Eskina Man ve Modena ya saygılarımla

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Muharrem_Gunes tarafından paylaşıldı.

1. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Olurmu Murat abi Sen ve Turgay abinin fikirleri destekleri olmasa ben bu işi bikaç kez yapıp bırakırdım:)Makina olsun kamış olsun sahte olsun hep fikirler verdiniz.
    Misina patlamasına gelince kafaya koydum örgü alacağım.Hemde Spider Wire ( doğru yazdım umarım)

Bişey daha belirteyim. Kıyıda bir balık gördüm.Gerçi silüeti yetti abartısız 10-15 kg arasıdır.Belkide misina katili oydu:)

2. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Levrek için Sahtenin önüne takacağın her görünür aparat av verimini düşürebilir.
    senin 0,24 misinanla daha önce marmarada 7 kiloluk levrek anlattığım şekilde yaklalandı.

İp eğer İnvisi braid (görünmez) değilse önüne farlık montajlar gerektirir ve ne kadar çok düğüm o kadar risk demektir.

Ve iple tecrübe yapmadan avda kullanmamanı ve hafif su üstü sahte atmamanı tavsiye ederim bu tipleri sararken makina çok baskı görmediği ve misina esnemediği için bol sarar, atışta arapsaçı halde çıkıp fujide kalır...
    Yinede sen bilirsin...

Son düzenleme: 11 Haziran 2010
  3. bigaliozcan

bigaliozcan Özcan

Favori Kamış:
    Alba Spider 2014-330 cm Kamış
    Favori Makine:
    Banax SI800
    En İyi Avı:
    vatoz. En az 6 kg.
    Öncelikle avını tebrik ederim. Birşeyde ben söylemek istiyorum. Bu yakaladığın balığın durumuna göre değişir ama bence her yakaladığın balıkta misinandan 30-40 cm. koparıp sahteni tekrar bağlamanı tavsiye ederim.

4. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bunu dikkate alacağım ,teşekkür ederim.Her ihtimali düşünmek lazım.

Saygılar...

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler gerçekten çok güzel balıklar, birdahaki sefere ayarlı kalamayla avlanmayı unutmayın :)

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    tebrikler ,kutlarım seni, afiyet olsun..

7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Tebrikler muharrem yeni kamışınla ve takımınla güzel işler yapmışsın. Tanbay abi güzel birvideo paylaşmış anlatlıklarıda çok güzel fazla söze gerek yok. Sende olayı kapmışsın başarılarının devamını dilerim

8. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Tebrikler Muharrem bey.Ben de at-çek yapmaya başlayacağım.Şu anda Antalya'dayım fakat temmuzun 10 undan sonra Balıkesir'e gideceğim.at-çek için kamış makina ve sahteler aldım.İlk levrek için at-çekimde ve daima forumdaki abilerimizden çok yararlanacağımı anladım.
    geçmiş olsun bi dahasına o alamet levreği alabilmeniz dileklerimle
    Antalya'dan saygılar...

9. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sagolasın.At-çek e başlamana sevindim.Bildiğin üzere baya bir sabır isteyen yöntem.Spin kamış ve makine alırken dikkat ettin sanırım.
    Bir arkadaş tavsiyesi bişey alıcaksan mutlaka forumda konu aç danış öyle al ne alıcaksan:)
    Sanada gönlündeki avlar nasip olur inşallah...........

10. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    kardeşim çok güze av olmuş, darısı başımıza. Ben daha hiç tutamadım şu mahlukatı, çantada sahteler, bagajda kamışlar- örgü misinalar... Yorulmaya başlladım ama denemeye devam :) dedim ya; darısı başıma :)

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Güzel av, güzel balıklar, tebrik ederim. Bir de şöyle ballandıra ballandıra hikayesini anlatsanız da biz de oradaymışız gibi olsa :)

12. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Evet Muharrem, özellikle istiyoruz o 5 arkadaşla yaptığın mücadeleni anlatmanı rica edelim.

Bu güzel av için seni Tebrik ederim.

Son düzenleme: 12 Haziran 2010
  13. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Maşşalah diyelimde nazar deymesin:) tebrikler tekrardan.

14. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Geçtiğimiz 11 haziran cuma sabahı hadi balığa gidip şansımı deneyim dedim.Hava bayağı bir rüzgarlı.(Çünkü forumumuzdaki eşkina man bana çırpıntılı havaları beklememi söylemişti ).Neysa hazırladım takımları çıktım yola....
    Avlağa ulaştım.Rüzgar çok kuvvetli esiyordu bu arada. Bir ara balık olmaz bu havada geri dön oğlum dedim:)Çünkü etrafta bir ben vardım...İlk önce Yemciden aldığım yengeçlerle dip olta attım beklemeye koyuldum.Bu arada beklerken,internetten izlediğim spin videolarını uygulayım dedim.takımı hazırladım ve yeni aldığım Rapala X Rap sub walk ve X rap walk ı denemeye koyuldum.İlk önce uzağa atışlar yaptım ve Walk the Dog mu ne onu becerebiliyormuyum diye denemeler yaptım.Baktım oluyor gibi tamamdır dedim fırlattım sahteyi ama bu sefer uzağa değil forumda Vedat Abinin tavsiyesi gibi sağıma ve soluma paralel atışlar yapmaya başladım.Büyük tavsiyesidir denemekten zarar gelmez diyerek:)

Neyse attım sahteyi yattım pusuya.Yavaş yavaş sarıyorum.Sahtenin gelişi dalgaya doğru çarpa çarpa(Rüzgarı arkama aldım)....
    Derken az açıkta küçücük balıklara dadanıyor bu artistler.Tamamdır oğlum işte fırsat dedim.Fırlattım tam noktaya çekerken takıldılar peşine.Bende heyecan diz boyu:)Balık iyice karaya geldi tam sudan çıkıcak,Bende umut bitti. o sırada bir şapırtı.Eyvah dedim noluyoz.Hemen hızlı hızlı sardım(çok acemice ama ilk levrek olcak okadar)Neyse tam çıkardım,misina elimden kaydı balık kayaların arasına:)Tüh be derken geri sıçradı suya,hemen aldım çıkardım ağzından iğneyi attım torbaya.....

Ben bu gazla artık değil levrek kılıç gelse avlarım :) Hemen attım ikinciyi tekrar sarıyorum yavaş yavaş.Hooooop ikinci:)Oğlum noluyoz lan dedim bi soluklanayım yaaaaaa:)Neyse artık akıllandım kalamayı ayarladım yavaşça çekip aldım.Torbada balık iki tane oldu:)Üçüncüyü salladım çekiyorum.. sahte denize düştü makara 2 tur döndü dönmedi çaaaaaat birtane daha takıldı:)
    Onuda çektim.Torbadaki balığın sayısı oldu 3:)Hadi dedim dört gel dört:)Bendeki gaz kimsede yok.Neyse salladım at çek at çek at çek derken:Beni heyecan sardı bitanesi puma gibi takıldı sahtenin peşine geliyo.kıyıya 3 metre kala kaptı.En müdaceleci bu çıkrı.Sağa sola atlamaya başladı....Hiç naz yapma gelecen sen buraya dedim güle güle, usulca çektim aldım.İğneden çıkartırken solungacın altıngaki yüzgeç iğnesi elime battı zar zor çıkartım iğneyi....Neyse beşinciyi salladım at çek at çek derken kıyıya yanaşıtı sahte iyice...Derken bir şapırtı koptu balık misinayla beraber sahteyi aldı gitti.Bende bir moral bozukluğu,bir yandan biiiip li sözler sarfediyorum..Meğer kalamayı çok sıkmışım balık asıldığı gibi koardı....Sonra nasip bukadarmış Gözün doysun be dedim:)

Neyse takımları toplamaya başladım.Diğer dip oltayı çektim.Yengeçler hala duruyo.Size balık vurcakta bende görcem diyip toparladım çıktım yola:)

Umarım keyifli bir şekilde anlatmayı becermişimdir.....

Bu arada forumdaki Eskina Man ve Modena nın kafasını çok şişirdim.Abi bu kamış nasıl,Bu makina nasıl,Bu sahte nasıl diye diye:)Tekrar tekrar teşekkür ederim.Sıkılmadan yardımcı oldular ,fikirler verdiler...

Son düzenleme: 12 Haziran 2010
  15. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Tebrikler..Güzel ve çok asil duruyorlar..Daha iyilerine rastgele..:)

16. gönen başer

gönen başer gönen başer

Çok şık bir av tebrik ederim.

17. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    internetten ararken bulduğum ve zevkle defalarca izlediğim videonun sahibi sizdiniz demekki :) Çok teşekkür ediyorum videolarınız için. Sizden taktik almak istiyorum. Tatlısu Kefali konusunda :)

18. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yanlışlık olmuş anlaşılan.O kişi Tanbays adli abimiz.Yardımcı olacaktır size.

Saygılar...

19. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Zaten onun mesajını alıntı yaparak cevaplamıştım. O paylaştığı videoyu bilgisayarıma indirmiştim defalarca izliyordum sahibi bizim forumdanmış meğersem :)

20. Zerefşan

Zerefşan Fatih

Muharrem Bey başarılı avınızı kutlarım.
    Kullandığınız modelin sub-walk olanı Türkiye'de mevcut ama walk(9 cm) modeline rastlayamadım.
    X-rap Walk 9 cm'lik modeli yurt dışından mı temin ettiniz acaba?
    Selametle...