Elimiz-Ayağımız Cana Geldi Yeniden

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    Abilerimede böyle bir av ve rapor yakışır ellerinize dillerinize sağlık.

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    abi cana cansın

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sesine kurban eline anlatımına kurban Nuri abim:) Çok güzel anlatmışsın bayıldım gerçekten:) Tebrikler Nuri abim

Saygılar:)

4. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Bir rapor ancak bu kadar olur. Teşekkürler.

5. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    İçim açıldı herşey baş döndürücü

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın abim, gönlümün sultanı çok teşekkür ederim.;)

Aslında şive konusunu zaman zaman düşünüyorum, iyi mi ettim diye. Zira anlayan var, aşina olamayan var. Bazı dostlar belki hayatında hiç duymadığı tamamen yöresel lafızlarla muhatap oluyor. Okunuşu dersen o da bir başka handikap. Hatta bir ara düşündüm günümüz Türkçesi yazım diliyle bir de kopya mı yapsam acaba ama, işte böyle siz sevgili kardeşlerimden aldığım olumlu tepkiler, sonraki paylaşımlarımın da rotasını çiziyor az-buçuk. Belki "itiraz" edebilecek arkadaşlarımızın da olabileceğini ihtimal dışı tutmuyorum ve yeri gelmişken bu yönde kendilerinden değerli fikirlerini de almak isterim.:confused: :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kıymetli üstadım, Ali dostum sağolasın. Gönlünün güzelliğince en güzel avları da sizler için diledim, dilerim.

Hayat iksiri sözlerine can-ı gönülden teşekkürlerimle, Allah'a emanet olunuz.:) ;)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sana hiç dua etmedim, etmem de gurban bu ne telaş? Taki sen isteyene kadar beklerim, rahat ol lütfen.;) Laf aramızda benim duaların tılsımını çözen ender kişilerden biri de sensin. Alico cepten yiyor, ustalığı en büyük sermayesi maşallah, güzel de sonuçlarla hemhal olması tabii yalnız benden katkı aldığını sanıyor, öyle iyi niyetli, ne bilisin garibim.:D

Ben de güldüm bene, kendime. Hakikaten Karagöz perde ardından seslenmiş gibi olmuş.

Hocamın günü gelince biz sahneden çekiliriz. Balıklar o gün sadece ona yağar, yağar, yağar. Eller cepte bakar dururuz. Tek balık alınmış olsa da, o da O'ndadır, adrese teslim. Arada sekteye uğrasa da - bu durum hepimiz için geçerlidir aslında- nasibi boldur hocamın. Olmadık yer ve zamanda şahlanır evelallah.;) Bu seferlik av günü kepçeye kurban gitti, hepsi bu. Sonrakinde yanına almaz kepçeyi, olur-biter.:p :D

Yav niye böyle uzun yazıyorsun, hangi birine cevap yetiştireyim?:mad: Neyse bu kadar yeter. Genel yazım içerisinde teşekkür ve dua var zaten.;)

mrsparkle

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bahadır, inan mahcup ediyorsunuz azizim. Nazarına, yönelimine mukabelede acizim.

Kuru bir teşekkür; lütfen kabul ediniz saygıdeğer kardeşim. Tüm güzellikler sizlerde, sizlerden de bize ayna, yüreğine sağlık. Muhabbetle nice gözaydınlığı günlere inşallah.;) ;)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

İşte...:eek:

Velud bir yürek daha.;)

Hiç olmazsa ardı ardına yazmasaymışsınız saygıdeğer üstadım.

Elim-kolum bağlanıp, lal olan dilimden bir sükran kelimesi dökülüvermez oldu ya, işte buna siz gönül aşıkları sebep oldu ya... Yüreğim havalanıp uçmak ister, kendi kanadıma dolanır da düşerim.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kadir sağolasın, teşekkür ederim.

Evet burası bir baraj gölü. Bizim meşhur Kuzgun, muhteşem bir avlak. Tek kusuru; Aralık ayında donup ta ki bazen Mayıs ortalarına kadar yekpare buz altında kalması. Tabi bu Kuzgun'un suçu değil, rakım yüksek.:D

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın Mustafa, çok teşekkür ederim. Gönülalan avları da siz kardeşlerime dilerim. İnşallah avlayıp raporlamak nasip olur.

