En Güzel Kasna Avım...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ErenSaruhan tarafından paylaşıldı.

1. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    bu sabah her vatandaş gibi iş yerimde güzel güzel çalışıyordum. ta ki o telefon gelene kadar. arayan hergün avlagıma sahibi oldugu keçilerini getiren ali kardeşimdi. avlanmak için su seviyesinin cok guzel oldugu müjdesini veriyordu telefondaki ses. sakin geçen mesai bi anda heyecan dolu bekleyişe döndü. saat geçmek bilmiyordu. saatler 4'ü gösterdiğinde ben coktan giyinip kuşanmış elimde kaskım bekliyordum. iş yeirimden cıktıgım gibi eve gazladım.fazla malzemeye gerek yok. spin takımım mepslerim ve misina makası. minimum malzemeyle cıktım yola. önümde 45 km'lik virajlar rampalarla dolu yol var. tabi motorcu için bu yol zevki ikiye katlamak demek :) neyse güzel yolculuk sonrası av yerimdeyim. etrafta kimsenin olmaması cok güzel. tırıvırıcılar yok diye seviniyorum.:( bi çırpıda motosiklet kıyafetlerimden kurtulup sandaletlerimi ve şortumu kuşanıyorum. hava yakında kararıcak onun için parlak bi meps seçip hemen koşuyorum suya. giyinirken tam karşıma tırıvırı kullanan bi vatandaş geldi. oltacı olsa saygı duyar başka yere giderdim ama böylelerine saygım yok.daldım suya adamın yüzüne baka baka. sinirlerim dikilmeye başlamıştıki daha ilk atısımda yakışıklı bı kasna aldım.adamın agzı acık kaldı. ne attın öyle ben sabah beri alamadım balık falan dedi. yanaştım takımı mepsi gösterdim. ama tırıvırının daha kolay oldugunu söyledi.idk idk Allah akıl fikir versin diyerek devam ettim. balıklar arka arkaya geliyordu.ama ne olduysa bu kasnalara vuruşlar daha sert , çekerkende daha mücadeleci olmuşlar. meps e ölümüne saldırıyorlar. daha once hiç böyle görmemiştim bu balıkları :confused: :confused:

sonuç olarak tamı tamına 2 saatlik av sonunda 30 kadar balık yakaladım. çoğu limit üstü 21 tanesi yuvasına geri gönderildi.giderkende tırıvırı konusunda hepsinin kulagına nasihatlarını fısıldadım mrsparkle mrsparkle evdeki kişi başına 2 balık alıkoymayı düşünmüstüm ama saymayı unutmuşuz heyecandan. 9 tane güzzel kasnayı alıkoydum. mepsi yutup kötü yaralananları seçmeye çalıştım.

böylece 2 saat içinde hayatımda en cok zevk aldıgım kasna avımı yapmış oldum.daha cok fotograf paylaşabilmeyi isterdim ama tek başıma olunca cekemedim. hava karardıgından balıklarıda evde cekme fırsatım oldu. ama söz bi dahaki rapora sanatsal bişeylerde eklerim..

Uploaded with ImageShack.us

makina : Shimano EXAGE 3000
    kamış : Remixon Fantasy 1.80m , 3-25 gr
    misina : 0.16mm ip misina
    yem : 3 no meps

2. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Eren kardeş tebrikler kısa sürede güzel av olmuş afiyet olsun.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sevgili Eren saglıklı ve bereketli avların olsun

4. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Balıkların ortalama boyutu güzel.Tebrik ederim güzel av olmuş.Afiyet olsun

5. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkur ederim.yanliz merak ettigim bisey var. ilk kez bu kadar kisa surede bu kadar bol av yaptim.adet olarak kendi rekorum oldu bu av. ama sebep neydi? kasalari bu kadar saldirgan ve direnisci yapan neydi? eskiden 10 saniyede pes eden baliklar sonuna kadar direniyordu. mevsimdenmi yoksa hayvanlar acmi kaldi? bilen varsa paylasirsa sevinirim.ciddi merak icindeyim.

