Hepinize selamlar ve sevgiler son bir aydır pek rapor yazamıyorum çünkü suların çekilmesinden dolayı bende ava cıkmaya çekiniyorum. Ama karar verdim tatil için balık tutabilcegim bir kıyı kasabasına gitmek istiyorum. Aklımda bir kaç yer var.Eger bana en iyi kıyı avını yapabilcegin yeri tavsiye ederseniz sevinirim. Benim aklımdakiler bunlar..sizlerdende tavisye bekliyorum: ALANYA DİMÇAYI MEVKİ DATÇA ADRASAN (burası gerçekten iyi bir yermi yoksa turist tuzagımı?)
arkadaşım datçayı seçeneklerinden çıkar bence kıyı avcılığında aradığın bulamazsın ama deniz tatil kafa dinleme dersen süper
burak abi alanya da buyume biri olrak dim cayinda tek alacagin balik artik kefal cayin denize birlestigi yerlerde...yukarlarda 7km cikarsan belki alabalik denk gelebilir ben cocukken dev alabaliklar cikardi ..ama son zamanlarda toplu balik olumleri oldu bir aralar cay da balik diye bisey kalmadi ve 8km yukarida baraj yapimlari ve surekli dinamit patlatiliyor..alabalik denk gelirse bilki onlarda pikniklerin kafesinden kacmistir...dimcayinin denize birlestigi yerde levrek yaladerma acikta kaya yapar....tabi sargoz iri mirmir iri kefal ciplak cikar...eger yolun alanyaya duserse dimcayini gecince kestel kasabasi var 1 km ilerle kiyidan guzel bir yer sec...aradigin her baligi bulursun...kefal,sargoz,melanur,sokar,cupra,levrek,ibikli,zargana.. daha baba birseyler istiyorsan yaklasik50 km ilerde gazipasa var limana git acikta orkinos ciftlikleri var ve her gun tonlarca sardalye denize dokuldugu icin oralarda palamut yazili orkinos yapar..sabah ve aksam iri turna liman icinde gece ve sabah erken baba levrekler alabilirsin vede limanda cok guzel lufer var bu aylarda sirtikaralarda denk gelir orda ama ya cekil tel bulundur yaninda yada orgu misine yoksa baligi goremezsin eger gideceksen ozelden yaz daha yer cokne istiyorsan yer soyleyeyim..disko icin indirim yapacak arkadaslarimizda var olta malzemesinde var her yerde dostumuz var yardimci olurlar selamimizla...
Saol kardeşim baya bılgı vermısın ben kec sene ust uste gıtım orda alantur otele kıyıdan baya buyuk zargana ve levrek alıyolardı.Bende ona heveslendım.Ama şimdi dimcayı nasıl akıyo kurumusmu bılmeıyorum.Bahsettıgın gazıpasa guzel gıbı.tatıl yapılcak bı yermı burası
burak abi dim cayi olu artik cay icin karpuz cayi ,alara cayi,ve kargi cayi var bunlarda antalya istikametinde 3-5 km arayla oralarda da kefal levrek karpuz cayinda yanali sazan yilan baligi ve aptal sazan dedigimiz bizim sari sazanlardan cikar ama yemeye degmez kokarlar...gazipasa tatil yapilacak bir yer pek degil turizm acisindan..kucuk bir yer...genelde ciftcilik yapiliyor..yani tarla bahce bir kac otel var tabi...alantur otelin iskelesi uzun oldugu icin her turlu baligi tutmak mumkun...levrek orda cay agzinda herzaman olur...ben kestelde cok buyuk sokor ve sarpa alirdim samandirali kefal sistemi ile vede baba kefaller..sarpanlar ve sokarlar 500-750 kadar cikardi..makine sarmazdi u olurdu kamis...gazipasaya gunu birlik takilirsin orda tatil gecirmene gerek yok...bir rentecardan araba veya scoother kirala 1 saate ordasin...motor kiralari gunluk 7-15 ytl arasi degisiyor...yol uzerinde benim bir meram var cok guzel sinagrit,zargana iri kefal ,ibikli garantidir...ben gazipasaya gece motorla cikardim sabah dedigim avlakta rapala atcek yaparak turna alirdim bazen orfoz atlar rapalaya elveda dersin...sonra ufak kefallede canli sallar levrek veya sinagrit mutlaka denk gelir...oglen yola devam ederdim gazipasada limanda yerimi hazirlayip oltalari atar hava kararana kadar baligimi tutar hava kararirkende liman ucundan turnaya atardim bos donmedim ben asla..ha bir gece gidersen limana tavuk eti veya sardalye ile liman disinda cok guzel essek mirmiri,melanur,mercan ve tonga mercani alirdik...dip takimi ile uc igneli yem olarak sardalye karideste atabilirsin tabi...ve her sabah ton baliklari icin dev gemilerde tonlarca sardalye geceden buzu cozulmesi icin serilir burdan sardelyeyi ucretsiz bir selamla hergun temin edebilirsin zaten tayfalar gece dip oltasi sardelye ile levrek ve kefal aliyor..kefal pek vurmaz sardelyeye ama balik alismis orda...ve bu tekneler yemleden donerken kesim varsa eger 500kg uzerinde ton baliklari ni gorebilirsin...bu teknelerden limana dusen sardalyeler kimi dibi boylarken kimide su yuzeyinde yuzerek liman icinde koku yayar..bu kokuda sabaha kadar limandan cok uzaga gider ve bak sabahin besinde cuncunaya...nere olta atsam diye elin ayagina karisir su ustu kiyamaet gibi yazili orkinos ve palamut... dedigim gibi kesin gidecek olursan ozelden her avlak adreslerini veririm burak abi saygilarimla
bencede kankamın dediği gib yap.gazipaşaya takıl.eğer zahmetine katlanır ve balık için uğraşırsan eminim çok iyi balık alırsın.biz beraber gittiğimizde elimiz boş döndüğümüz olmadı..
