.kullanıldığından ve yük lamba olduğundan 1-1,5 a.akım çekilir.Bu nedenle bu devrelerde genellikle kolay olan voltaj düşürülür..Ancak burada kullanılan dc motor aynı watta olsa bile olsa gücün karşılanması için akımın yüksek olması gerekmektedir yani "güç=çekilen akım x Voltaj"..Burada eğer dimmer benzeri bir devre kullanılsa bile voltaj düşürüldüğünde motor çektiği akımı yükselterek gücü karşılamaya çalışacak yani akımı yükseltecek ve yanacaktır..Buradan anlaşılacağı üzere bize lazım olan devre bir akım sınırlayıcı olmalıdır..Çekilen akım kontrol edildiğinde motor voltajı ve akımı yükseltemeyeceğinden elde edilecek güç düşecektir yani motor gücü düşürülüp artırılarak hızımızda oynamalar yapma imkanını sağlamış olacagız..Motor kendisine tanınan enfazla akımı kullandığından zarar görmeyecekir
Pekii.. Aküleri seri bağladık 24 volt yaptık... bunu nerde kullanacağız.. Motorda olmaz çünkü motor 12 voltluk
24 volt motor kullanırsın hem hız ayarlaması çok güzel olur hemdetork u yüksek olur sen ne motoru kullanıyorsun silecek motorumu ?
Peki sen 24 volt deniz motoru gördünmü.. bu bakkaldan 250-350gr çekirdek alır gibi bana 18 voltluk ver 28 voltluk ver demekle olmaz...motorlar 12 volttur.. Araba aküsü 12volttur...sen 24volt araba aküsü gördünmü??? Üstelik silecek motoruda 12 volt la çalışır.. Bilmem net anlatabildimmi..yoksa detaya ineyimmi. Tork voltajla değil motorun gücü ile olur..Buda sabittir..Dc deniz motorlarında güç voltaj ile değil akım kontrolü ile olur..Detay için önceki mesajlarım yardımcı olur 12 volt 1kw lık motora 24 volt verirsen 2kw olmaz..Yanık bir motor olur
dostum ben motor sürücüleri tamiratıyla ugraşıyorum bu anlattıkların benim için basit şeyler tork olayıdana gelince güzel bi ösilatörlü bir devre ile tork u kontrol edebilirsin ayrıca sen kaç voltluk motor istersen söyle bana ben bakkaldan alır gibi bulurum sana evet 24 volt akü gördüm kamyonlarda seri halde mevcut benim demek istedigim bu silecek motorunun 12 volt oldugunu biliyorum zaten bende o yüzden sordum 12 volt motor arıyorsun silecek motorumu kullanıcaksın dedim galiba yazdıklarımı yanlış anladın yada ben yanlış anlattım aklımdan geçenleri. senin meslek ne bu arada?
Ben F16 elektrik sistemi başta olmak üzere özellikle uçak elektrik/elektroniği ,otomasyon sistemleri,güç kontrol,Btaryalar gibi konularda uzmanım.Osilatorler kısaca kare dalga dediğimiz ac nin pozitif palsine benzer bir kontrol yöntemidir..Oysaki dc motorlarda rotorun hareketi statordaki sabit manyetik alan ile yapılır.. Ben 24 volt akü gördünüzmü derken 12voltluk 2 akünün seri bağlanmış halini kastetmemiştim..Zaten bu durumda 12 voltluk 2 akü görmüş oluruz.. Burada 12 voltluk motor aramıyorum 12 volt ile çelışan 25a akım çeken bir motorun devrini ayarlamaya yarayan bir devre gerektiği için bundan önceki mesajlarımı yazdım.. Fakat madem dediğin gibi hervoltajda çalışan motor bulabilirsin bana 58voltluk bir motor gerekli..
abi bu arada önceki mesajımda dostum diye bahsetmişim benden yaşça büyük oldugunu yeni gördüm özür dilerim. dc ac ver özelliklerini sardıralım
Özür dilenecek bir durum yok. Ben 58 v motorun özel yapım olması gerektiğini bildiğim için yazmıştım..