6. Bursali67

Bursali67 Dilek Yıldız

Favori Kamış:
    Yok
    Favori Makine:
    Yok
    En İyi Avı:
    Yok
    Eren kardes cok guzel av olmus.merak ettigim,hangi tur meps kullnadin.bilgin icin tsk ederim simdiden

7. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    bende bir keresinde böyle verili av yapıp o gece sabah edemeiştim tebrikler bu arada mepps marka ve model yazarsan sevinirim

8. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    eren kasna tatlısu kefalinin diğer adı mı?

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler... Mücadeleci olmaları daha iyi değil mi? Mücadele eden balıklar hep hoşuma gitmiştir :).

Evet...

10. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    meps markasız abiler. 3 numara turuncu üzeri siyah benekli ve gümüş üzeri siyah benekli. ama turuncu bu avlakta en cok verim aldıgım renk. burdaki av bayilerinden 3 liraya aldıgım meps. resmini eski raporumda görebilirsiniz.link aşagıda.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=42365

dogrudur abi tatlı su kefali. buralarda kepenez deriz aslında ama başkalarına yabancı geldiği için kasna yazıyorum.bende kasnayı ilk kez bu sitede duydum:)

mücadeleci olmaları cok cok iyi. ama simdiye kadar hiç böyle olmamıştı bu balıklar. cok cabuk bırakıyorlardı mücadeleyi.bu sefer daha saldırgan ve direnişçi olmuşlar.sırf denemek için bikaç tanesini cekip kalama verip geri saldım. cır cır boşaltıyo misinayı.cekerken yine aynı mücadele. el kadarları bile su üstünde taklalar atıyordu. acaip zevk aldım ama :)

11. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    benim avladığım yerde solucana da geliyodu ama yeşil çekirgeye bi başka atlıyodu.tabi bu mevsimde nerden bulucaksın o ayrı.tebrikler

12. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    furkan güner kardeşim kalecik-şabanözü sınırında terme çayı var.küçük ama tertemizdir.üzerine baraj yapılıyo:(malesef mahvolmak üzere.gitmeni tavsiye ederim.tatlısu kefallerinin en lezzetlisi orda.

13. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    gelir kenan abi. hem etçil hem otçul besleniyor bu hayvan gözlemlerime göre. şeytan oltasıyla sinek böcek solucanlada yakaladım , bögürtlen dut incirlede yakaladım. yörede olan bitkisel besine hayır demiyor.

14. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkürler abi.. Yemek için tutmuyorum ama lezzetliyse bir bakarım tadına :).

15. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler çok güzel balıklar bence tırıvı ile avlananların balık avı diye bir heycanı yok o yüzden tek amaç balık yakalayıp yemek hatta işin b... çıkararak yakalayabildiği kadarını yakalayıp sağa sola dağıtmak . Ne diyelim Allah akıl fikir ihsan eylesin .

16. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet senol.. adamlar atıyo tırıvırıyı geceden yada elinde bekliyor. zevk yok heyecan yok. bildiğin katliam. bu avdada meps takıldı bitanesine.belime kadar suya girip cıkardım tırıvırıyı. cok sükür balık takılmamış. onlara ettiğim küfürü kimseye etmemişimdir. bide yeni yeni teknik bulmuşlar kendilerine göre. anlatmıyacagım burda örnek olmasın diye. cok kızgınım cokk...:mad:

17. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler güzel av olmuş.merak ettim, resimde balıkların yanında görülen kancalı ip ne içindi.

18. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    avlakları özelden paylaşsak daha iyi olur abilerim kardeşlerim yani sonra oralarda pzar yerine dömesin bilmem derdimi anlatabiliyormuyum :) :confused:

19. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    murat abi o kancalı lastik balık muhafazası içindi. kancanın birine sogan cuvalının agzını büzüp gecirdim. balık girecek kadar aralık bırakıp lastiği belime doladım.
    sonuç : livar derdim olmadan sudan cıkmadan ses cıkarmadan geçen dolu dolu 2 saat :)

20. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    biraz riskli ama olabilir tabi. bir keresinde bende soğan çuvalına koymuştum kasnaları, ama zorlayıp açmışlar gözleri, gitti güzelim kasnalar.