İkinizde sağolun arkadaşlar gelirsem oraya sızı rahatsız edıcem bıyere kacmazsınız bılgıler ıcın tekrar sağolun işteh kabartıcı tüyolar bunlar
Vallah burak kardeş ben alanyaya giderken Dim çayının denize döküldüğü yerdeki sahil tiyosunu sen vermiştin galiba yanlış hatırlamıyorsam. Bende 1 gecemi oraya ayırmış ve iyi blaık almıştım. Sargoz ve mırmır yapmıştı o gece. Ve senin dediğin gibide tavuk göüsü kullanmıştım. Bundan sonrası sana kalmış. Arkadaşlarımızda sana iyi tiyolar verdiler. Sen değerlendir artık gerisini. Kıyıdan egede şuanda balık yok bilgin olsun. 100-1500 YTL verip tekne kiralaman gerekir. Onunda garantisi yok bilgin olsun. Şimdiden iyi tatiller, iyi avlar. Rast gele kardeşim.
alanya yeni limandan tekne ile cikmak istersen de kuzu,mercan,palamut,veya gece kolyoz tonga mercan icin tekneci arkadas da var...6 kisilik av yapilabilir...aksam cikip sabah donersen..80 ytl...sabah sirtiya cikarsan 40-50 ytl ye cikar...tabi iki uc kisi olursan fiyat kisi basina duser ucuza gelir...
eh be burak kardeşim ne balığı tutmak istediğini gecemi sabahmı avlanmak istediğinide yazsaydında ona göre fikir vermeye çalışsaydık
Balık alabildiğine sevindim.En azından yalancı cıkmamışım Evet hauki gerçekten döktürdü gazipaşa dehşet görünüyo Yorumun için teşekkürler
sen neymişsin kardeşim çok sağolasın Aytekin abi kıyıdan avlancam gece gündüz sınır yok..kadın kız eglence kesınlıkle yok.Ama sahılde 20 metre lik alanıma girerlerse bilemem artık Sen ne dersın abi neresi?
yakın biryerler olsun dersen balıkesir ören derim gece kumsaldan veya dere ağzından sabaha kadar takılabilirsin tutabileceğin balıklar levrek+mırmır+karagöz+isparoz+sargoz+zargana bu mevsimde nadiren çipura altınoluk ve güre taraflarında bu balıklara mercanda eklenir asos ve babakale taraflarındada bu balıkların babalarını bulabilirsin acelen yoksa önümüzdeki hafta tarkan ve boğaçtan canlı canlı marmaris haberlerini alırız gazipaşa benim memlekete çok yakın ve çok güzel biryerdir ama istanbula çok uzak ve yollarından dolayı gidişi çok zordur
üzgünüm ama birimiz ankarada birimiz finlandiyada ikamet ediyoruz. .yollarımız ayrıldı kankamla..ama yinede fırsatları yaratmaya çalışıyoruz.
Evet Namık başka bir konuda yeni okudum bu yorumunu.Sağolasın.Tekne işine girmek istemiyorum pek.Kumsal olsun iskle olsun bana her saat avlanayım.Tekneyle sınırlı olur av saatım.
Sağol aytekin abim.Gazıapasanın balık olayı baya sıkı ama ne dersın.Bıde marmarısı bekleyelim oda datcaya yakındır heralde.
Burak sana hayirli tatiller ve rastgele diyorum. Ozletme ama bu kadar kendini. Baliga gitmiyorsan da yorumlarinla aramizda ol ara sira.Vallahi ben merak etmeye baslamistim...