Galata ve Unkapanı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Ali Kahya tarafından paylaşıldı.

1. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    valla ben hanım coluk cocuk eminönü alıs verıs yaptıkdan sonra maksuzdan bıraz yuruyım dedım kopruden kı karakoyde tranvaya bınerım dedım evim kabatasda hemde koprude ne var dıye yoklim dedım.evet tek tuk cınekop gordum kovalarda ama cok az yanı bu balık deıldır arkadaslar 50 kısıde 5 cınekop :(

2. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Bu öğlen galata köprüsü üzerinden yürüyüp kovaları koloçan ettim. bir kaç çinekop, bir kaç sarıkanat ve iç güveysinden istavrit vardı.

3. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar yağmurdan sonra köprülerde balık tutmak pek mümkün olmuyor. Hele unkapanı köprüsü berbat oluyor. Bunun sebebi ise yağmurdan sonra baraj kapaklarını açmaları. Barajın kapakları açıldığında tatlı suyla tuzlu su karışıyor ve balık kaçıyor. Dün unkapanı köprüsüne gidip yem tutmayı akşamda çinekopa atmayı düşünüyordum ama o görüntüyü görünce hiç durmadım zaten 15 - 20 kadar balıkçı vardı kovalarında tek bir balık bile yoktu. Oradan galata köprüsüne gittim karaköy tarafında boğaza bakan kısımda oldukça iri istavrit yapıyordu. Bende orada biraz istavrit tuttuktan sonra oranın müdavimlerinden ibrahim amcayı gördüm. Oda balık başladı burada ama bugün yok dedi. Bende saat 19:00 gibi eski batık gemi (cankurtaran) a gittim taze istavriti takıp çinekopa attım ama saatlerce beklememe rağmen bırakın çinekop vuruşunu , istavrit vuruşu bile olmadı yemi her çektiğimde sanki bir öncekinden daha güzel çıkıyordu. Saat 21:00 a kadar bekledim ve hem kendim alamadım hemde alanı da görmedim. Bu arada dün akşam çinekop alan varsa aldığı yerle birlikte yazarsa çok memnun olurum

4. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar haftasonu galata köprüsünde çok güzel istavrit yaptı istavritler oldukça iriydi. Aynı şekilde cumartesi günü unkapanı köprüsüne de gittim. Cumartesi günü unkapanı köprüsünde bir tane balık bile yoktu. Bunun nedeni ise yağmur yağdığında barajın kapaklarını açıyorlar ve tatlı su karışıyo. Pazar günü ise unkapanı köprüsüne gittim orada da belli kıyı bölgeleri çok iyi kıraça yapıyordu bende yemlik kıraça tutmak için çapari attım birkaç kez 3 lü 5 li çektim sonrasında tekrar balık çekerken oltada inanılmaz bir ağırlık ve vuruşlar hissettim sonra oltayı çekerken bir baktım suyun üstünde büyük bir karartı belirdi. Lüfer benim istavritlerden birini 2 ye böldü. Bu görüntüyle karşılaşmak bir yandan üzücü olsada çok heryecan verici bir görüntüydü. Hemen ardından canlı kıraçayla zoka attım ve tahtanın lastiği gevşek olduğundan lastiği değisitrdim ve oltayı tekrar çektiğimde istavritin yarısının olmadığını gördüm. Bu olayları yaşadıktan sonra çok sevindim , kendimce dün çok güzel balık yapacağını düşündüm ama saat 8 e kadar tek bir vuruş daha alamadım. Anlaşılan o ki şu anda lüfer ve sarıkanatlar canlı yemi sıkıştırdığı yerde parçalıyor ama birkaç güne kalmaz çok güzel balık yapacağını düşünüyorum. Herkese rastgele.

5. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar köprülerde bu ara hiçbirşey yok hemen hemen hergün gidiyorum dün bamam sadece 1 adet çinekop alabilmiş oda galata köprüsünden.
    Unkapanı köprüsü daha beter. Alibeyköy barajının kapakları açıldığından su çamur gibi. Ne zaman yağmur yağsa orada balık tutmak imkansız oluyor. Yağmurdan sonra 4 - 5 gün su bulanık olduğundan bir adet balık alana usta gözüyle bakıyorlar. Bakalım kasımın ortalarına doğru balık girer belki.

6. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar günaydın , balık Galata köprüsünde kendini sağlam bir şekilde göstermeye başladı. Herkes 15 parça kadar çinekop aldı. 01/11/2010 tarihinde pek birşey yoktu ama dün akşam güzel balık vardı. Unkapanı köprüsünde ise sular daha yeni temizlendiğinden balık girişi bugün kesin olur.

7. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Dün unkapanı köprüsü çok verimsizdi. Saat 18:30 dan 22:00 a kadar oradaydım ama tek bir vuruş bile olmadı. Unkapanı ve galata köprüsünde bildiğiniz gibi tezgahçilar balığın yaptığı yerlere tahta koyuyorlar sonra ya kendileri avlanıyorlar yada arkadaşları geliyor onlar avlanıyor. Adamlar 5 parça balık alabiliyorsa diğerleri 1 - 2 parça anca alıyor. Bu yüzden özellikle balığın yaptığı yerlere yakın yer bulmak lazım. Bu da çinekop sezonunda çok zor. Ne yapalım artık cuma akşamı orada kalacağım çinekop tutmak için. Köprülerde akşam 15:00 dan sabah 09:00 a kadar çinekop yapıyor ama sürekli tetikte olmak lazım. İnsan oltanın ucuna bakarken bazen halüsilasyon bile görüyo .

8. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar cuma gecesi unkapanı köprüsünden tam 41 adet çinekop aldım ama ertesi gün hiçbirşey yoktu. Gece 01:00 a kadar bekledim ama sadece 2 balık alabildim.

9. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar bu ara köprülerde sabah havanın aydınlanmasıyla birlikte akşama kadar çapariyle istavrit ve kıraça yapıyor. Köprünün belli yerlerinde kıraça belli yerlerinde ise normal istavrit yapıyor. Geçen cuma babamı istavrit tutması amacıyla unkapanı köprüsüne gönderdim. 50 - 60 adet istavrit tutmuş akşama yanına gittim çinekopa atmak için. Saat 23:00 a kadar babam 3 çinekop aldı ben hiç alamadım o saate kadar. Sonra düşünmeye başladık bu istavritleri ne yapacağız diye. İstavrit yemesini pek sevmiyorumda. Ama saat 23:30 gibi bir çinekop başladı anlatamam. Hayatımın en zevkli çinekop avlarından biriydi.
    27 adet çinekop sarıkanat ben aldım 14 adet babam aldı. Hemde kamışlara çok adapte olmadan. Sabah saat 4:30 a kadar balık yaptı sonra bıçak gibi kesti. Çinekop çaparimi açtım attım ama hiç balık uğramadı. Sonra sabahın ilk ışıklarıyla tekrar istavrit başladı ama biz olta atmadan eve gittik. Dün akşam da oradaydık ama pek bi hareket yoktu yine. Orada balık tutmak istiyorsanız gece sabaha kadar kalmanız gerekiyor. Çünkü saat 16:00 dan 23:00 a kadar alabileceğiniz balık maksimum 5 - 6 adet çinekop olur oda güzel yer bulabilirseniz. Zaten o saatlerde güzel yer bulmanız sanırım imkansız...

10. Palamut Yalayut

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Dün akşam saat 19:00 dan 22.15 e kadar unkapanı köprüsünde çinekopa olta attım ama atar atmaz bir adet çinekop aldım daha sonra bir saat kadar balık vurmadı daha sonra tek bir vuruş daha oldu o da bir sarıkanat. Arkadaşımda bir adet çinekop aldı o kadar. Bu ara unkapanı köprüsünün akşam belirttiğim saatlerde pek tadı yok. Galata köprüsünden daha güzel balık haberleri geliyor. Güzel yerden yer tutabilirseniz iyi balıklar alabilirsiniz.

11. askala

askala

Arkadaşlar tüm camianın Kurban Bayramı mübarek olsun. Bayramın ikinci ve üçüncü günü köprüye gelmeyi düşünüyoruz. Durumlar ne alemde?

12. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Gözümle görmedim ama bol bol kraça var,yemliye izmarit ve köprünün belli yerlerinde iri istavrit yapıyormuş.gece avı hakkında bilgim yok malesef

13. Birbabahindi

Birbabahindi hakan

En son 20 kasım cumartesi unkapanındaydım.Gündüz kıyılara yakın yerlerlerde kıraça ortalara yakın yerlerde istavrit alınıyordu.istavrit bu aralar bol.Akşam hava karardığı gibi cinekop başlıyor.İki kişi saat 4 e yakın gitmiştik köprüye 3-5 tane istavrit yakalayana kadar hava karardı.Hava karadıktan sonra 11 e kadar 5 sarıkanat 2 çinekop aldık.Bir oltamızda yemli istavrit için duruyordu.10-20adet akşamdan yemli istavrit aldık.Cinekop çok nazlı bayağı sabırlı olmak gerekiyor.saat 11 den sonra pek çinekop çıkmıyor açıkçası tektük.Bu hafta sonu tekrar gideceğim ,daha verimli geçer diye umuyorum.

14. Muammer

Muammer Muammer

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 17 kg
    Galataya giden arkadaşlar çinekoptan bi haber yokmu kimse birşeyler yazmıyor sıkıntıdan patlıyoruz hiç olmazsa sizin yazılarınızı okuyup bizde tutmuş kadar oluyoruz. Lütfen bizi mağdur etmeyin ve bize köprüden balık yazıları ve resimleri gönderinde bizde okuyup resimlere bakıp tutmuş gibi mutlu olalım. Lütfen.

15. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    bugun malzeme alamaya gttim kara koye saat 5 civarında kopruye baktım 3-5 istavrit dışında pek kayda değer bir şey yok

16. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    selam arkadaşlar galata köprüsü raporu öğlen 14,00 akşam 17,30 kadar yemli karidesle iyi istavrit yaptı çapariyle çok ufak kırace cıkıyodu tabiki her zamanki gibi katliyam diz boyu neyse 17,30 21,00 11 sarı kanat 3 cinekop tabiki cine ler geri iyade sonuc 11 sarı kanat 1,5 kgyakın iri boy istavrit