Bir eleştiri yapmıştın geçenlerde, konu farklı gelişti. Bir bakıver, belki not düşmen gerekebilir. Küllense de, bence önemliydi.

Kendi tercihin olmakla birlikte bu uyarıda da bulunayım istedim.:)

13. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Memleketim o kadar güzelki o kadar sıcak o kadar misafirperver o kadar içten ki . . .

Sevgili abim raporu okurken dicem ama rapor değil bu aslında şöyle biraz hayal gücünü zorladıgında o sıcak doğal diyaloglar karşısında sanki bende orda sizinleydim :) ehmed abiyle oltalarımızı yaklaştırdım o sofrada sizinle yemek yedim o sıcak havayı soluyup o alayı kepçeye aldım :)

uslubun anlatımın o güzel balıklarla birleşince gerçek bir hayat hikayesinden alınmış sıcacık bir anı olarak kaldı benliğimde . Kerem abinin dediği gibi allah sana uzun sağlıklı bir ömür versin :) seni dostlarından bu büyük tutkundan balık tutmaktan alı koymasın . seviyorum seni abi :) kendine çok iyi bak erzuruma ekip arkadaşlarına Niğdeden sıcacık selamlar saygılar :) Rastgele

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Boğaç sağolasın, çok teşekkür ederim.

Tatlısu av raporlarını takip etmediğini sanıyordum. Daha doğrusu belki bakıyorsundur ancak bu tür raporlara yazdığına rastladığımı söyleyemem. Bu açıdan kendimi şanslı sayabilirim. Sizler gibi kıymetli kardeşlerimin nazarında bir değer ifade ettiğim hissi yaşattınız bana, tekrar teşekkür ederim. İnşallah sizlerin de bu klasmanda güzel avları olur ve bizler de o güzellikleri sizin pencerenizden seyrederiz.

:) :)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fatih abim, şahsını takipteyim. Harika günceler çıkarman yanında balık avı ve balık türleri konusundaki yaklaşımlarınız ufuk açıcı. Özelllikle tatlısu konusunda belli bir ihtisasa erdiğinizi düşünüyor ve bundan istifade edebileceğimize inanıyorum.

En güzel avlar da siz sevgili ağabeylerimize olsun. Teşekkür ederim, selam ve sevgilerimle.;)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dediydim hatırlarsan sevgili dayım: Bekle, şöyle bir güzeli kandırayım, şenlendiririz.

Nasip bu güneymiş, biz de yazdık. Keşke ah keşke sizlerin de oltalarınıza bu güzellikler geliverseler. İnşallah olur, dileğim budur.

Kendine iyi bak, sağlam dur. Böylesi olamasa da "tuzlu" günler yakındır. Anladın sen onu.;)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok teşekkür ederim Ankara'nın gülü. Nice güzellikler sizlerle olsun Önderciğim. Sevgilerimi sunarım gözüm.;)

18. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Balli kardeş bizim yorumlarımıza cevap yazmamaya yemin mi ettiniz:)gözden uzak olanın gönülden de ırak olduğu belli dilinizin tatlılığı buralara gelmeden şekerleşip kuruyor galiba eliniz ayağınız cana geliyor ama diliniz pek oralı olmuyor ....

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Usta olmaya kırk fırın ekmek yemem lazım daha, o sizin güzel gönlünüzün yakıştırmasıdır.

Tadında ve güzel avlar gönlünüzce olsun Okancım, sağolasın.:)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel gördüysen bundan ancak mutluluk duyarım. Benzerlerini hatta fevkinde olanları da sizlere dilerim. Teşekkür ederim Nevzat kardeşim. Adana hattı doludizgin zaten, gönlünüzce daim olsun inşallah.:)

Maksat Neşet babayı yaad etmekti, hazır sidisi de varken, fazla oyalanmadık. 2yıldır aralıksız her av günümüzde dinliyoruz. Vefatının ertesinde de daha bir anlamlı oldu.