fırsat bulunca kaç!!! benekliye :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ayetarantula tarafından paylaşıldı.

1. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Sevgili Birol,
    Yine gözümüzü gönlümüzü şenlendirdin, Allah da seni şenlendirsin.

2. ayetarantula

ayetarantula BİROL TANGUT

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Güzel dileklerin için çok teşekkürler Muharrem ağabey

Aynı dilekleri bende Size diliyorum.

3. arkadas

arkadas ibrahim

bu arkadsin fotograf yüklemesini engelle admin tansiyonum cikti

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bu güzel paylaşımın için teşekkürler Birol kardeşim. Fotoğraflar hepsi doğadan bir sanat eseri.

5. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    İlahi İbrahim kardeşim beni güldürdün Allah da seni güldürsün. Aman kardeşim tansiyon sorunu varsa benim raporlarımı okuma :) yok ya benim raporlarım sadece mutluluk hormonunu tetikler o kadar.

6. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkürler Orhan ağabey
    Memleketimiz güzel ben sadece resimliyorum...

7. 2ncay

2ncay tuncay

En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    Alabalık tutmayali da dağ cileyi yemiyeli de uzun zaman oldu hemşerim rastgele selam karadenize.

8. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkürler Tuncay kardeşim

Bu güzelliklere fazla ara verme çünkü bunlar insanın ömrünü uzatıyor.

9. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    cok güzel av olmuş tebrikler küçükleri salmanizdan dolayıda ayrıca tebrik ederim ama büyüklerden sanırım bir veya iki tane alikoymussunuz tlfondan bağlandığım için belki yanılıyor olabilirim ama büyük olanlar dişiye benziyor..bence nacizane görüşüm küçükler kadar türün devamı için dişilerde alikonulmamali çünkü 30 cm civarı bir disi ala en az 3-5 bin yumurta bırakır ki bu balığın cok nadir olduğu ve bohcacilarin hiç düşünmeden katlettigi ülkemiz suları için her bir yetişkin disi birey degeri tarif edilemiyecek kadar kıymetli..benim özellikle doğal alabalıklarımıza karsı görüşüm bu yonde..guzel avlarda her zaman guzel avlar yapmanızı dilerim..

10. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Öncelikle yorumun için teşekkürler Çağlar kardeşim

Limit üstü olanlardan 3 çocuğum için 3 adet alıkoydum. Yani limitler dahilinde bir avdı. Bildiğiniz üzere boy limit 25 cm sayı limiti ise 3 dür. Sizin görüşünüz dişilerin alıkonulmaması yönünde olabilir, bu şekilde de davranırsanız tebrik ederim. Her avımda olmasa da benim görüşümde de bazen yenilmek için alıkonulması tarzında. Ben de size rasgele diyorum...

11. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    merhaba birol abi seni bu forumdan az buçuk tanıdığım kadarıyla alabalik avcılığına gönül vermiş kurallara uyan bilinçli bir abimiz oldugun kanaatindeyim zaten paylaşımlarından herkes bunu anliyordur.alikoydugun balıklar boy limit olarak gayet uygun bu konuda hemfikiriz ve eğer avlaginda popülasyon yogunsa alikoymaya musaitse tabiki binbir zahmetle hakkinla avladığın balıkları ailenle tatman cocuklarin icin alikoyman doğal bunada saygım sonsuz.ben bir kaç kere kırmızı benekli avı yaptım ve hiç alikoymadim düşünmedimde alıkoymayi,bence zor doga koşullarında hayati oldugu icin cok saygı duyulması korunması gereken bir tür ne yazikki geçmişteki popülasyonlar kalmamış cogu derenin kökü bohçacilar tarafından kazınmış,seninde bildigin uzere avatarindaki malum gol ve derenin suanki durumu buna en büyük örneklerden maalesef.egerki popülasyon güçlüyse elbette emekle tutulan tadimlik bir kaç numune alıkoyulabilir çünkü zaten belli bir ömrü olan canlılar bunlar hasat yapmak normal.sadece alikonulcaksa popülasyon yogun bile olsa erkek boy ve sayi limitindeki bireyler alikonulsa daha iyi olur kanaatindeyim çünkü dişilere bir tane bile erkek üreme için yetebilir(tabi bundan erkek bireyleri onemsemiyecegimiz anlasilmamali)ben sadece prensip olarak turna,perch,gökkuşağı ve deniz avlarında disi- erkek limit dahili olan balıkları alıkoyuyorum.ala avının beni ve bence senide diger ala sevdalıları gibi çeken esas tarafı bulunduğu meraların güzellikleri cennet gibi yerlerde yaşadığımız adrenalin..çünkü alabalığı avı digerlerine göre hemfikiriz ki benzemez bambaşka bir tutkudur..aman fotografları geniş acılı ve akıllı telefonla,akıllı fotograf makinasiyla çekip paylaşma abi,guzel avların daim olsun rastgele..

12. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Öncelikle güzel tavsiyelerin için teşekkürler Çağlar kardeşim.

Ben ömrümün 25 yılını bu balığın peşinde geçirdim. Dolayısıyla balıkların popülasyonunu da derelerin durumunu da herkesten fazla düşünüyorum. Ayrıca çocuklarımın da bu nadide balıklardan avlayabilmesi için elimden geldiği kadar derelerin korunmasına çalışıyorum. Zira dereleri çocuklarımızın bize bir emaneti olarak görüyorum.Popülasyonu zayıf olan derelerde sadece yakala-bırak yapıyorum. Bu balığa ve bu balığın bulunduğu ortamın doğasına aşık olduğum için de başka balık avları pek yapmıyorum. Ayrıca artık foto paylaşırken de kerteriz vermemeye ve telefonumun gps özelliğinin kapalı olmasına dikkat ediyorum.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dokunması sihirdir. Hani sanki avlamak için, ona kavuşmak için can attığın o canlı, eline değil de yüreğine yüreğine dokunur. Sahip olmak için kendini paralarsın, kıyamazsın dokunmaya. Tezatların balığıdır kırmızı benek.

Tebrikler sevgili Birol, gözlere ışık saçtın yine.;)

14. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Güzel yorumların için çok teşekkürler Nuri ağabey

Alabalık avındaki karışık duyguları çok güzel anlatmışsın.

Bazen öyle oluyor ki meppse tutulan balık bana yaklaştığında kendisi kurtulsun istiyorum. Bazen de tam kenara alacakken kaçan balığa küsüyorum. Gerçekten duygularımı karıştıran bir balık alabalık. Ama o güzelliği o benekleri o vahşiliği olağan üstü. Sanırım bizi kendine aşık eden ve bir ömür peşinden koşturan da bu özellikleri...

sağlıcakla ama balıkla kalın...